Jaá sossarna vet vad folk behöver dom.

De är inte konstigt att Kommunisterna får lägga ner i Nordanstig. För deras politik sköter Socialdemokraterna så bra. Är allt som inte är kommunalt och fungerar livsfarligt. De små mäniskornas egna tagna initiativ måste omedelbart slås ner.

Endera tar du i mot de Socialdemokratiska paketen som dom vet att folket vill ha, eller också blir du utan paket.

Sånt som små vanliga mäninskor skapar i små nätverk till egen nytta finns det inget överseénde med. Alla har vi nog våra drömmar om att skapa oss ett fritt fördomsfritt samhälle där en ann är lika god som en ann.
 
Ett samhälle där vi finner nya lösningar på gamla problem. För det kommer alltid att uppstå nya problem som behöver lösas.

Vi kommer aldrig att uppnå drömmen om det färdigbyggda samhället. Alltid kommer någon att komma i kläm. Alltid kommer några att utnyttja andra.

Vi måste acceptera varandra och våra olika behov. Vem vet exempelvis vad som är bäst för barnen. Dagis, dagmammor eller att få vara hemma. Vilka värderingar man ges i tidig ålder om det är tex, kristna, socialistiska eller vad det nu är. Det är det upp till föräldrarna att bestämma. 

Mycket kan hota mäniskorna och dess motivation men inget är så farligt som när som när andra sätter sig som förmyndare och tänker åt dem. Försvinner vår fria tanke försvinner hela vårt själsliv och vi tappar styrfarten. Vi går ner oss i ett motivationslöst träsk. Och det är det som på sikt leder till missbruk och psykiska problem, att inte kunna påverka den samtid vi lever i.

Vad kan vara värre än att vara en motivationslös icke tänkande varelse. Jo att vara en motivationslös fattig icke tänkande varelse. Att bli totalt beroende av de mäniskor som tänker åt en. 
Och det är i det här läget många befinner sig idag. Politiker köper med vår hjälplöshet som grund våra röster. Ju svagare våra röster blir desto starkare och mer beroende är vi av dessa politiker.

Nej ! Ryck upp er Gnarpsbor och Nordnstigsbor  redan i morgon börjar vi bygga vårt eget drömsamhälle med våra egna behov som utgångspunkt. Då kommer här att skapas en smältdegel av möjligheter. Och en tillfredstäld människa som kanske inte har mer pengar men är mer lycklig än idag.

God natt! Anders.

Kryddväxterna

Jo kära blogg.
Det har jag glömt att berätta.
Under ett besök på webben hittade jag sidan odla.nu och på den hittade jag två satser fröer.
Den ena innehöll tio sorters kryddväxter och den andra fem sorters grönsaker.
Sagt och gjort dessa las i varukorgen till ett pris av 139 kronor inklusive frakt. Jag bekräftade köpet och prestationsångesten var ett faktum. Jag, en mäniska som hatar att rensa hade köpt femton sorters frön.
Försiktigt berättade jag för tjejjerna vad jag ämnade göra. Alla skakde på huvudet. Ett nytt dödsdömt prodjekt.
När fröerna anlände visade det sig att flera av påsarna innehöll tusentalsfrön. Små dj..... frön som knappt syndes.
Alla koppar, kukor och glass byttor plockades fram och på lon fanns påpassligt en säck mat jord från förra säsongen.
Med en kräk känsla i magen sätte sånningen igång. Fanny min trogna vapendragerska hjälpte till.
Och det var tur för fröna var microskopiskt små och Fannys flinka händer skötte jobbet perfekt.
Tre brödbackars yta såddes i olika byttor. Mulet väder har ju följt och det var inte förrän i morse som det första gröna stack upp. Lyriska börjde vi att drömma om organo, dragon och rysk gräslök.
Utskolningen kommer att bli fruktansvärd, vi blir vell ruinerad på krukor. Om det nu blir någon.

Men om det går åt skogen så får vi äta pannkaka.
Vi ses Kröpen

Min Lördag 1/4 06

 Tjingeling!
 I dag har vi putsat på Fannys blivande rum. Carina, Fanny och jag. ( Amanda for på shoppingresa till S-vall)
Hon längtar så otroligt mycket efter ett eget rum. Hoppas vi kan få det klart i vår.
Är äntligen bättre i ögonen härligt. Det behövs då man ska putsa spackel.
Solen stod plötslig högt på himlen kul efter en mulen snö vecka. Vi,Fanny och jag tog med Zingo på en skidtur till Erik Backlunds torpet. Några skotrar hade åkt så vi slapp spåra. Vädret var sååå bra, helt underbart. Vi hade saft, chocklad och apelsin i ryggsäcken. Zingo åt apelsin så att det skvalpade i mungiporna. Mystisk hund. I går åt vi kyckling och resterna är inget för små hundar. Men Rolle katt och Zingo fiskade fram formen ur sopkassen och jag lovar er det fanns inte en molekyl kvar av benen.
På EM har jag suttit vid datorn och slappat.
Vi hörs. Anders

RSS 2.0