Årskogen Årets Gnarps-by

Omröstningen Årets Gnarps-by 2013 är avslutad. Vi gratulerar Årskogen till segern. Hipp Hipp Hurra!!
Tack till alla Er som röstat
 
Se resultatet här nere.
 
 

2013 Hmm?

2013 Hmm? Vad blev det av det här året. I försörjnings väg, trots Tjärnviks nedläggning, bättre än jag vågade hoppas på. Förlorade Kenneth, väldigt ledsamt.

NV'n skar men svärgubben traderade fram en fin cylinder och nu går den klockrent. Vi fick oxå ordning på Alderskärsstugan så att det går att sova över.

Politiken gick väl så där. Familjecentralerna invigdes. Bra, bra! För egen del. Rivningsamnestin blev genomförd, men utnyttjades den av någon? Postnummerförslaget, som egentligen skulle belysa att vi ska tänka på Nordanstig som en enhet, i övrigt trodde väl folk att jag helt förlorat förståndet.

Lokalt i Gnarp. Blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på aktiviteterna som hölls på Kulturstjärnan till förmån för Musikhjälpen. Tänk vilka duktiga, driftiga människor vi har här i byn. IFK Gnarp gick upp i div 5 i fotboll, inte illa. Vi har fått ett Gym i Gnarp under 2013, vem hade kunnat tro det. Gnarps Trä är tillbaka. Sett över hela kommunen är det härligt att verksamheten har kommit igång på gamla Bergsjöverken och jag håller tummarna för att något liknande ska hända ute vid Tjärnvik när saneringen är klar. Bion på Nordanstigs Kulturhus kör utsålda föreställningar av Hundraåringen, också mycket positivt. Har fått en påpekan av Bengt Pantzare att jag glömt att nämna att Statoil Gnarp blev årets mack, otroligt starkt jobbat. Vill oxå passa på och ge vår andra mack OKQ8 beröm. Vårt lokala serviceställe som får livet att gå ihop.
 
Gnarpdagen blev trevlig, mopperallyt likaså. Bage ordnade sen under hösten en super moppeutflykt till fiskodlingen i Galtström, oförglömligt. Åsvalls-joggen, inte så många deltagare men fin sträcka och en satans träningsvärk. Gnarps-rundan på cykel, halvlång sträcka i år ca: 12 deltagare.

2014? Jag har börjat att skruva på Magnus Yamaha DT i delar. Det är som att lägga ett pussel där 50 bitar saknas, men det gör inte så mycket det är skitkul ändå. Jag måste också lägga till månskensskidåkningen på Vattingen i januari som Gunnar tog initiativ till, det var verkligen vackert och annorlunda, minnesvärt.
 
Gott Nytt År på Er.

God Jul

 
En riktigt fin Jul och ett Gott Nytt År tillönskas Er alla.
 
 
 

Årets Gnarps-by


Årets by, bra idé

Att utse Årets by tycker jag låter som en bra ide. Det blir en liten morot och uppmuntrar till nya lösningar och lokal utveckling. Se länk. Tryck här..
 
Kriterierna för valet av by utgörs av nyckelorden i Luleå kommuns program för landsbygdsutveckling och målbilden ”en levande landsbygd”.

o En god livsmiljö 

o Hållbar utveckling 

o Gränsöverskridande samverkan

o Lokal mobilisering

o Delaktighet och inflytande

o Nytänkande
 
 

Julmys 14/12

 
 
 
 

Stöd Musikhjälpen

Välkommen till Gnarps insamlingsbössa för Musikhjälpen. Pengarna som samlas in går till kampen för att alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet.
 
Följ länk: http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/gnarp
 
 
 

Att: grovheja, vad är det?

En gullig liten historia. På mitt jobb har jag en arbetskompis som gick med bergsjöpôjkar på gymnasiet. De brukade gå runt och grovheja och försöka förklara för honom vad det var. En annan arbetskompis har tagit fasta på det, och brukar ibland gå omkring och göra det han tror sig är att grovheja.
  
Gustav Öst utför sitt karaktäristiska grovhej. I en annan historia jag hörde började han mura in en spis i -20 grader.
 
Jag har berättat för dem att det finns en underbar gammal bild på en kille från Gnarp som vad jag anser utför en grovhej; Gustav Öst. Jag har lovat att jag ska försöka få fram bilden så att de båda får se den. Problemet är att jag omöjligtvis kunde komma på vart jag sett bilden. Men idag var jag på julmarknaden på Blågården och där hängde den. Jag lånade Fannys mobil och tog en kopia. Imorgon ska vi träna på grovhejning på verket.:)
 
//Kröpen

RSS 2.0