Sverker, en man jag saknar.

Nu är det ett tag sen Sverker slutade skriva i ST. Tidningen har blivit sämre på att rapportera från vårt område, det säger sig själv. Men det är inte det som är det värsta tycker jag. Det värsta är att jag känner en avsaknad av granskande journalistik Det är svårt att slappna av då jag hela tiden går omkring och är rädd att missa något viktigt. Nått som kan ha betydelse för själva livet. Ge oss en driven grävande journalist genast. Och Sverker, du var verkligen bra. 
Har någon annan samma känsla?

Kanonjobb av alla Nordanstigare.

Det gjordes ett kanonjobb av alla Nordanstigare under Ystad/Happaranda besöket. Vi visade verkligen varandra vad vi kan göra tillsammans. Och gjorde Robert, Gert & c.o besök till något riktigt bra och uppskattat. Yxfabriken gjorde ett finfint jobb med att förklara hanverket. Och mottagningen i Grängsjö av byalaget var något alldeles extra. Måste få visa Björn och Åsas logga för deras eget producerade kött. Den var så himla härlig. För mer bilder gå till Gnarsp.com där det finns ett reportageHela gänget Robert, Gert och hela crewet var mycket trevliga. Och grabbarnas chaufför Stefan Spjut var en riktig tillgång.  


Per från Moderaterna Nordanstig svarar.

Per från Moderaterna Nordanstig svarar på den information jag fick till mig från Lärarförbundets Nordanstigs manifestation i fredags, samt mina följd frågor. Gå till  http://www.vision-nordanstig.se/forum/ för att se vad han skriver ang de lagda varslen och mina egna farhågor. Fortfarande har vi inte fått något svar som ger en tydlig bild på hur skolorna kommer att organiseras till hösten.  Eller om någon enhet riskerar att få stängas. Men jag tycker Per från Moderaterna förtjänar all cred för att han ger sig tid att berätta och förklara sin syn på saken. Jag hoppas vi får fler svar av politiker och representanter för lärarkåren. Skolorna startar om fyra månader och både vi föräldrar och eleverna har rätt att veta hur den skola de återvänder till ska komma att se ut.

Söndagsparty, Ett himla bra program.

Ett bra program  på TV karaktäriseras av att jag håller mig vaken. Och det hände när jag såg Filip och Fredriks Söndagsparty från NY i kväll. Gäster var bla Björn Skifs (såg oförskämt ung ut) ocg Torsten Flink Torsten måste ha spelat drogad, (annars blir jag orolig). Roligaste inslaget helt klart när grabbarna F&P alltså var transvestiter och besökte en bar på Est End. T.om att ett par från Dalarna vigdes i showen. Sist jag provade se TV på kvällen var när jag skulle kolla in min hemliga förälskelse Calista Flockhart, alltså Ally Mcbeal för er som inte är insnöad i Brothers and Sisters, eller är det tvärtemot. Jag vet inte ens om jag hann med och se henne heller innan jag somnade. Nu spelar det ingen roll heller för Harrisson(Ford) har ju snott henne för längesen.(Och där är mina konkurens medel kraftigt begränsade). Nu är jag pigg som en mört och måste sova. Hmmmm.

Söndagen har vi tillbringat på ponnydressyr på Tunalid. Hästen gick bättre än nånsin men, Väldigt snålt tilltaget på poängen tycker pappa. Grrrrr A var inte nöjd. Men vi fick en fin dag med sol, hästskit och grillade hamburgare. Nä nu får det vara nog. Jag går och prövar sängen iaf.

Tillståndet i skolorna i Nordanstigs kommun.

Lärarförbundet annordnade i går en rikstäckande manifestation där de berättade om
tillståndet i den Svenska skolan.

