Gott Nytt År!

Ett gott och lyckosamt 2010 tillönskas Vänner, Bekanta och Gnarp.Orgs läsare.Jul-Sune spelas idag på Gnarpsviljan.

Då var det dags för 2009 års Jul-Sune, pingistävlingen för alla och envar!

Tid och plats är som vanligt Annandagen (26/12) på Gnarpsviljan.

Som vanligt så finns det en öppen klass (för licensierade spelare), en motionsklass (för icke licensierade) samt även en ungdomstävling i form av Rombergs Cup.

Start är 10:00 för Rombergs Cup (öppna för alla mellan 10 och 17 år, antalet klasser beroende på deltagarantal). Poolspel med slutspel gäller, så det blir minst 3 matcher för varje deltagare.

För Jul-Sune så är starttid klockan 12.00 för såväl motionsklass som öppna klassen. Även där poolspel med slutspel.

Gnarp T-shirt

Vi har tagit fram en ny Gnarps T-shirt. Intäkterna går oavkortat till utåtriktad verksamhet för att sätta Gnarp på kartan.
Föreningen GNARSP är en ideell förening i Gnarp som verkar för att samla upp och driva närings- och utvecklingsfrågor i Gnarp och Nordanstigs kommun. Länk http://gnarp.org/wiki/index.php/F%C3%B6reningen_GNARSPT-shirt i 100% bomull. Tröjan finns i svart i storlekarna S-XXL. Pris 100 kronor. Vill du ha en mejla mig på ajengstrom@hotmail.com Eller ring 073-81 04 712.

Inkomstökningar kommunvis.

Här ökar lönerna mest. Många Norrlands kommuner är i toppen av listan. Positivt. Det får ses från utgångspunkt att genomsnittsinkomsterna inte är så höga i Norrland förstås.
Di skriver.
http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3FO%3DRSS%26ArticleId%3D2009%255C12%255C18%255C366660

God Jul.
En riktigt God Jul tillönskas vänner, bekanta och alla Gnarp.Orgs läsare.

 
Ny E-post adress.

Jo jag har ny E-post adress. Eller jag använder bara min hotmail nu då de fasat ut wtnord-adresserna. Så skicka inga mer medelanden dit jag kommer inte åt dem. Kör med ajengstrom@hotmail.com i fortsättningen. Vad J står för, Johan.:) Mvh Kröpen.

Ny Gnarps T-Shirt.

Föreningen Gnarsp har tagit fram en ny Gnarps T-shirt i 100% bomull. Tröjan finns i svart i storlekarna S-XXL. Pris 100 kronor. Vill du ha en mejla mig på ajengstrom@hotmail.com

Inte piggelin inte.

Är förkyld som sjutton. Måste försöka hålla mig på mattan. Lärde mig en läxa för precis ett år sen då jag stannade hemma mån-tis. Jobbade på tok för tidigt och blev sedan hemma en och en halv vecka ytterligare. Kan du inte cykla på jobbet så är du sjuk helt enkelt. Bättre att stanna hemma än att  gå till jobbet sjuk och smitta ner varenda människa. Speciellt nu när vägarna äntligen börjat frysa, bli farbara för timmerbilar och vi kan köra igång att såga för fullt igen.

Hursomhelst vi åt julbord på Grankotten i fredags tillsammans med Gällö. Himla trevligt och bra mat. Eftersom jag var på Gnarps skolans Luciatåg på fredan blev det bil till jobbet då. (Är det därför jag blev sjuk månne)Dagen före var det premiär för min nya cykelhjälm. En Bell "Tony Hawk" Hjälmen är en freestyle hjälm för BMX, skateboard och funkar nog även vid skidåkning. Ville ha en hjälm som är just mer hjälmlik, som jag får in en toppluva under, sitter bättre och skyddar nacken.

Mellan mig och Tony Hawk ska vi därimot inte dra några parareller. Tony, en farbror något yngre än mig, är en av världens genom tiderna bästa skateboardåkare. Den enda risken jag utsätter mig för per dag som kan närma sig nått han gör är att korsa E4an. Kolla på min nya hjälm här nere och njut av den rätte Tony i youtubeklippet. Håll till godo.:)
Föreningsträffen i torsdags.

Föreningsträffen  på Bergsjögården var intressant. Kul att höra när alla möjliga Nordanstigsföreningar berättade om sin verksamhet. Och de här människorna är en enda stor kunskapsbank och det finns miljoner saker att lära av varandra. Får vi behålla Ulf Sundblad som projektledare och försöka få till en föreningssamverkan vore det toppen.

Hur det ska arbetas är mer en sak som vi får treva oss fram till. Men vi ges möjligheten att ha ett kunskapsutbyte och dra nytta av våra erfarenheter i framgångsrika projekt, bidrag framställningar mm. 

Att tillsammans förkovra oss i föreningsteknik, styrelsearbete och ekonomi (utbildning av kassörer, skatte och lönefrågor etc.

Samarbeta kring material, utrustning och maskiner.

Samordna, marknadsföra och synka ihop olika evenemang så att det passar ex gästande familjer. Göra verklighet av Pantzares gamla ide helt enkelt. Anna-Lena i Harmånger har oxå kommit långt i funderingarna kring samma sak.

Ha en långsiktig strategi för att kunna komma överens och rikta pengar till olika tyngre projekt så att det inte hela tiden blir ett pyttsande av medlen.

Saker som kom fram som kommunen måste bli bättre på är att bli tydligare. Vem kan föreningarnas vända sig till när de har en fråga. Utan skickas runt till olika tjänstemän.    

