V75 redovisning.

Idag var det inget fel på grund ideen. Spikarna satt men jag nådde inte fram i garderingslöpen. Med facit i hand var Örjan Kilhströms nr 4 också en spik. Fick också in dagens högoddsare i sjunde avdelningen. Men summasumarum underkänt. Speciellt att missa Åke Svanstedts 11 i andra löpet. Vi laddar om. :P

Skidtur med Zingo.Idag visade sig Kung Bore vara på sin bästa sida så jag och Zingo tog en skidtur hemmavid.
 
Mysigt med ett snöbad.Anders Söderlind den äldres lada tronar på högsta punkt längs skoterleden.Den kan nog vara lite Amerika inspererad från Anders studieresa i staterna vid 1900-talets början.Landmärket granen efter skoterleden är numera helt död.Snart hemma igen.Jag ville ju åka längre för Guds skull.Hästarna var nyfiken på oss när vi kom hem. Imads grimman sitter på sniskan. Milina tar skydd bakom. Ross såklart vid balen.

V75 tipset till Örebro 31/1.

Helgens V75, som är en finalomgång körs på Örebro. Efter förra helgens lite försiktiga försök tänkte jag att vi ska kruta på lite imorgon. Vis av förra helgens underskattning av Johnny Takters hingst Orso så blir det en av mina spikar på morgondagens system. Spik även på Luddes Excallibur i avd 6. Honom har jag spikat förr med varierande resultat. Annars tror jag att det kan bli en bakspårshästarnas dag på Örebro.

Avd 1. 2 Orso
Avd 2. 1, 3, 7, 8
Avd 3. 1, 4
Avd 4. 1, 8
Avd 5. 9, 12 13, 14,
Avd 6. 2 Excallibur
Avd 7. 4, 15

Systemet är på 128 rader och kostar 64 kronor att lämna in.
Lycka Till!! :P

Synd, men hurra!

Eftersom jag fortfarande är rätt liten så får jag fortfarande present av mamsen och pappsen. Det tycker jag om. Farbror Rolf och Svärgubben kom med Full-Keno rader. En sorts Keno lapp med alla kategorier. Och minsann blev det inte nästan 700 kronor på dem. Det lite tråkiga var att jag var bara en nuffra från 12.000 kronor,  vilket jag alltid är i behov av. Men jag är väldigt nöjd med den  femhundring det iaf blev i den kategorin.

Trots att jag förökt på trav i hela mitt liv är det ändå Kenon som gett bäst utdelning efter arbetsinsatsen. För att hitta på några nummer är ingen större ansträngning och vinstchansen är förhållandevis bra. Sen är det väl ingen större ära bland spelare i allmänhet precis, när vinsten på Keno kommer,  som när det är på trav. För att inte tala om Kungen, dvs Kung-keno. Men en vinst är alltid en vinst och det kan göra mig så glad, fast jag spelar de hjärndödas spel som min bookmaker Mr MP säger.:)

Annars var det en lugn fin kväll med tacos och tårta till efterrätt. Stackars Fanny är jätte förkyld jag lider med henne. Orkar inte äta alls. Hoppas hon är piggare imorgon.

42. Idag är det dax.

Det visar sig senare att planeten Jorden enbart är ett experiment för att hitta "den yttersta frågan om livet, universum och allting" (svaret är 42, men frågan däremot kan ej existera i samma universum som svaret).

Idag får jag veta om Douglas Adams hade rätt.:P Det känns nästan som det. 8-)


När jag och The Old Beast skruvar bort snön.

Nu är det äntligen riktig vinter vilket jag tycker är jättehärligt. När det är riktig vinter måste snön undan och då måste jag fråga The Old Beast om hjälp. The Old Beast är en underbart bred och kraftfull snöslunga när hon nu fungerarar. Men det hör inte till vanligheterna. För en timmes skottning får du vara beredd att tillbringa åtminstone ytterligare en timme i verkstan. Och idag var hon otroligt motsträvig.

