Söndag

Ja, så blev det söndag kväll och dax att summera veckan som gick. Eftersom minnet är dåligt börjar jag med onsdagkväll. Gick till elljudspåret och tänkte köra två varv, hade chansat att dra på en lila valla och det funkade som smort. Det blev sammanlagt fyra varv och 13,6 kilometer, det kändes faktisk så bra, att jag har kunnat tagit ett femte var oxå.
 
På torsdagkväll hade vi årets första medlemsmöte i GMV eller Gnarps mopedveteraner. Nio glada gubbar samlades här på Hammarbacken och det var himla trevligt. Vi planerade bl.a. årets mopedrally på Gnarps-Dagen och sommarens aktiviteter. Vi hade riktigt bra diskussioner och timmarna bara flög iväg. Det är fantastiskt vad bra det fungerar när man samlas kring ett gemensamt intresse, jag önskar att jag kunde överföra den här entusiasmen till andra forum som jag deltar i. Jodå, vi har kvinnor i klubben oxå, tyvärr hade ingen möjlighet att delta för dagen.
 
När jag vaknade på fredagmorgon känndes det som jag hade en förkylning på gång och blev genast orolig vart det var på väg. Var lite halvhängig på jobbet och med tanke på hur illa däran folk omkring mig varit i influensan så finns det skäl att vara försiktig. Hursomhelst, det blev ingen skidåkning på kvällen.
 
Lördag, lite gråmulen morgon. Var hemma och pysslade lite, vallade skidor, åkte till Kröpan och hämtade ved, lämnade in V75. Fick även äran att tippa åt Carina och hennes arbetskompisar. Det började hyfsat, satte bägge spikarna men eftersom jag försökte hitta några outsiders så slutade det med en kraschlandning och bara fyra rätt, det blev inte heller mer än fyra för egen del. Körde faktiskt ett varv i spåret i lugn takt, lite snorig men annars gick det bra. Carina gick på fest på lördag EM. och jag tog plats i soffan, men plötsligt ringde Niklas och bjöd bort mig till Morgan på mat. Maten smakade bra och det var en trevlig kväll. Det är så med grabbarna från kustbyarna. Det spelar ingen roll om det är länge sen vi träffats, eftersom vi har samma DNA så funkar det direkt. Jag släntrade hem vid halv tolv och slocknade i soffan. Vaknade vid två och gick ut och hämtade en vedpåse och drog igång kaminen. Passade även på att få undan lite snö då det kommit ner rätt bra. Carina kom hem och somnade rätt omgående, jag som sovit några timmar kollade på dokumentären om Ted Gärdestad "För kärlekens skull" Det var en gripande skilldring och ett tragiskt människoöde som inte kan lämna någon oberörd. Somnade väl efter tre någon gång och vaknade när katten väckte mig vid åtta.
 
Efter kaffet idag var det bara att ta itu med snön, gjorde ett avbrott och skjutsade upp dottern på stallet innan jag gjorde färdigt. Snön var blöt men höll ihop bra så det var inga problem. Carina och jag gick sen upp på klubben och kollade in Amandas träning. Hennes häst har en motor som inte kan liknas vid någon tidigare häst vi haft. Han  har otroliga rörelser men kan oxå ställa till med rena rodeon om det uppstår kommunikationsproblem. För Amanda betyder hästen massor, det är hennes kompis och träningkamrat och berikar hennes fritid. Vägen är absolut viktigare än målet och de trivs att hänga tillsammans. 
 
Eftersm förkylningen verkade i stort sett bortblåst så fick det bli skidåkning även idag. Jag hade tänkt mig ett varv i långa slingan, men det fick bli ett till, vädret var helt amazing och Östen hade gjort ett kanonjobb med spåret. Körde rött idag, Östen rekommenderade klister, tänkte att det här blir bakhalt, men det visade sig att det var rejält kallt i snön och glidvallan jag lagt på var faktiskt för varm. Rött funkade rätt bra, kanske släppte det någon gång i uppförslöporna.
 
Nu har det blivit dax att entra sängen, imorgon är det Direktionssammanträde i Hälsinglands Utbildningsförbund här hemma i Nordanstig. Politiker från Bollnäs och Söderhamn + förbundschef Thomas Winqvist och vår sekreterare Lena Paulsson kommer upp och vi har mötet på kommunhuset. Det ska bli jättekul och jag hoppas att stämningen är den samma som på GMV's möte i onsdags. :)
 
Gonatt!
 