På Ica Stjärnan informerade Lärarförbundet Nordanstig om de kommande neddragningarna av personal på skolorna i kommunen. De berättar att ett varsel har lagts och totalt riskerar 29 lärare att förlora jobbet. I Gnarp har sex av totalt nio lärare varslats.
Kommunen hänvisar till minskat elevantal, men det är, hävdar lärarna inte hela sanningen då stadsbidragen kraftigt minskar. En obekväm sanning för den sittande borgerliga majoriteten.

När skolchefen tillträdde talade hon om att skapa landets bästa skola vilket måste ses som
en omöjlighet med de åtgärder som nu drivs igenom. Min personliga gissning är att vi kommer att minnas den här tiden med en rysning om tiotalet år. 29 lärare är en mycket hög siffra och att det inte ska påverka elevernas situation negativt måste anses vara en utopi.

En lärare säger att " Jag vet inte vad som är det värsta, att förlora jobbet eller tvingas arbeta under de kommande förhållandena".

Vad anser våra politiker i frågan varsågoda och berätta, som Maud säger. Gå till debatten på forumet för  www.vision-nordanstig.se

Stöd kampen mot prostatacancern.

Den 28 april ankommer Gert Fylking och Robert Aschberg till Gnarp i deras marsch för att uppmärksamma prostatacancern. Ystad/Haparanda,ett steg i taget. http://www.rixfm.com/ystadhaparanda Och inför deras ankomst har vi startat en liten insamling för deras sak. Vill du lämna ett bidrag i kampen mot prostatacancern kan du göra det i en av de mjölkkrukor som är utplacerade på Statoil Gnarp och Ica Stjärnan Gnarp. Vi överlämnar pengarna när de passerar den 28-29 april.


 

Kröpen

Matlagning som spårar ur.

Ibland spårar matlagningen ur. Det här var nog för över ett halvår sen nu. Var det grönsaker jag stod och skar då någon beslöt sig för att skämta. Jag bara bet ihop och fortsatte. Många tror nog inte ens att nått sånt här existerar. Hittade bilden då jag äntligen har tagit itu med att städa skrivbordet.


Det finns mycket som Lars-Gunnar Björklund sa.:)

Nordanstigs-fronten

Vi har startat upp en lokal utvecklingsgrupp/förening som heter Nordanstigs-fronten(arbetsnamn). Vi vill samla alla krafter för att skapa en positiv utveckling för vår kommun och vår kommundel. Alla som är intresserade är välkomna med tips, idéer, behov och synpunkter+att delta i arbetet i föreningen. Ex. på arbetsområden försörjningsmöjligheter, boende, fritidsaktiviteter mm. Läs mer på http://www.vision-nordanstig.se/
Kontakt/info anders.engstrom@wtnord.net
Anders"Kröpen"Engström


Hjälp till och bygg på Wiki.Gnarp.org

Ja vill slå ett slag för Wiki.Gnarp.org igen. Målet är att bygga upp en databas för Nordanstig. Där behövs det kompletteras med fler byalänkar, fyllas på med information och fakta. Du har även möjlighet att skapa egna undersidor om din förening eller nått specialämne du brinner för. Du hittar länken högst upp på Gnarp.org hemsida i fliken mellan Gnarp.org och Gnarsp.com.

Jag tar ett exempel. Kan du mycket om ex Joris Pelle kan du skriva om honom på Hassela sidan. Lägga in byn Lindsjön som en by i Hassela. Berätta om Joris Pelle under Lindsjön länka därifrån till materialet om Joris Pelle. Och även i Joris Pelle materialet kan du länka till Lindsjön. Det finns fantastiska möjligheter att koppla olika material  till varandra.

Sidorna har gjorts sökbara och sökmotorerna hittar dem.
Alla var du än bor som tycker det låter intressant är Hjärtligt Välkommen att hjälpa till att bygga.

Kröpen

Kanonhärligt väder och en cykeltur Sörfjärden-Norrfjärden.

Klev upp vid halvåtta tiden i morse och det vädretsom mötte Zingo och mig på brotrappan såg allt annat än lovande ut. Efter utsläpp, eldning och läsning gick jag och la mig och tjursov till halv tolv. Tjejerna gjorde stora ögon och vid 11 tiden undrade de om jag hade dött. Men det hjälpte tydligen och när jag vaknade var vädret super.