Tydligen gillade hon inte när jag hade slalomglasögon och hörselproppar för hon började lägga ner var tionde meter. Jag drog OCH jag drog. Hon gick och hon stannade och tillslut gick startsnöret av och rullade in i kåpan. Jag bogserade in henne på verkstan(hon är tungdragen så det svartnar för ögonen) och satte igång. Ut igen, stannar jag drar igång henne OCH plötsligt lossnar start snöret från dragplattan. Hit skulle en normal person aldrig kommit, och en idiot gett upp, men inte jag. In på verkstan igen, och då förstod jag även vad felet var, hon fick ännu mindre bränsle än förr. Tankfiltret var ogenomträngligt för bensin. Fixade det: utomhus för att inte förpesta hela huset med bensin lukt och in på verkstan igen och fixade dragsnöret. Drog ut henne och äntligen var vi överens och bättre blev det med lite skruvande på ställskruvarna. Nu gick skottningen som en dans och vi var klar på nolltid. MEN VARFÖR!!! ska det alltid krångla så förbanat¨. Jag har haft så himla mycket nytta av slungan. Men när andra skottar undan snön, så får vi skruva bort våran. Så när vi väl kommer igång gäller det att snabbt prioritera var det är viktigast att få undan snön, då hon närsomhelst tvärt kan lägga av. 

Orsaken till att hon överhuvudtaget kom till Åhsens var att ingen annan ville ha henne. Och sånt som ingen annan vill ha hamnar här. Hon hade inte rosat marknaden i sin ungdom och när hon bodde hos sin sista ägare dit svärgubben sålt henne,  tackade hon med att skicka ut vevstaken genom motor blocket. Svärgubben blev tvingad att ta tillbaks henne och sedemera hamnade hon här.

Här kunde historien ha slutat om inte Johnny Hiltunen skänkt mig en gammal Briggs and Stratton motor från en jordfräs. Det var lite pyssel men motorn men den är urstark (när den funkar) och går nått annat sönder brukar Erik fixa det.
Jag vet bara inte om jag ska älska eller hata henne,  Besten.:)

V75 tipset redovisning.

På tal om citatet av John Lennon som Åre bloggen publicerade i kväll "Just nu är vi populärare än Jesus" så kan jag säga så här. Det lär dröja lite innan det inträffar för Filip Galejs V75 tips. Men jag jobbar på det. Fyra rätt blev det ikväll. Min ena spik ströks och storfavoriten jag garderade vann Hmmm. :? Nytt tips om en vecka.

Men en liten vinst får ni iaf. Ni får lyssna på Heart of Glass med Blondie med underbara Debbie Harry. Håll till godo:)

V75 tipset, nu även på bloggen.

Efter att ha teroriserat  Gnarsp.coms läsare en tid löper jag nu linan fullt ut och ger Er V75 tipset även här på bloggen på Gnarp.org. Jag har inte rosat marknaden sen starten men tre femmor har det blivit allt som allt. Varsegod.:)

I morgon springer de små pållarna på V75 igen. Lördagens tävlingar körs på Halmstad. Eftersom ingen prickade in sjuan förra helgen så är det desutom jackpot omgång. Nu tror jag inte det här systemet räcker för det. Men en liten matlapp eller i bästa fall en semestervecka skulle det räcka till(kanske). Det blir ett ganska tråkigt system där jag ändå bla. kryddar upp stor favoriten i avd 1 + någon annan intressant häst :P

Avd 1. 1, 4
Avd 2. 3 VITESSE SÖNDERVANG
Avd 3. 7, 10
Avd 4. 7 CARMEN LAUNCHER
Avd 5. 1, 4, 8
Avd 6. 4, 6, 7
Avd 7. 5, 10

Eftersom jag är på god väg att ruinera er så tar jag det lite försiktigt. :P Det ska vara roligt att tippa oxå. Systemet är på 72 rader och kostar 36 kronor att lämna in. Lycka Till!!!

Jaha,ja:(

Ja då lyckades jag bli sjuk igen då. Och det var inte dåligt heller vad influensan brassade på. Kände inte ett dugg förr än 8 på kvällen men sen small det bara till.  Jag vill inte ens veta temperaturen under natten mot torsdag. Och igår var det väl ryggläge mest hela dan. Kritikerna menar väl att det beror på för mycket cykling men jag hoppas att det var en liten släng av influensan jag är vacinerad emot för idag är jag mycket piggare.

Efter att ha  vinkat  av tjejerna, plockat undan frukosten och duschat kikade jag in i videoskåpet. Och direkt hittade jag Life of  Brian. Jag hämtade ner den gamla VHS spelaren från vinden, gjorde kaffe och micrade mammas bullar. PERFEKT! Och vad bra den är. Speciellt den där helt idiotiska sekvensen när Brian flyr från rommarna, hoppar från ett torn och faller rätt ner i en rymdfarkost och hamnar i en eldstrid uppe i rymden, de blir träffade och av någon konstig anledning krachar på exakt samma ställe han skulle ha landat när han hoppade. För och inte tala om allt annat Bibliskt som avhandlas.