 
 

Årsmöte Gnarps S-förening

Gnarps S-förening kallar till årsmöte onsdagen den 2/3 klockan 19.00 Vi träffas hos Karin och Åke på Stationsvägen 39. Sedvanliga årsmötesförhandlingar, fika
Välkomna!

Vart tog den lilla vägen

Idag var det dax för Fanny att fylla år, 17 år?!! Kan det vara möjligt, ja antagligen, och jag lär inte ha blivit yngre själv under året. Kommer bara ihåg en liten envis unge som alltid klarade sig själv och lekte med katter. Tålamodet var heller inte det bästa, det slog blixtar om den här tjejen. Det gör det väl än idag, men nu är det lite mer energiblixtar, annars gillar hon lugn och ro och vill vara ute i skog och mark.
 
Carina hade gjort paj, min kära mor märängtårta med dajmströssel. Släkten kom och det blev en bra kväll. Det blev ont om parkeringar och bilar måste stuvas om när folk skulle ge sig iväg. Tjejerna sa att vi parkerade bilen nere vid grannen. Inte framför infarten va? Sa jag. Jo sa tjejerna? Jag tänkte, så säger de bara för att provopera sin härdade pappa. Sen tänkte jag inte mer på det förrän alla gäster gått hem och Carina och jag skulle ta en prommenad. Jag tänkte, var är bilen? Då såg jag den, parkerad mitt framför grannens infart, OMG!! Tänk om någon skulle bli sjuk eller nått. Grymtande hämatade jag bilnyckeln och parkerade bilen på garageuppfarten.
 
Dagens värsting stod Hela Halsingland för. Med rubriken " Regionens chefsdagar kostade miljoner, cirkusartist fakturerade för 32.500 för en halvtimmes jobb" Jaha, bara för att han är cirkusartist ska han väl inte jobba gratis och vilken "artist" man än valt så har det nog fått hosta upp den summan. Visst kan man ha synpunkter på att chefsdagarna kostade mycket pengar, men ingen skugga över cirkusartisten, han gjorde bara sitt jobb.
 
Nej nu säger vi godnatt från Hammarbacken. :)

Måndag

Idag var jag ledig för gymnasieutskott i Hälsinglands Utbildningsförbund. Utskottsdagarna har hitintills inneburit att jag fått åka klockan sju för att vara i Bollnäs till klockan nio för ett halvdags möte. För att stå sig på hemresan har jag även behövt äta lunch innan hemfärd och har varit hemma till ungefär halv tre. 
 
Målet har hela tiden varit att utnyttja modern teknik och idag var det dax att ta mötet via videokonferens. Jag åkte till Bergsjö klockan halv nio, fick hjälp med att koppla upp mig och mötet kunde starta som vanligt klockan nio.
 
Det fina är att jag tidigare behövt tagit ledigt en heldag för ett halvdags möte, och det innebär också att jag utbildningsförbundet måste ersätta mig för en heldag i förlorad arbetsinkomst+bilersättning. Fortsättningsvis kan jag ta ledigt en halv dag på utskottsdagarna och även hinna jobba fyra timmar. Dessutom slipper jag tillbringa 3,5 timme i bilen. Nu var jag hemma till lunch och kunde i lugn och ro sitta och äta med Svante kurrande på stolen.
 
Videokonferenserna måste vara hyrbilsfirmorna, flygbolagens och uthyrarna av gästnätters skräck + att det spar tid, miljö och håller nere de politiska kostnaderna. Det var så vi hade tänkt arbeta i utbildningsförbundet och nu är vi igång.
 
På eftermiddagen gav jag mig iväg till skidspåret. Nydraget spår, solen sken och lagom temperatur. Körde två varv 3,4 + 1,4 sammanlagt 9,6 kilometer. Hade inte världen bästa skidor men det gjorde inte så mycket.
 
Ikväll har jag gjort pajbottnar till middagsmaten imorgon då Fanny ska till och fylla sjutton år. Det blev väl inga superskapelser men paj kommer det att bli. Nu är jag sopslut och tåget går fem över sex så det är bara att krypa i säng. 
 
Godnatt!