Efter lite pysslande tog jag cykeln och trampade runt åt Sörfjärn-Norrfjärn. Blev rätt varmt, men det är svårt och klä på sig den här tiden på året. På eftermiddan har jag mest gått och skrotat. Carina hjälpte mig städa garaget så där ser det helt OK ut för en gångs skull. Ikväll blev det en cykeltur i kvällssolen. Ungarna har påsklov och jag hoppas att solen forsätter le mot dem. Imorgon går cykeln mot Tjärnvik och det är kanon att arbetsveckan bara har fyradagar. Kolla in tröskverket längre ner i bloggen. Se även en kaja som samlar bo materiel på Ross.

Den låter som ett tröskverk?

Den låter som ett tröskverk. Eller musiken låter som ett tröskverk. De uttrycken har ni säkert hört. Men vad i alla glödheta helgonaland är ett TRÖSKVERK!!?

Det får ni äntligen reda på här nedan. Tröskverket användes för att skilja agnarna från vetet. "Skilja agnarna från vetet" är ju oxå ett välkänt uttryck.

Utgår hela skapelsen från ett tröskverk kanske? I begynnelsen var allt tröskverk.
OK men här får ni se ett i leran. Eller som vi också säger "En koloss på lerfötter".:)

Vill ni ha ett eget tröskverk finns nog det här för avhämtning.  Men skynda på. Sånna här genuina maskiner tillverkas inte längre. Andra banbrytande konstruktioner som betytt en hel del i byggden är cykeln och motorsågen. Sen vill jag lägga till datorn. Håll till godo.


B 1 PATENT TRÖSKVERK THERMAENIUS HALLSBERG
Jo jag tackar jag, inte illa.:)
Näbb-ryktning av liten shettis.


Det är inte bara på savanen fåglarna hjälper till med hudvården. Här passar en kaja på och fixa bomaterial samtidigt som Ross blir kvitt vinterpälsen. Imad och Milina står i tur.:)

Onyttigt mätt.:)
Efter en kanonfin dag med långpromenad i solen med Carina. Har sen varit till mamma och pappa ock käkat påskmiddag. Jag är mätt till sprickningsgränsen. Men Gud vad jag uppskattar det. På bordet stod hela baletten. Lax, jansson, hemrullade köttbullar, heminlagd sill, skinka etc etc. Jag motionerade med lite handdisk ,Carina torkade och sen blåbär,  hallon och glass i massor. Då jag inte är någon Robinsson tittare somnade jag som ett slakt på rumssoffan. Nu har vi nyss kommit hem och tagit in djuren. Och ändå återstår det två supersköna dagar. Jag känner mig som en batteritruck på laddning.:)

Tjingeling alla ...

Tjingeling alla glada hemmasittare. Har just sett "Så ska det låta" framför datorn med Carina. Ungarna ockuperar TVn. Idag har jag varit på Norrfjärns IFs KM på NIF-gården. Nytt för i år var att det dök upp hela sju glada ungar för att spela. Och spelade det gjorde dom. Det blev stenhårda matcher i både pojkar 11 och 13. Grattis! David och Felix. Sen följde motionsklass och herr singel. Ove Berglin vann motionsklassen och Holma blev klubbmästare Grattis även till er. Herrdubbeln vet jag inte vem som vann ännu, då jag smet hem vid semifinalerna. Det bästa med NIF-gården är den där härligt äkta pingiskänslan som infinner sig där. Om du blundar kan du se de gamla legenderna framför dig. Undrar hur många bollar som slagits där genom åren. KM kvällen avslutas ju som sig bör med middagen på Bergegården och den valde jag att hoppa över i år så nu sitter jag och ömkar mig själv lite som Askungen.:)En kväll på Bergegården är säker jättetråkig och dö trist eller..................HELT UNDERBAR:)
Kanske kommer snart några möss och förvandlas till hästar  eller chafförer och köra fram en gyllene vagn eller fyrhjuling och på mig kommer jag att ha en silverfärgad skoteroverall. Sen bär det av i en fart till partyt på Bergegården och kanske får jag dansa med balens prinsessa. Men pass opp. För vid 00.00 bryts förtrollningen och jag måste skynda därifrån och på väg ner från terassen kommer jag att tappa min ena guldplätterade skoterkänga. Och imorgon när jag vaknar med enorm hangover kommer det att knacka på dörren och kungen vill komma in och lukta i min andra känga.:) Ja tänk.