Det är tur att jag är piggare för jag har blivit helt oduglig på att gå hemma känner jag. Speciellt då det inte går att göra nått vettigt utan bara vänta. I kväll rider Amanda för Mattias Jansson i Jättendal hos Anna, det skulle ha varit kanonkul att titta på. Men jag får hålla mig borta från iskalla ridhus i helgen och satsa på en comeback på jobbet på måndag.

Over and out/som dom säger.:)

Premiärtur.:)Vi kom hem lite sent igår kväll men jag hann få på pakethållaren och lamporna på nyförvärvet. Och himmel, vad lättrullad den var. Jag var inte riktigt nöjd med sittställningen. Ramen ligger på 19,5 tum och 19 tum hade nog varit optimalt. Men lite avkall få jag göra i jakten på en hygglig cykel. Ändå är det ännu fler parametrar och räkna med när det ska handlas ex en häst, än lite stor ram.:)  Styret satt lite högt, men det blev bättre när jag plockade om distanserna. Såg iof lite knäppt ut men det får jag tåla. Och en hyfsad sadelhöjd har jag oxå hittat. Det har känts lite väl idealistiskt på slutet, nu när jag släpat runt på skrothögen i flera år. Så det här piggade upp. Och bara ljusare blir det på kvällarna, Det är bara en tidsfråga innan det går att göra kvällsturer. För och inte tala om skogen och fäbodvallarna.  Perfekt.

Uppdatering av cykel.

När jag ögnade igenom Blocket i morse hände något osannolikt .Under cyklar såldes en Trek MTB till helt ok pris. Ingen värsting kanske men fullt tillräcklig för mig. Jag blev helt såld. Som jag har letat. Så nu är jag nyss hemkommen från Gävle med min nygamla cykel. Uttagen i somras med garanti kvar.HURRA!! Jag kommer inte ihåg när jag var gladare. Kanske blir det premiär redan imorgon till jobbet om jag hittar en bra ryggsäck. :))


Strul i vanlig ordning och en bra träningsrunda.

Morgonen började med att en mobiltelefon ringde någonstans i fjärran. Det var Carinas mobil som ringde "dags att vakna" Carina och Amanda skulle följa med några kompisar till Gävle och titta på hästar.  Carina gick till stallet och koka kaffe föll på min lott. Tidningen ST plöjdes igenom och Amanda kom och sa att hon behövde taltid. Då koden till internet på fyllningen kommit bort begav jag mig till macken och köpte, samtidigt som jag lämnade in travet. När jag kom hem hade ressällskapet samlats och Amanda bad om taltiden. Taltiden ja, vart hade jag lagt den. Och nej jag hade lyckats slänga den med bongen. 200 kronor taltid borta. Med 3000 SMS (Vad det nu kan va bra till?):) Tredubbelt idiotförklarad begav jag mig tillbaks till Statoil och dök ner i papperskorgen, och där låg den, taltiden. Skönt att ingen lagt en mosbricka på den . Camilla såg inte förvånad ut när jag berättade vad jag höll på med och själv var jag heller inte förvånad. Slutet gott, taltiden levererades och sällskapet begav sig av mot Gävle.

Själv for jag hem till Fanny som begav sig ut och red med några kompisar. Under tiden jag damsög, fikade, plockade ur diskmaskinen, fikade, la in mattor funderade jag vad jag skulle plåga kroppen med idag.:)
Blicken föll på skidpjäxorna som stod i hallen. Men jag kom ihåg hur lite snö det var uppe vi Åstjärn förra helgen. Och förresten snodde farbror Rolf min träningskompis oxå. Så det fick bli cykeln runt åt hästfarmen. Det fick bli Amandas MTB idag. Lite liten kanske 18"  men en kanon fin cykel. Skulle vilja ha en sån själv. Påklädd som en mumie gav jag mig iväg. Vägen mot Grängsjö var vägen så himla fin så det fick bli Gränsfors istället. Det var rätt kallt. När jag kom till mellan Grängsjö stod en gigantisk schäferkorsning och skällde och morrade mitt i vägen. Hallelulija tänkte jag, tog ett djupt andetag och cyklade vidare och som tur var inget hundhäng. Backen genom Baståsen upp mot sjön är en riktig killer. När jag kom upp till postlådorna vid sjön var jag rätt slut. Fick den där känslan jag brukade få när jag åkte skidor till Toppbodarna när jag var yngre. All energi har gått åt upp och det är lätt att undra hur det ska funka att ta sig hem igen. Nerför är det ju rena störtloppet och var rätt kall om fötterna innan jag nådde vägen. Men cyklingen hem gick det riktigt bra,  blev varm i backarna och en hygglig medvind hjäpte mig.

