Dubbelmoral och sånt

Ja än en gång har en sk."vuxen"visat vad han går för.En jävla dubbelmoral alltihop.Försörjer sig i "ren idrott" på dagtid och knarkar skallen av sig på kvällstid.Trenden och tonen innom barnuppfostran de senaste åren varit.Att du ska lyssna på mig som är vuxen.Ordet vuxen slås i den yngre ifrågasättande generationen som en blöt lovikavante rakt i ansiktet.Unga människor ska lära sig att inte ifrågasätta vad den "vuxne" säger.Lyckas man plantera in det här beteéndet hos de unga fövandlas de till potensiella offer för äldre människors dubbelnatur och dubbelmoral.Nej försök bara vara en hyfsat bra förebild och hymla inte med fel och brister,en jämnlåg moral och en lagom ton.Då blir det inte heller så att kicken finns i själva synden i det ögonblick när människan ramlar ur de stramt satta moraliska ramarna.

  

Jo en sak till.Om du känner att nån drog håller på att ta kontrollen över dit liv(vilken det än må vara)Prata genast om det med några av dina vänner då är ni ju iallafall några mot drogen.Vänta inte tills drogen är den en vän du har kvar.Det här kan vara svårt om ens bästa vänner är kompisar med drogen också.Men hur som helst, i slutänden är det ju bara du och drogen kvar ändå och ju tidigare du delger nån problemet desto bättre.


Apropå bra självförtroende

Beundrade alltid Magnus Axlund när vi var ute med pingisen, jag var ledare och Holma och Axlund pojkspelare. Micke var talangen men tvivlade ibland på sin kapacitet. Axlund hade ingen större talang men kompenserade det med ett orubbligt självförtroende. Han kunde aldrig förstå att han kunnat förlora mot en sååå dååålig spelare om det så var en av Sveriges toptolvor han nyss losat emot.
Hörde ett praktexempel i bra självförtroende häromdan när SR spelade upp en intervju med Evert Taube från 1949. Intervjuaren Gunnar Skoglund frågar honom vad han tycker är det bästa han någonsin åstadkommit. Evert är tyst någon sekund och sedan säger han.
-Menaru idag.
Evert hade då skrivit cirkus 150 sånger och det var väll en av dom Skoglund åsyftade. Skoglund frågar om han verkligen har skrivit någonting idag. Och Evert svarar att han håller på att skriva om Pierina en av hans absolut bästa sånger. Vilket sammanträffande, vilket geni. Min vapendragare farbror Rolf och jag skrattar så vi håller på att kvävas. Men det är nog för att Taube är en av våra största idoler. Bäst har varit en korsbefruktning av Holma och Axlund. En sån var nog Evert. Men den människan hade man nog inte stått ut med. Det är ofta så, att endera har du det ena eller så det andra och det är en jäkla tur.
Lyssna på spektaklet här.Real player. http://www.sr.se/cgi-bin/Mall/artikel.a … kel=837447

RSS 2.0