 

Påsk nedräkning.

Idag var det skärtorsdag och dagen till ära slutade jag på Tjärnvik vid 11 tiden. Ägnade mig  åt lite hederlig grus uppsamling på trädgårdsgångar i dag.  Sen hem till Amanda som oxå tagit ledigt för att överhuvudtaget nå fram till eftermiddagens tävling på Östanbräck till klockan 16.  Var oxå ner på Ica och handlade proviant till KM i bordtennis. Fanny kom hem, slöt upp med Amanda för att snygga till Milina inför tävlingen.  Jag stuvade makaroner, plockade ur diskmaskinen och langade hinkar med varmvatten till stallet. Gjorde matsäck. Hann tom att sova en stund. Lite orolig var vi idag då Carina jobbade i stan och vi själv, jag och tjejerna skulle själva ta oss till Hudik med alla prylar + häst. Men vi fick in allt i Forden, vår lilla packåsna, och med hästen på släp gav vi oss av straxt  efter tre. När vi kom fram till Hudik och Östanbräck var allt sig likt. Nåja, la märke till att nu är det tanterna på ridskolan som jag är lika gammal som. Men sånt är livet och jag har själv transformerats till gammal gubbe. :)

Ridningen då. Jo idag funkade det mycket bättre än på Färsta. Amanda var riktigt nöjd med hennes och Millis ritt. Fick faktiskt sex sjuor. Bäst hittills. Hon var lite sur på några småfel men summasumarum var det kanon. Milina är bara sju  år och det som behövs nu är miljöträning i massor.

Nu är det bara att kasta sig över Påsken och ledigheten som startar  med KM i bordtennis imorgon på långfredan. På kvällen är det pingismiddag, men den hoppar jag över i år då jag inte direkt badar i pengar. Sorry boys, hoppas ni får en kanonafton på Bergegården.


Ang en högstadie skola i Nordanstig.

Jag tror att för de kommuninnevånare som inte satt sig in i hur beslutet kommer att påverka elevernas undervisningen och arbetsmiljön för lärarna tycker idéen att dra in en högstadie skola är ett bra förslag då de i första hand tänker på ekonomin.

Men efter att jag frågat dottern om hon tycker att hon går i en bra skola(Harmånger) och hon svarade att hon tyckte det och att hon trivs + att vi besökte paneldebatten i Harmånger där varningsklockor ringde och varningslampor blinkade. ex, Brist på arbetslokaler för lärare, obefintliga idrottsmöjligheter vintertid, osäkert om matbespisningen skulle räcka till, digitala kartor, undervisning i alla tillgängliga lokaler i Bergsjö mm.

Jag åkte till Harmånger med en övertygelse att det var bra med ett högstadium i Bergsjö och kom hem med motsatt uppfattning. Allt är inte pengar och varför flytta skolan från det område där folk vill bo och där kommunen dessutom har en vision att få folk att bosätta sig på.

Men visst funkar det med ett högstadium i Bergsjö. Men se till att bygga ändamålsenliga lokaler först i sånna fall.

Jag tror på fullt allvar att skolledningen räknar med att om vi lägger högstadiet i Bergsjö kommer en del elever att välja andra skolor och lokalerna kommer att räcka till. Dvs någon annan ska lösa problemen åt dem. Mitt tips är. sätt inte era ungar i andra skolor vid en ev stängning av Harmånger. Låt skolledningen ta ansvar för de beslut de fattat.