Nu är det inget av det här som kommer att bli enkelt. Det krävs en massa nötande och knölande innan det går och hitta fram till rätt verksamhetsform. Och det måste oxå till att vi får behålla Ulf och att han kan fortsätta jobba med det.


Hittade en liten julanekdot:)

Hittade en liten julanekdot:)
En icke julsång som är en av de bästa julsångerma.


Mid Sweden Swap med Loppis.

Lördagen den 27/2 kör Mid Sweden Rebels sin årliga Swap. I år på Gnarpsviljan. Nytt för i år är att samtidigt körs en Jätteloppis där alla som har nått kul att sälja erbjuds boka bord för endast 50 kronor. Ridklubben är engagerad i fikaförsäljningen. Hjälp till och ragga lopppissäljare. Vill någon boka bord kontakta mig på 073-8104712 eller Börje Andersson 070-6435495. Eller Erik och Janne i klubben. Följ länk.
http://www.midswedenrebels.se/

Ett litet guldkorn mitt i natten.

Filip och Fredrik sjunger Håkan Hellström med Gary Busey. Klassisk filmskurk, galning och duktig skådespelare.:)


Jättemycket på gång i helgen.

I helgen finns det rätt många aktiviteter att välja bland. I morgon lördag kan du besöka Julkul på Gnarps Ridklubb. Startar 14.00. På kvällen går det buss till Pubafton på Bergsjögården. Kontakta Annica Filin om du vill med på bussen Gnarp-Bergsjö. På söndag kan du besöka Gnarpsviljan där pingisknoddar från hela Hälsingland lirar. Start 10.00. Ridklubben kör sista omgången i Romberska cupen dressyr oxå start vid 10.00. Vill du ha mer av Jultemat annordnas Julbus i Knoppe hos Stall Hill start 11.00. Så det är bara att välja och vraka bland aktiviteterna

JULKUL på Gnarps Ridklubb.


Växa-skolan och några saker jag funderar över.

I Bergsjö har en grupp lärare tagit initiativet till att starta en friskola; Växa-skolan. Det har jag inget problem med kul med friska ideer. Är det bra för eleverna så är det BRA.

Vad jag inte riktigt förstår är hur verksamheten ska gynna den kommunala skolan som "kraftsamlar i Bergsjö" om det nu är som Växa-skolan skriver i dokumentet har ambitioner att utöka med ett eget högstadium.
Så vida inte verksamheten ska drivas parallellt i Nordanstigkommuns egen högstadieskolas lokaler.

Vi vet att möjligheterna att investera i den nya kommunala högstadiets lokaler är små och än mindre måste det bli om ytterligare en skola som ska dela på skolpengen. Ok ska hela skolverksamheten i Bergsjö drivas i Växas regi kommer det att fungera. Om inte så är det kanske dags att titta på Harmångers alternativet igen för kommunens del.

Så här såg Växa-skolans dokument ut 1/12 klockan 19.45.

Till Växa-skolans dokument och intresse anmälan.  www.vaxaskolan.se

För att bedriva en god skolverksamhet och erbjuda ett lärande för livet krävs att skolan drivs med ett långsiktigt mål. Detta för att skapa en trygghet hos elever, föräldrar och lärare. Ständigt återkommande förändringar av den ena eller andra anledningen gynnar inte skolan som organisation.

I den offentliga diskussionen i Sverige i dag råder någon slags mening att "om vi hade bättre pedagoger", skulle situationen i skolan inte behöva vara så illa, som den är idag. Men sanningen är den att - medan man gärna lägger ansvaret på lärarna och pedagogerna - är det sällan eller aldrig som dessa har mandat eller ens verktyg att påverka.

Här i Nordanstig tänker vi nu starta en skola som ska drivas av lärare. Den kommer att sätta långsiktighet och kvalité i främsta rummet. Skolan kommer inte att drivas med ett vinstsyfte, eventuella vinster kommer att återinvesteras i verksamheten, vilket valet av organisationsform kommer att garantera.

I Nordanstigs Vision 2020 framgår ett flertal punkter som man menar behövs för att göra kommunen attraktiv, såsom ökad valfrihet, förenklad samverkan, miljötänkande, ta tillvara engagemang och idéer hos medborgarna. Växaskolan är vårt sätt att göra just detta.

Skolan kommer att ligga i Bergsjö. Eftersom den kommunala skolan kraftsamlar dit så uppskattar vi att bäst förutsättningar för en F-9-skola kommer att finnas där. Vi kommer att börja med F-6 och sedan växa efterhand eleverna blir äldre. Fler elever kommer in underifrån och vi har god tid på oss att ordna med salar som krävs för de praktiska ämnena. Vi kommer att ta emot elever från hela Nordanstig och vi kommer att erbjuda Fritidsverksamhet för dem som så önskar. Skolan kommer att ha en friskvårdsprofil. Vi tänker servera lokalt tillagad mat gjord på lokalt producerade råvaror, så långt det är möjligt. Våra tilltänkta lärare är i dagsläget verksamma i kommunen. Skolan öppnar höstterminen 2011.

Det vi nu vill veta är hur stort intresse det finns för denna skola. Vi måste i vår ansökan till Skolinspektionen ange elevunderlag samt beskriva hur vi tänkt lösa lokalfrågan. Därför ber vi nu att du som är intresserad fyller i uppgifterna i fälten nedan och trycker på "Skicka". Tack på förhand!

 


RSS 2.0