Åstjärns området, naturen och kulturens eget koncept.

För fjärde helgen i rad tog jag på mig skidorna och drog iväg till Åstjärn och idag vimlade det av folk uppe i skogen. Nu är våren är här på alvar. Idag fick jag med mig Amandas kamera och passade på att plåta lite. Håll till godo.:)


Vädret är super och det bär av mot Åstjärn på skidor. Skidföret är toppen. Snön som sorbet.

Solen börjar göra rejäla dagsverken.Här i skoterleden har backen tittat fram.Solen börjar leta sig ner i bäckfåran.Porten upp mot Åstjärn.

Signe och Eriks gamla torp. Ett av Gnarps finaste lägen.


Två skotrar i solskenet.Hyfsad action bild för att komma från mig.:)Här år det slutbrukat. Snygg pjäs iaf.


Nu bär det uppåt, PUUH!! Efter Brattås vägen samsas skotrar, hästar och skidåkare. Inga problem.Ett organiserat kaos har sakta börjat  vakna till liv.Och, en kombi.

Är det någon hemma. Ett renoveringsrenoverings objekt. Även ställningen behöver renoveras.

Självporträtt.

Vil-sten


Åter ett fint torp. Kanonläge.

En glad fiskare väntar på napp på Åstjärn.

Lapar sol och grillar korv vid tjärnen. Härligt.Grillkåtan.
Det börjar röra sig i bäcken.

Vackert.
Nyplogat mot Åsvallen
.

Ett bekant gäng träffade jag oxå på hemvägen. Hästarna gillade inte skidåkare.

Ungas tillgång till boende.

Ni som är unga och vill ha ett eget boende. Hur ser tillgången på lediga lägenheter ut där du bor i kommunen?

Svara gärna på bloggen eller skicka ett mejl till anders.engstrom@wtnord.net. Eller gå in på Gnarsp.com och svara på frågan där. Den ligger under samhällsfrågor.

Nybyggare, här finns jungfruligt land.Jag har funderat lite på det här med inflyttning. Försörjningsmöjlighet, ändamålsenligt boende, socialsamvaro, tillgång till natur,  lugn miljö är några viktiga faktorer. Finns fler?
Det går att lyckas med det mesta trots att vi lever utanför tätorterna. Exempelvis Norrfjärn är på väg mot sin tredje säsong i Div 3 pingisen. Alla lag utom vårat representeras av stadslag. Vi har möjligheter som inte finns i tätorter som jag tror det är lätt att glömma bort.
Johan Allgulander som tränade Gnarps fotbolls lag från div sju till fyra på tre säsonger sa att "Det är fel att säga att vi har dåliga förutsättningar, innan vi gjort vårt bästa med de förutsättningar vi har." Och det här var på den tiden då Gnarp ännu inte hade nån sporthall.

Livet i stan är ansett som hållbart och fullvärdigt. På landet är det ingen skillnad. Fast andra kanske hävdar motsatsen. 

På Hemnet.se finns 76 Nordanstigs objekt. Någon utanför kommunen kanske längtar efter ett boende som vårt. hur hittar de hit?

Längtan efter vår.

Nej nu får vintern ge sig. Som det har kännts den sista månaden har det har det bara varit en enda lång kamp för att överleva i snömoset. Visst har det blivit varmare men än så länge är det bara att mata in pelletssäckar i pannan.

I helgen hade vi sista sammandraget i bordtennis här hemma för säsongen. Det var också säsongs finalhelg för vårt division fyra och sex lag. Division tre har ett sammandrag kvar. Ett lag har tydligen dragit sig ur så det är ett lag vi behöver ha bakom oss så det kan gå vägen.

Jag köpte en ny bok i Ica Stjärnans bokrea kartong. "Tills jag finner dig" Skriven av John Irving utgiven 2006 tror det var hans senaste. Irving är ju min husgud och av att döma av det lilla jag hunnit läsa så ser det riktigt lovande ut.

Till helgen tävlar bägge tjejerna. Amanda rider dressyr i Söderhamn och Fanny hoppar här hemma. Här uppstår ett litet problem för första gången. Carina och jag måste splitta oss. Vem ska åka till Söderhamn och vem ska vara hemma. Ja det får vi klura ut under veckan, det löser sig nog.:) Annars har ungarna sportlov och det har de verkligen gjort sig förtjänt av.

Och det bästa av allt på fredag är jag ledig. Härligt!! Kanske dyker solen upp på fredag och skoterspåren ligger öppna för skidåkning:)

RSS 2.0