Det vore ärligare att skolledningen sa så här. "Vi väljer ett högstadie alternativ där flest antal elever har möjligheter att välja ett annat. För det är dyrt och olönsamt att ha många ungdomar i kommunen".

Glad Påsk och Pingis KM.


Glad Påsk tillönskas alla Gnarp.Org are. Och skulle det falla på, Välkommen på pingis KM på långfredan. Se uppgifter nedan.:)


Dags för Pingis-KM   
 
 

Då var det dags för 2009 års klubbmästerskap i bordtennis. Dag som alltid är långfredagen, vilket i år innebär den 10 April.


Plats: klassiska NIF-Gården i Norrfjärn. Grundspel bäst av tre set. Semi och finaler bäst av fem.

Dricka och korv säljs under dagen.
Klasser på KM bestäms i samband med anmälan då vi ser antalet anmälda men följande klasser är troliga:

Start klockan 10.00, anmälan 09:45
- Juniorer
- P13 / P15

Start klockan 11.00, anmälan 10:45
- Herrar Seniorer
- Damer
- HD
- Oldboys

Väl mött!


OK, då tar jag Loggen då:)

Det här med loggen var ju roligt Hill. Visste inte att de fortfarande  höll på med loggen på Vaken. Lyssnade på den när jag gick kvällsskift. Vaken har oxå Sveriges bästa programledare, Peter Sundberg. Larry och Charlotta i morgonen får ursäkta. Tror att han är uppifrån norr nånstans. När Peter jobbade var det en fröjd att köra ut tidningar. Han brukade alltid avsluta programmen på morgonsidan med.  - Puss och kram, som mamma säger innan hon lägger på.

Jo en sak har jag och blogga om oxå. I morse hittade jag inte plånboken. Just ja i bilen som jag inte låste. När jag gick ut till bilen tänkte jag.Tur att vi bor så långt från civilisationen så att inte kriminaliteten når hit. Och naturligtvis hade jag fel. Samtidigt uppe i Byn var världens typer ute och tiggde bensin klockan sex på morgonen..Dom hade väl ramlat ett tefat eller nått.:)


Vad åt du senast? Köttfärslåda, skivad potatis och riven ost. Lite väl tunn vätska då jag gjort den på mellanmjölk. Lyckades med kryddningen för en gångs skull.

Vad skrattade du åt senast? När jag var ner och snackade med Holma på pingisen. En pingisgrej.:)

Vilket citat passar bäst in på dig idag? - Städning är det ultimata evighetsarbetet.

En blunder händer så lätt.:)

För mig alltså.
Måste bara få berätta.  Förhållandet mellan Mina och Carinas blunders måste vara 1000/1. Dvs gör jag 1000 blunders har Carina gjort en.(knappt) Men i kväll hände det. Blixten slog ner:) Amanda, Fanny och jag hämtade Bosse nere hos Emma. Amanda brukar låna honom ibland på måndagsträningarna på klubben. Kul att rida ridhäst. Carina gick upp med Zingo. Zingo blev förpassad till bakluckan och Carina lånade bilnyckeln. Sen tänkte vi inte mer på det. Fanny och Carina frös och promenixade hem. Amanda blev klar med lektionen och jag vaknade med ett ryck i cafeterian. Somnar jämt på måndagar. Amanda rider 19.45 och 4.30 är en tidig tid att kliva upp på mornarna.:) När jag gick och hämtade transportskydden hittade jag inte bilnyckeln. Onej, jag har tappat den. Då kom jag på det, Carina hade gått hem med den i fickan. Konstigt nog blev jag överlycklig.:) I triumf ringde jag hem och frågade med min mesigaste röst. HiHi vilken känsla. Äntligen har det hänt, Carina har gjort nått som bara jag kan göra. Nu gör ju jag sånna här grejer hela tiden. Men jag klagar inte om det blir lite variation ibland. Hoppas jag hinner suga på den här karamellen några dagar. Men imorgon klantar jag väl till det igen, som vanligt.
Godnatt Jord.

