St: Eriksgården igen

Angående det jag skrev igår, så annordnas det ett möte ikväll dit intresserade kan gå och ställa frågor. Det finns inget egenintresse i att sälja St: Eriksgården,  åtminstone inte som det framställs i annonsen.  
 
 

St: Eriksgården

Blev informerad att samfällighetens utskott planerade att sälja församlingshemmet St: Eriksgården. Jag har väl ingen större rätt att tycka någonting heller då jag befarade den här utvecklingen och valde att gå ur kyrkan för över tio år sedan. En församling för mig är någonting som utgår från det lokala, tycker att stiftet arbetar i motsatt riktning om det nu är kostnadsskäl som är orsaken. 

49:ers

Igår var det dax, 49 år. Ett år till 50. Det kan låta gräsligt i sig för man tycker, i.a.f jag att ungdomen är rätt nära en. Tycker att jag kan känna på både 20, 30, och 40 år åldern och ändå komma ihåg känslan. Ens föräldrar och mor och farföräldrar var egentligen inte så gamla, åtminstone inte där inne, även fast man tyckte det som ung.
 
Fina presenter fick jag oxå, och besök av nära och kära. Vi käkade tårta och hade det trevligt. Skidorna fick vila, det var kanske tur, för det verkade jäkligt svårvallat.
 
Nu ska jag kliva upp ur sängen och hasa mig iväg till köket och koka kaffe innan jag rullar mot stan, kanske får jag Fanny med mig som sällskap oxå, kan höra att hon lever om på övervåningen. 
 
Ha en bra dag. :)

Ove

I eftermiddags var vi på filmstaden och såg "En man som heter Ove. Det var Mor och far, Carina Fanny och jag. Som väntat var den riktigt bra, kanske lite dystrare än vad jag trott. Sammanfattningsvis kan man säga att det är en gripande film om vad som egentligen är värdt någonting här i livet blandat med riktigt roliga scener. Det finns många Ovar och Ovor här i världen och alla har vi väl nått drag av dem.
 
Efter filmen åt vi på Max och var hemma i god tid.  Det var kul att mamma och pappa hängde på och de träffade en hel del bekanta på bion. Väl hemma blev det två varv i skidspåret.
 
I morgon är det förbundsdiriktion i Bollnäs, och vi ger oss iväg vid klockan sju.
 
Godnatt! 

Mot fullmåne

La märke till att det började närma sig fullmåne när vi var ut och gick ikväll. Finns det några mångalna människor därute. Månen påverkar, tror inte att det är någon slump att det brukar bli oroligt i en grupp jag administrerar på Facebook nästan varje gång vi går mot fullmåne.
 
Ikväll fick det som sagt bli en promenad. Efter att ha kört fyra varv i skidspåret igår och dessutom nästan blivit varvad av en åkare så har jag varit minst sagt mör idag. Få se om det kan bli några varv imorgon kväll.
 
I morrn är det fredag, härligt och godnatt.:)
 

Grönt är skönt

Upp i svinottan och iväg med 6.05 tåget. Mycket pyssel på jobbet, kom inte iväg hem förrän 16.15. Åkte snabbussen, faktiskt för första gången. Bussen som är en dubbeldäckare var toppenfin och den kapar åtminstone en kvart, tjugo minuter mellan Hudiksvall och Gnarp. Sov som en klubbad gråsäl, vaknade först när vi gick in i Harmånger. I övrigt börjar det märkas att dagarna blir längre och det känns toppen.
 
Efter middagsmaten gick vi upp på ridklubben för att se hur Amandas häst hade det. Han verkade trivas med sitt ensilage och nyafodrade vattenkar som förövrigt fungerar riktigt bra. Det blev ett varv i skidspåret även i kväll. Fanny, Carina och jag åkte i samlad trupp och vi skrattade gott i alla utförslöpor där Carina riskerade stå på näbben. Nu kör hon på ett av Fannys par skidor och de glider som skållade troll eller vad man brukar säga. Men hon fixade det galant och alla kom hem i utmärkt skick. Temperaturen var tillbaka till -10 grader och det fick bli grön valla, vilken vi även skulle ha använt igår för att ha sluppit bakhalka.
 
Natti!

Måndag 18/1

Idag var det dags för årets första gymnasieutskott i Bollnäs. Gymnasieutskottet är ett utskott under förbundsdirektionen i Hälsinglands Utbildningsförbund. Förutom det nyss nämnda utskottet har vi ett utskott som bereder vuxenutbildningsfrågor. Utbildningsförbundet består av de tre medlemskommuner, Nordanstig, Bollnäs och Söderhamn och vi är i juridisk mening att betrakta som en egen kommun. Ordinarie ledamöter i direktionen från Nordanstig är Pernilla Kardell, Per-Olov Wadin också jag. Antalet ledamöter är inte proportionerliga efter kommunernas befolkningsantal, utan varje kommun har tre stycken ledamöter, sammanlagt nio stycken i direktionen.
 
Losemyra när det dagas.
 
