Julen!Ja då är den här, Julen. Vi hade urmysigt i kväll. La sista handen på julklapparna och kilade över till grannarna med en liten present. Vi ser varandra varje dag men vi har så olika intressen så det är sällan vi hinner sitta ner och prata som ikväll. En snaps, (svartvinbär) slank ner, också fikade vi. Deras små har oxå blivit rätt stora. Det går rätt fort. Och dom har värdens gulligaste borderterrier. Kanontrevligt. Sen, hem och släppte in hästarna. Lite tv, lite surfing och lite tv igen. Nu sover hela gänget. Hästarna, Kaninerna(antagligen), katten Ragnar, Zingo och tjejerna. Bara tomten är vaken. Och det är ju jag. Men... det är ju jag som är Tomten. Godnatt.

Jag, en hopplös julromantiker.

None

Jag borde vara för gammal för julen vid det här laget. Jag borde ha förstått att tomten bara är ett påhitt. Att ingen besitter logistiken att frakta julklappar till alla värdens barn under ett dygn och en natt .  Ja jag vet.  Jag är skeptisk till att Jesus föddes i en krubba på Julaftonsnatten. Tror ju säkert att han föddes, men att använda den  här tidpunkten användes säkert bara för att rockadera bort midvinterblotet som Hadde och hans gelikar firade i Haddäng för länge sedan. 

Men vad hjälper det. Jag ser tomtar, Jag ser renar. Josef och Marior, visemän och Betlehemsstjärnor.  Jag sjunger Staffansvisan när jag vattnar hästarna, Julmusiken blir till tinitus i mina öron.  Jag ser Jesusbarn i stallets krubbor. Jag ser  vättar. Hittar flätor i hästarnas manar och ser kulor i alla granar. Och hundratals andra tecken som talar till mig. Till och med tjejerna genomskådar mig. Jag är den hopplöse julromantikern och det jag ser och upplever under juletiden trotsar allt förnuft och all logik. Jag tror på det,  jag älskar det. Hoppas det sitter i många år till. Och väck mig inte förrän vid typ, 7 Januari. Snälla.:)

En riktig God Jul och Gott Nytt År tillönskas alla Gnarsp.comare och Gnarp.orgare och alla ni andra också. Jag vill passa på att strö en stor skopa beröm över alla duktiga, produktiva bloggare som verkar på orgen. Vilken energi. Där ligger man i lä. Kul för gubbar som Nizze och mig att han någon att försöka överträffa, men då  får vi jobba ännu hårdare.

Ps. Ta det lugnt med pocenten. Låt ungarna minnas den här Julen med glädje.

None

Folkes Ungdomscup på Gnarpsviljan

I morgon är det Folkes Ungdomscup på Gnarpsviljan. Ungdomar från hela Hälsingland spelar. Vi kör igång 10.00. Korv, kaffe, mackor och dricka finns att köpa i kiosken.
Välkommen!! :P 

Idag smäller det Julkul på Gnarps Ridklubb.

JULKUL

6 december kl 14-17 i ridhuset


15.00: Ponnyshow

16.00: Ridande luciatåg

17.00: Godisregn

Inträde 50 kr för alla under 13 år, för det får du:

Rida på renar

Åka häst och släde

Hoppa i hö

Träffa tomten

Baka pepparkakor med tomtemor

Dansa runt granen med nissarna

Pyssla

Fiska fiskdamm

Titta på kaniner

Gå trollgång

Vi har också Fikaförsäljning med glögg & pepparkakor, julgröt och ostkaka, lotteri, hästloppis, julgransförsäljning m.m
 Välkommen !!!


RSS 2.0