Färsta, dressyr och gamla gubbar som äter Hamburgare.

Jag har alltid sagt till tjejerna.  Att bra idrottsmän och även hästar, inbillar jag mig inte står och faller med de yttre omständigheterna. Då menar jag störande moment. Men idag på Färsta slogs tamejfan alla rekord. Anläggningen var kanonfin. Ridhuset ljust och trevligt. Vi kom dit i bra tid lagomt före och Milina gick kanon fint på framridningen. Samma sak inne i collecting ring. Just då hade en 80+ farbror varit och köpt en hamburgare. Hängandes över sargen vid insläppet till dressyrbanan började han prassla och mumsa, hållandes i hamburgaren en halmeter in på banan. Milina gjorde halvt om och blåstirrade på farbron som bara tittade på henne och forsatte prassla. Ett tag såg det ut som om han funderade på om hästen ville smaka. Jag tänkte, men backa karl. Nä inte en millimeter. Till sist lyckades han tom tappa halva hamburgar innehållet ner på ridbanan. Efter det här stod Milina inte och känna igen. Hon gick på tvären varje gång hon närmade sig hörnet med gubben. Till sist försvann han ut. Det var i o f  första gången Milina tävlade i ett ridhus med sidoläktare men det där var bara för mycket. Sen var hon väl lite små rädd för några andra saker men hamburgarpapperet var spooky. 

Amanda gjorde en jätte fin insats och red på så gott det gick och fick riktigt bra poäng på rätt många moment , men har det varit jag hade jag brutit ihop, det säger jag. Hade inte farbrorn varit så gammal vet jag inte vad jag gjort med honom. Det såg ut ungefär som han stod på zoo och matade apor med hamburgare.

Jaja på skärtorsdan är det Östanbräck och då tar vi nya tag.

Norrfjärn kvar i trean.

Orsa 2009-04-04
I helgen spelas det sista sammandraget i Div 3 bordtennisen i Orsa. Lördagens matcher gick mot Hudiksvall och Valbo. Mot Hudiksvall blev det förlust med 8-3 men i dagen sista möte mot Valbo spelade hela Norrfjärn på topp och Gästrikelaget fick se sig slagna med 8-5. Alla spelare i laget tog individuella matcher mot Valbo. Erik Norlin 2, Jan-Ivan Bjällstål 2, Michael Holmström 1, Per-Erik Berglin 1 + att Fjärn tog bägge dubbelmatcherna. Vinsten innebar att Norrfjärn säkrade seriekontraktet, hamnade på femteplats och spelar i trean också till hösten. Vi säger ett stort GRATTIS!! till grabbarna som har gjort en toppenfin säsong i en stenhård serie. I laget har förutom de tidigare nämnda Mikael Fagerdal ingått. Serien avslutas imorgon.


Personligen tycker jag att det är kanonkul att vi som Nordanstigslag och utövare av en bollsport ännu ett år kunde försvara vår plats i den Nationella seriesystemet. Då känns extra roligt för oss att starta planeringen inför nästa säsong. Norrfjärns bordtennisen behöver ännu fler friska krafter. Välkommen till oss som spelare och ledare, ung som gammal.


//Kröpen


Gemutredningen är klar. Stackmyre inventeringen startar.