Nu är jag nyduschad och ska ge mig på tacosen som är kvar sen igår. Samt hålla koll på travet och undvika att trampa i klaveret nått mer idag.:)

Innekväll.

Sen jag kom hem från jobbet har jag knappt stuckit ut näsan. Vattnade och släppte in hästligan. Bjöd kaninerna på vatten. Det tar inte lång tid innan flaskorna fryser så jag brukar sondvattna dom lite genom att trycka på flaskorna. Fyllde pellets i tunnan och där hade det försvunnit en hel del. Inte konstigt med tanke på kylan. Sen har det varit soffan i olika ställningar. När Let´s dance började fick jag tom sätta mig på en standardstol för jag var så nersutten. Det blev tacos till middag, som jag nästan höll på missa då jag kollade på youtube klipp med Gunnar. Vår favorit blev när stackars Iggy Pop sjöng Passenger.
Nu har jag avlagt V75 tipset på Gnarsp.com. Stackars tippare, men i morgon kommer vinsten. Det svär jag på.:)

Friday I'm In Love

Måndan: Suger
Tisdan      -II-
Onsdan    -II-
Torsdan   -II-
Men på Fredan är jag kär.:)

Äntligen, fredag imorgon efter första hela arbetsveckan. Det jag skrev nyss var väl lite överdrivet. Måndan är det kul att träffas på jobbet och bla berätta om helgen. Tisdag, Onsdag transport. Torsdag, hoppet tänds. Och Fredan. Ja, jag sa det just. Köp inte en bil som är tillverkad på Tisdag, Onsdag eller Fredag.:) Endera är hjärnan avslagen eller som på fredagar, ur funktion.

Kvällen ska tillbringas på ridklubben. Amanda rider 18.30 och Fanny lektionen efter. Bana ska byggas och mysigt att sitta och fika, babbla (enligt Fanny)och titta. Fika var förövrigt det enda jag gjorde enligt Carina under hennes tid som aktiv. Det var bara att gå till cafeterian om jag var borta.:)
Synd att det blev så kallt. Hade inte öronlappsmössan idag utan mössa, nivå 3, så gissa om det var kallt om örsnibbarna vid Ystpåbackan.
Nu ska jag koka kaffe och sticka ut och heja på tjejerna i stallet och bära grejor till bilen.
Torsdag kvällen är oxå bra för att det går att ta lite av sömnkontot och  stanna uppe lite längre och se nått på TV. Men....kommer ihåg i höstas då jag försökte se  Californiacation på torsdagarna. Det enda jag fick se var Arkiv-X och vaknade 00.30 med stel nacke. Omöjligt att hålla sig vaken.:)
Vårda Fredan imorgon.


Att cykla är att leva.

Att cykla är att leva.
Lasse Åberg

Cykla, varför är det så himla roligt. Jag vet inte. Jag har haft några intressen under de här 42 åren men cyklingen har jag inte övergett. Standarden på cykeln har inte varit så noga. Cykla är som medicin för själen. Glida fram helt ljudlöst för egen maskin. I en kanot har jag känt nått liknande men då är det i vatten och den är så himla rank. Har inte varit riktigt tillfreds med mig själv sen november. Det var då influensan sakta kröp på mig och det gick tyngre och tyngre till jobbet under två veckor. Sen blev det tre veckors ofrivilligt vilande när jag var dålig och även julen kom i mellan. Förra onsdan var alltså första dan till jobbet sen 5 december. Första dagarna klev jag upp tidigare och åkte försiktigt, försiktigt. Och den här veckan har det funkat. Vilken känsla, Orken finns där och kroppen mår toppen. Hoppas temperaturen håller sig i schakt i vår bara. Vårinfluensan är jag vac emot så den borde jag fixa och snart kommer ljuset är tillbaks även på mornarna iaf tills vi ställer om till sommartid. Med andra ord vi går mot strålande tider, härliga tider.:) Prova själv. Pumpa upp ditt gamla cykelskrälle och sätt igång. Du kommer inte att ångra dig.

Ute på blåis.