Lördag

Det här var en skön dag. Började att kara undan snön vi fick i slutet av veckan. Det blev lite att ta rätt på, men vad gör väl det när man är ledig och behöver röra på sig. Sen var vi väg till Jättenda och åkte skidor.  Började med att sanera klister från två par skidor, som Fanny och jag sedan vallade efter bästa förstånd. Vi började med fyra kilometer skate. Lånade Fannys skidor och Emils pjäxor, gick väl sådär. Klassiska stilen funkade hyffsat, lite släpp kanske. Det blev fyra kilometer även där.
 
Sen var det travet, knåpade ihop två system för 24 och 36 kronor, fick fyra rätt på det ena och det får väl ses som godkänt då sju rätt gav över miljonen. Min lilla femkronors dubbel gick däremot in och jag erhöll 71 krona.
 
Veckan som var har väl inte kantats av något speciellt. Ja det ska vara X-trafikmötet ang. den nedlagda sträckan Gnarp-Sundsvall på linje 29. Hur tänker man, och vem är kunden? X-trafik har ett uppdrag från regionen att öka resandet. Problemet uppstår när man prioriterar en tänkt kundgrupp framför en befintlig kundgrupp som nyttjar tjänst. För mig är den resande som själv kan finansiera sin resa med bil och väljer kollektivtrafiken kunden. Det här verkade inte vara helt klart i den genomgång vi fick på Gnarpsskolan i onsdags. Tjänstemännen var nog mer inne på att de som gett dem uppdraget att öka resandet var kunden och de resande var en samling individer med "enskilda behov" 
 
Linje 29 är mer än en förutsättning och kanske även en slags naturlag för resande mot Sundsvall från Sanna i Hudiksvall till Årskogen i Gnarp. Dra gärna in bussen längs gamla E4 i Njurunda så man når industrierna längs gamla den gamla sträckningen. Hur X-trafik ska lösa det är deras problem, se bara till att det fungerar. Nöjda kunder som köpt tjänst i 30 år har plötsligt fått problem att ta sig till jobbet i tid. Lös det här omgående.
 
Nu ska här sovas på Hammarbacken, få se om det kan bli lite skidåkning oxå imorgon.
 
Godnatt

Föreningen Gnarpsbygden

Välkommen som medlem i vår förening.
Medlemskapet kostar 50 kronor. Klicka på länken för mer information. 
 
http://wiki.gnarp.org/index.php/F%C3%B6reningen_Gnarpsbygden
 
 
 
 
 
 
 

Trött gubbe!

Det är en trött gubbe som ligger på sängen och summerar helgen. Möjligen är Åke en ännu tröttare gubbe då han även vallat trettioelva par skidor.
 
Skidor, just det. I helgen har Carina och jag hängt på Hassela ski tour med Fanny. Tävlingarna inleddes med 2.5 km skate i Jättendal på fredag kväll. De fortsatte med 6 km masstart i Bjuråker på lördag morgon, en hundrameters sprint på lördag e.m. på Köpmangatan i Delsbo och tävlingarna avslutades idag söndag med en jaktstart uppför tävlingsbacken i Hassela.
 
 
Fanny som kör i juniorklassen D 17-18 år började med skidor då hon drog ner på ridningen för några år sen. Motståndet är grymt bra men Fanny gillar utmaningar och tycker det är kul så länge hon känner utveckling.
Ungarna från Jättendal skötte sig utmärkt och kämpade som gehuer. 
 
Sen var det orken hos hennes nu rätt gamla förräldrar oxå. Bara att vistas utomhus och trussa i snö och sen upp och ner i skidbacken idag tar på så att det räcker. Jag körde faktiskt byaspan några timmar natten lördag till söndag oxå, men då jag allt mer kände mig som den största trafikfaran själv for jag hem och la mig. När jag tänker på att ungarna dessutom åkt skidor så känner jag att deras prestation blir än större. Fattar inte att de orkar.
 
Nu ikväll har jag varit till Kröpan och hämtat ved och ligger här och känner mig rätt nöjd. I morgon är det arbetsvecka och även kommunfullmäktige på kvällen. Få se hur de har det med folk, kanske åker jag på att tjänstgöra.
 
Godnatt !!

Mid Sweden SWAP


Medlemsmöte GMV

Välkommen på medlemsmöte torsdagen den 18/2 klockan 19.00 på Hammarbacken 12 *mopedrallyt *sommarens aktiviteter * inför årsmötet. Meddela om du kommer så vi kan beräkna fikat.
Styrelsen GMV

RSS 2.0