Gnarpsbygdens Donationsfond

 
Donationsfondens syfte är att med ekonomiska medel främja utvecklingen i Gnarp. Målet är att effekten av fondens medel skall komma så många enskilda och sammanslutningar som möjligt till del.

Alla enskilda, föreningar, företag m.fl. kan söka bidrag ur fondens medel under förutsättning att det främjar Gnarpsbygden.

Fonden har utsett årets förbättrare i Gnarpsbygden 2014 och 2015.

-2014 Leif Berglin för sitt utvecklingsarbete av Klasuddens hamnområde

-2015 Kajsa Nilsson och Helena Hassel för sitt idoga föreningsarbete och insatser för ridsporten i Gnarps Ridklubb.

Insättning av fondmedel kan göras på kontonummer Handelsbanken 6343-962 211 338 Det går också bra att Swisha till telefonnumret nedan.

För information om fonden, dess stagar och sökkriterier är välkommen att kontakta kassör Anders Engström 073-810 47 12
 
 
 
 
 

God Jul

 
 
 
Det lackar mot jul, trots att snön lyser med sin frånvaro. För oss på Hammarbacken 12. kommer det att bli en lite annorlunda jul i år, men det är också lite spännande att fira den på annat sätt efter arton jular i Ås.
 
Det är just det faktum att julen inte ska firas i Ås som gör mig lite orolig. Det kommer absolut att funka på Hammarbacken, men det blir ingen gästgiver-jul typ den i Ås och frågan är om det kommer att kunna toppa den grymma julkänslan som alltid infann sig där. 
 
Hammarbacken ja. Hade någon sagt åt mig förra julen att om ett år så kommer du att bo på villaområdet i vallen och i Ås kommer en annan familj att husera så hade jag skrattat gott. Det var inte alls så att vi inte funderat på att leta ett mindre boende, men det fanns helt enkelt inga alternativ.
 
Men så en dag på senvåren såg Carina att man la ut en krok på Facebook och ville sälja här uppe. Vi var väl bekanta med huset då vi varit hit på visning för tre år sen men det var inte riktigt läge då. Massor återstod att göra på huset i Ås för att trygga det i framtiden och vi gillade huset på Hammarbacken skarpt och har egentligen inte haft några andra idéer.
 
Vi hade under åren som gått sen dess åtgärdat infiltration, bytt panna och lagt om taket mm. så förutsättningarna för en ny ägare såg klart bättre ut. Vi tänkte att den här chansen kommer inte att komma igen så vi slog till och köpte huset mitt i sommaren, väl medvetna om att vi eventuellt måste övervintra med två hus.
 
Efter att den första intressenten backat ur i början av augusti så såg det lite trögt ut. Amanda engagerade sig hårt i försäljningen och hade knutit till sig ett tiotal spekulanter men det gällde också att hitta en familj med behov av mycket plats som såg husets potential. 
 
Spekulanten fanns närmare än vad vi kunnat ana, snett nedanför oss fanns en familj som var på väg att sälja sitt hus, hade behoven och såg möjligheterna. Efter att vi visat huset och de hade funderat några dagar så blev det bestämt, de köpte huset. 
 
Det var väl ungefär här den där klumpen infann sig i magen, nu fanns det ingen återvändo och det var i första han julen jag tänkte på. Hur ska det gå att fira jul någon annanstans och hur kommer det att kännas när någon annan gör det i "vårt" hus?
 
Men nu när vi fått upp julpyntet, fått fram all kär julrekvesita och hämtat slagbordet i Kröpan, så känner jag mig lite lugnare. Det kommer inte att bli en sån där gästgiveri-jul som i Ås men det kommer absolut att bli en bra jul med våra nära och kära, men det är oundvikligt att inte kasta iväg blicken uppemot Ås när man kommer körande längs Vallenrenen samtidigt som man i samma stund tänker, undra hur julen är däruppe i Ås. :)
 
En riktigt God Jul önskar vi på Hammarbacken 12.
 
 
 
 
 
 
 

Fiskepremiär

 

Gnarpsbygdens Donationsfond

 
 
Tryck på bilden för information.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0