Idag slapp jag den värsta motvinden på vägen hem. Tjugondaknut som det är har jag börjat plocka undan julsakerna på jobbet. Julgranen blev jag tvingad att skicka ut redan förra veckan, barrade som bara den " VATTEN?" och idag var det julstjärnornas tur. Hemma har vi också städat undan det mesta. Stannade och handlade på vägen hem. Ingen större dramatik. Träffade Reidar Gröning och Birger Lundmark. Tjejerna red för Åsa på klubben vid halv fyra. Ja Amanda iaf Fanny hängde på och red för Carina.Ross! Vem behöver fiender, med sånna vänner.:)

Själv tog jag Rossen och gick för att möta dem så även han fick komma ut lite. Och jäklar vad halt det var. Rossen bara broddad fram och jag av erfarenhet broddad bak stapplade iväg över Åsgatan som var rund som en grisrygg. Ross hade rejält bakhalt och jag hade fullt sjå att inte låta honom äta på de grästuvor som stack fram. Man vet inte, hipp happ får han kolik av gammelgräset. Tror iof att han har en kista av stål så det var nog ingen fara. Jag föreslog att vi skulle gå skottkärra, han gående på framhovarna och jag skulle skjuta på där bak, men han var inte intresserad.:) Tillslut dök tjejerna upp och det blev samma procedur åt andra hållet. En sprudlande glad Zingo mötte upp.  Nu ska jag dra ner på pingisen med några lappar. Jag tänkte sova middag men det är nog ingen ide härefter.


Vilken rutinmänniska jag är ändå.

Nej, jag avvek inte från tidigare upptrampade stigar. Så nu sitter jag här mätt och belåten.  Vilket otroligt väder vi har om man räknar bort all blåisen. Hade medvind ända bort till Tjärnvik i morse. Super. Mitt på dan kom solen fram och då tog jag itu med en uppsprucken ströbunt  som fått väntat under kallperiden. Solen värmde faktiskt lite. På hemvägen var det motvind så då var det bara att stå på pedalerna, men vad gör det när ljuset återvänt. Skjutsade nyss Carina på ett möte. Nu har jag hakat på hästfinkan och ska köra upp Amanda på klubben. Dom hade en plats ledig i en grupp ikväll och det tyckte hon lät bra. Det tråkiga med vädret är att jag hade hoppats på skidåkning nu när jag blivit frisk. Och nu finns inte ett snökorn kvar knappt:( Typist, som Tumult skulle ha sagt.
Måste fixa en tjuga så jag kan fika på klubben.:)

Fast jag har inte helt släppt tankarna på Spanien 8)

Första hela veckan. Nya rutiner kanske.Nu är det ju nytt år och jag kanske skulle bryta av den grå vardagen och ändra rutinerna lite. Istället för att cykla till Statoil och investera slantarna hos ATG i morgon eftermiddag skulle jag kanske ta höger vid Gingstavägen och på Engelskt vis styra mot Bergegården. Invstera pengarna i, tja några cider kanske några shoots osv. Vad roligt det kunde bli. Diskutera lite med Benke om livets små hemligheter.:)
 

Sen skulle jag komma hem på lyran vid halv 9 tiden lagom till hästvattning och intagning. Somna med skona på och kliva upp 04.45 och istället för mat stoppa en Gnarpskvarting i matsäcksväskan och ta höger mot Spanien när jag ska över E4 an på tisdag. Jaá tänk. Va imponerad tjejerna skulle bli, och mamma.
Det är nog säkrast att jag tar ett stadigt grepp om styret imorgon.:)

Nu börjar arbetsåret, hoppas jag.

Efter en efterhängsen förkylning och Julledighet är det äntligen dags att få lite struktur på vardan igen. I morgon går cykeln mot Tjärnvik för första gången sen 5 december då influensan slog till. Kan du inte cykla på jobbet är du sjuk och bör ta det lugnt. Cyklar du på jobbet vintertid är du väl också sjuk på nåt sätt, men det är mer en sjukdom av obehandlingsbar art.:)

Var på min arbetskompis Oves 50 års hippa i helgen (måndag kväll). Kanonkul, bra mat och vilka musiker Ove har i sin bekantskapskrets. Vi bjöds på en varierad helshow. Med Ove som komplett Elviskopia. Har redan ångest hur jag ska matcha det där på min 50 årsdag fast den ligger åtta år fram i tiden. Hursomhelst Jättetack! Ove.

Efter själva kalset var jag ju inte pigge, piggelin i morse men jag kom igång och hängde med tjejerna på Trettondagsshow på Östanbräcks rid och ponnyklubb. Kanon även det. Och Gnarp lyckades efter många om och men slå Hudiksvall i gymkanan. Bra jobbat tjejer. Förutom det bjöds vi på många roliga uppträdanden. ex maskeradhoppning,  kadriljer och ridskoleuppvisningar. Fika fick vi också på inträdet.

Kort sagt en kanon bra trettondagshelg.

Anders

RSS 2.0