Klev upp tidigt i morse för jag anade att det skulle bli långsamt att köra. Mycket riktigt, E4 var som en bultbräda mellan Hudiksvall och Söderhamn så det fick bli vägen över Kungsgården. Jag stannade till vid det gamla klassiska pingislandmärket Losemyra och drack mitt medhavda kaffe. När jag körde grabbarna på pingis för 25-talet år sen så hette det att alla losers var dömda att kliva av i alla losers hemby, Losemyra. Kanske till och med bli nedtrampad däri om det nu existerade något att bli nertrampad i. :)
 
Mötet gick bra och det mesta såg positivt ut. Jag skulle ljuga, om jag sa att det inte finns någon anspänning inför vårt första bokslut som ska vara klart om nån månad, även fast det i dagsläget ser lovande ut. Vi är ett ungt, piggt och nyfiket förbund där alla är på och vill utveckla en bra och kostnadseffektiv verksamhet. 
 
Köpte lunch på Kulturhuset innan hemfärd och det visade sig vara ett bra drag då jag tog vägen över Järvsö, Ljusdal, Delsbo, Strömbacka hem. Det tog gott och väl förtio minuter extra, men då ingick en njutbar upplevelse av ett Hälsingland i vinterskrud, dessutom på vägar som var riktigt bra och det gjorde inte saken sämre.
 
Väl hemma gjorde jag middag till Fanny, bråkade lite med katten som inte ville ut och lite annat pyssel. Sen vallade vi skidorna och körde några rundor i skidspåret. Helt ok, lite väl bakhalt, valde antagligen fel valla då det snöade rätt friskt stundtals. Carina stackarn jobbade över, men hon slapp åtminstone åka på bakhala skidor. :)
 
God natt!

Skrubben

Från att ha haft Gnarps förnämsta källargarage huserar jag nu i den här skrubben. Men det är rätt mysigt ändå och det finns ett gigantiskt elelement att dra igång om man fryser. :)
 
 
 
Nu ska här vallas skidor. Idag blev det två varv i spåret, efter det kalas hos Magnus där Therese bjöd på en jäkligt god smörgåstårta. Imorgon tar jag bilen till Bollnäs för gymnasieutskott klockan 9.00, hoppas vädret är barmhärtigt.:)
 
 
 

skarpt läge och 10w

 
 
 
Nu är "frysboxen" i drift. Passade även på att sätta upp en 10w's!!!! ledstrålkastare med rörelsedetektor. Lyser som en 300w men drar lika lite som tre julgransljus, fantastiskt!

Provkörning

I natt var det dax för provkörning av vattenbaljelådan. Den fungerade över förväntan och vid 11-tiden idag hade det bara bildats en ca:  1 mm's ishinna, klart godkänt, det var ändå -10 grader. Vill man, går det att utrusta lådan med en glödlampa på ca: 40 w och då skulle den kunna fungera i ännu lägre temperaturer.
 
Här är den, lådan eller "frysboxen" som Fanny och Carina kallar den.  :)
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

Idag har vi ockuperat Birsta City, d.v.s. när vi äntligen kom ur sängen och kom iväg. Det var rätt mycket folk men vi hittade sånt vi behövde, skohyllor, mattor och lite annat pyssel.

Carina och Fanny shoppade lite, jag passade på de flesta ställena. Inhandlade ändå en burk Violet extra skidvalla, för att täcka en lucka i vårt blygsamma vallasortiment. nya stavspetsar till stavarna som blev fördärvade under rullskidssäsongen samt en stor rulle silvertejp på Biltema.

Silvertejpen användes till att klä en frostskyddad låda tillverkad av markskivor som Amanda ska ha vattenbaljan i åt Hästen.Det blev ju ingen skönhet precis men det kan nog fungera. Planerar för övrigt att provköra den inatt. En fabricerad går på 2.250 kronor och jag är nog snart uppe i en tredjedel av kostnaden, det bästa vore att bara ringa och beställa.  :)

Ikväll blev det två varv runt elljusspåret med Fanny. Även fast skidorna gick bra så fick jag en tekniklektion som heter duga och hade rejält svårt att hänga i sista varvet. Bränner helt enkelt för mycket energi på min sprattelgubbe teknik, är bl.a. dålig på att flytta över vikten och glider inte tillräckligt länge på skidorna. Allt enligt Fanny.

Nu eldar jag i kaminen och har långtidsparkerat i soffan, samtidigt som jag försöker köpa en kupévärmare till moppebilen på Facebook.

Tillönskar Er en god natt.

Fredag

Årets första arbetsvecka är avklarad. En vecka som också varit en första prövning med extremt vinterväder för oss på Hammarbacken 12.
Men allt har gått bra och Carina och jag har fått undan snön.

Kylan har vi också klarat av, naturligtvis tack vare luftvärmepumpen men även med vår fantastiska Westbokamin som jag var så skeptisk mot från början. En av husets tidigare ägare Bo, visste vad han gjorde när han lät installera den. Skänker även en varm tanke till farsan som varit förutseende att producera ved i massor som han låter oss nyttja.
 
Katten Svante håller sig helst inomhus, det räcker med att du tittar på honom så sticker han och gömmer sig som en blixt. Han saknar säker lon och alla andra grannars vidbyggda uthus i Ås. Samtidigt har risken för att han ska bli påkörd minskat med 500%

Nu är det bara att se fram emot helgen som kanske kan bjuda på lite skidåkning, i bästa fall vedhämtning i Kröpan och gärna en fet V75 vinst.

Trevlig helg!

RSS 2.0