Gemutredningen. Som jag för övrigt tog över efter Staffan och Bengt är slutförd. Ett tag trodde jag att jag kommit lösningen på spåren. Men det visade sig att det var fel. Det har helt enkelt inte gått och fastställa "vem som köper alla gem och vart  dom tar vägen" 
Eftersom mina uppdragsgivare var mycket tillfreds med resultatet har jag nu blivit tillfrågad att hålla i myrstacks inventeringen. Uppdraget är enkelt. Alla myrstackar i Norrland ska räknas och märkas ut med GPS punkter. En karta ska upprättas över var och en av stackarna. Alla vägar från ytnivå till en meters djup skall finnas med. Och sist men inte minst, varje myra skall myrbokföras. Man misstänker även att det finns ett tal på hur många myror som bor och verkar i Norrlans myrstackar. Men jag är inte så säker. I morgon startar jag arbetet med att besöka stack BC451111567 efter Brattåsvägen. Flyter jobbet på bra hinner jag kanske rita in vägarna +- 1 cm och intervjua 100 myror om deras kostvanor. Arbetet kommer och ta lite tid men jag räknar med att vara klar lagom till snön lägger sig hösten 2020.
Nej nu hinner jag inte skriva mer måste gå igenom intervju materialet . Det ligger i postlådan, för jag har glömt och hämta posten idag oxå.

Godnatt Anders.

Byfånen, en man värd sin vikt i guld.


Jag skulle vilja slå ett slag för orginalet eller byfånen. Varför??
Jo, att turister och inflyttade trivs i Nordanstig är i högsta grad primärt. Och med viss oro ser jag att några sommarstuge ägare varje år  i  min gamla hemby säljer stugorna och bryter upp. Ok det finns ingen handelbod längre. Men det skulle heller inte funka då önskemålen är lika många som individerna. Kaffe, falukorv och öl hör inte till baslivsmedlen längre.

Någon som däremot levde på det tidigare nämnda var byorginalet, byns profil.  Han hade en mängd funktioner. För honom kunde stadspapporna lätta sitt hjärta och tala ut. Ex, att hans chef var psykopat. Originalet lyssnade och delade med sig med sina praktiska kunskaper i ex snickring och nätfiske. Tillsammans drack de sig full på jäsning och öl i båthuset. När sommaren var slut hade den opraktiske 08:an förvandlats till en odödlig ur man.
Originalet letade mask och fiskade med familjens ungar och även de fick lära sig nätfiske och köra motorbåt.
Han gav mammorna komplimanger och en del snaskiga förslag men jag tror även de uppskattades ibland.

Han var kort och gott ett universalgeni som fick alla att känna sig uppskattade och det viktigaste han hade tid i massor för mänskliga kontakter. Idag gör vi reklam. "Kom till oss på landet, det är nästan som i stan." Ärligt talat, det är inte därför folk lämnar stan. Folk vill uppleva nått unikt.

Anställ några orginal och sprid ut dom över kommunen. Släpp byfånarna loss det är vår.:)

Gör vad du vill, men först sjung en sång för April.

Om du läser det här kära läsare vill jag passa på att grattulera. GRATTIS! du har överlevt vintern. Och kan med tillförsikt se fram emot sommaren. Även jag klev ut ur mitt mentala vinteride idag. Trodde ett tag att det aldrig skulle bli vår mer. Ett gott tecken var att vi kunde sitta ute på soldäcket och dricka kaffe på eftermiddan. Solen värmde och ögonen kunde nästan inte vänja sig med ljuset. Helt plötsligt kände jag att livet återvände till kroppen.:) Hädanefter kan vi ägna mer tid åt roliga aktiviteter och mindre tid åt att släpa pelletssäckar och elda ved. 

Idag fick cykeln vila då jag får låna farbror Rolfs bil då han gör Finland. Det får bli en kvällspromenad med Zingo som kompensation för missad motion. Annars har tankarna mest ängnat sig åt utvecklingsgruppen vi startat. Kul att höra alla pigga ideer.  Tillsammans kan vi skapa den kommun vi vill leva i. Det vi behöver göra är att se saker från medborgarperspektivet.

I helgen är det dressyr på Färsta i Sundsvall men innan pogramridning på ridklubben på fredag kväll. Och på Långfredagen är det dags för pingis KM på NIF-gåden och avslutningsmiddag på Bergegården.

Ha en underbar vår Alla.

Vi slutar som inlägget börjar med Peter LeMarcs suveräna Sång för April.:)

RSS 2.0