Söndag

Ja, så blev det söndag kväll och dax att summera veckan som gick. Eftersom minnet är dåligt börjar jag med onsdagkväll. Gick till elljudspåret och tänkte köra två varv, hade chansat att dra på en lila valla och det funkade som smort. Det blev sammanlagt fyra varv och 13,6 kilometer, det kändes faktisk så bra, att jag har kunnat tagit ett femte var oxå.
 
På torsdagkväll hade vi årets första medlemsmöte i GMV eller Gnarps mopedveteraner. Nio glada gubbar samlades här på Hammarbacken och det var himla trevligt. Vi planerade bl.a. årets mopedrally på Gnarps-Dagen och sommarens aktiviteter. Vi hade riktigt bra diskussioner och timmarna bara flög iväg. Det är fantastiskt vad bra det fungerar när man samlas kring ett gemensamt intresse, jag önskar att jag kunde överföra den här entusiasmen till andra forum som jag deltar i. Jodå, vi har kvinnor i klubben oxå, tyvärr hade ingen möjlighet att delta för dagen.
 
När jag vaknade på fredagmorgon känndes det som jag hade en förkylning på gång och blev genast orolig vart det var på väg. Var lite halvhängig på jobbet och med tanke på hur illa däran folk omkring mig varit i influensan så finns det skäl att vara försiktig. Hursomhelst, det blev ingen skidåkning på kvällen.
 
Lördag, lite gråmulen morgon. Var hemma och pysslade lite, vallade skidor, åkte till Kröpan och hämtade ved, lämnade in V75. Fick även äran att tippa åt Carina och hennes arbetskompisar. Det började hyfsat, satte bägge spikarna men eftersom jag försökte hitta några outsiders så slutade det med en kraschlandning och bara fyra rätt, det blev inte heller mer än fyra för egen del. Körde faktiskt ett varv i spåret i lugn takt, lite snorig men annars gick det bra. Carina gick på fest på lördag EM. och jag tog plats i soffan, men plötsligt ringde Niklas och bjöd bort mig till Morgan på mat. Maten smakade bra och det var en trevlig kväll. Det är så med grabbarna från kustbyarna. Det spelar ingen roll om det är länge sen vi träffats, eftersom vi har samma DNA så funkar det direkt. Jag släntrade hem vid halv tolv och slocknade i soffan. Vaknade vid två och gick ut och hämtade en vedpåse och drog igång kaminen. Passade även på att få undan lite snö då det kommit ner rätt bra. Carina kom hem och somnade rätt omgående, jag som sovit några timmar kollade på dokumentären om Ted Gärdestad "För kärlekens skull" Det var en gripande skilldring och ett tragiskt människoöde som inte kan lämna någon oberörd. Somnade väl efter tre någon gång och vaknade när katten väckte mig vid åtta.
 
Efter kaffet idag var det bara att ta itu med snön, gjorde ett avbrott och skjutsade upp dottern på stallet innan jag gjorde färdigt. Snön var blöt men höll ihop bra så det var inga problem. Carina och jag gick sen upp på klubben och kollade in Amandas träning. Hennes häst har en motor som inte kan liknas vid någon tidigare häst vi haft. Han  har otroliga rörelser men kan oxå ställa till med rena rodeon om det uppstår kommunikationsproblem. För Amanda betyder hästen massor, det är hennes kompis och träningkamrat och berikar hennes fritid. Vägen är absolut viktigare än målet och de trivs att hänga tillsammans. 
 
Eftersm förkylningen verkade i stort sett bortblåst så fick det bli skidåkning även idag. Jag hade tänkt mig ett varv i långa slingan, men det fick bli ett till, vädret var helt amazing och Östen hade gjort ett kanonjobb med spåret. Körde rött idag, Östen rekommenderade klister, tänkte att det här blir bakhalt, men det visade sig att det var rejält kallt i snön och glidvallan jag lagt på var faktiskt för varm. Rött funkade rätt bra, kanske släppte det någon gång i uppförslöporna.
 
Nu har det blivit dax att entra sängen, imorgon är det Direktionssammanträde i Hälsinglands Utbildningsförbund här hemma i Nordanstig. Politiker från Bollnäs och Söderhamn + förbundschef Thomas Winqvist och vår sekreterare Lena Paulsson kommer upp och vi har mötet på kommunhuset. Det ska bli jättekul och jag hoppas att stämningen är den samma som på GMV's möte i onsdags. :)
 
Gonatt!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0