Mid Sweden Nat`s 2011 30/6-2/7
Mid Sweden Nat`s 2011 30/6-2/7 Röde Camping i Gnarp

Entré 120 Kr to-lö. Endast lö 100 Kr.

Förare av entusiastfordon gratis före 13.00 (gäller endast lördag) efter 13.00 betalar förare 100 Kr och får en matbiljett.

Pub, Mat & frukostservering, Hoppborg & godisregn till barnen, Fordonsbedömning,

Klassindelning Fordonsbedömning:

Old Classic alla bilar 1959 och äldre

60-tal Alla bilar 1960-69

70-tal Alla bilar 1970-79 New Classic USA-bilar 1980 och nyare

Street Machine trimmade bilar

Rod & Custom äldre ombyggda bilar

Mc alla motorcycklar

Epa/A-traktor

Pokal till snyggaste Husvagnsekipage och snyggaste Moppe.

Rösta på Peoples Choice och vin en resa med Tallink Silja till Riga, Tallinn eller HelsingforsVill ni bli tatuerad på träffen så fins Genssy Tatto på plats och tattuerar.

Pinstriparen Samuel Strand från Umeå finns som vanligt på plats och randar fordon mm.
Bilträff, Tipsrunda med fina priser, Rock`n Roll.

Torsdag kommer Bulletproof att spela!
Fredag spelar Rocky Mountain
Och Blue Steel kommer att spela på lördag
På lördag ca: 20.00 kommer några från "Små stads liv" med "Stånk Tommy" och underhåller på scen.

Hjärtligt Välkommen!


Tränings dagboken Sommaren 2011.


Har du semester? Planerar du en personlig REHAB i sommar? Berätta om dina träningsupplevelser sommaren 2011. Gå med i Tränings dagboken Sommaren 2011 på Facebook. http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=156006907803851


En av mina inre röster har tystnat."Plex" Geni och förebild.

Jag hör inte så många röster i mitt huvud. Förutom min mormor som levde tills hon blev 97 år gammal som jag fortfarande kommer på mig själv med att konversera med så är det Sven "Plex" Pettersons röst som dyker upp med jämna mellanrum. En röst som för mig och kanske många andra i min generation är pseudonymt med svensk idrott. Tänker jag sport, då tänker jag "Plex" 

Han förflyttade mig i tid och rum i sina referat från Stenmarks framfart i backarna. Och det var inte bara det alpina. Han var en allroundbegåvning som behärskade hela hantverket och gjorde idrotten till något viktigt och betydelsefullt. Hans insatser för Vasaloppet inte att förglömma. För mig som var nästan mer intresserad av idrottens organisation än dess utövare så var han nästan en Gud eller halvgud och Ingemar bara hans son.

Jag var inte gammal när jag gick med i nån alpin organisation som hette SALP där "Plex" var ordförande. Hans namnteckning prydde medlemskortet och jag var sprickfärdig av stolthet. Och det var hans röst jag hörde i huvudet när jag kastade mig utför Raskbacken mellan pinnar och hemgrävda backhopp. Kommer att tänka på PEK apropå När han iförd tofflor lyckades tappa bägge skidorna under efter uthoppet. Vad betydde idrotten för oss? I Norrfjärn och Haddäng konfirmerade vi oss inte, då hade vi missat backhoppningen i Raskbacken varje fredag eftermiddag. Vi hade andra gudar.


Ibland tror jag på fullt alvar att jag hängt i Alperna under långa perioder men jag förstår nu att det bara var en skicklig illusion av Svensk idrotts störste trollkarl för mycket längre än till Hassela kom jag aldrig.:)  Och rösten den kommer jag aldrig att bli av med "Plex" kommer fortfarande att höra av sig när det hettar till framför TVn eller radion.

Tack Sven. Idrotten behöver fler bärare som dig.


Glad Midsommar.I ett svagt ögonblick lovade jag att fabricera en midsommarstång. Har är den trots att inbitna pessimister tvilade på projektet. Den blev kanske lite julgranslik och det var ett fasligt besvär med ringarna. Ha en himla fin Midsommar allihopa.:)

Fotboll Gnarp-Delsbo på Hoppskogen.Missa inte fotbollsmatchen mellan Gnarp-Delsbo ikväll 22/6 19.00 på Hoppskogen. Entre 20 kronor. Fika försäljning. Välkommen!


Bergsjö-Den tongivande byn.

Måste bara skriva några rader om det här. Många tycker att lokal byaytveckling leder till byapolitik och byatänk vilket är en styggelse i politiska kretsar. En kommun är sällan starkare än sitt största samhälle men i Nordanstig har det varit så i många år. Det är väl snarare så att de flesta utanför centralorten dragit ett likhetstecknet att Bergsjö=Nordanstig. Det här har bla vi i Nordanstigs fronten försökt påpeka och påverka. Eftersom Gnarp är vår hemort har vi jobbat lite med att sätta Gnarp på kartan med diverse aktiviteter. Några har sagt att det är sånt där som leder till byafejder och byapolitik. Och jag har oxå hävdat att om Bergsjö vill ha utveckling måste de ta saken i egna händer och inte tillförlita sig på kommunen. Det finns en risk att ett sånt förhållande bara blir livsuppehållande och idefattigt. Nått som driver övriga kommuninnevånare till vansinne.

Till min stora lycka såg jag ett banbrott idag. I HT gör Bergsjöbona gemensam sak och lyfter fram Bergsjö som ett eget varumärke i en helsidesannons. De gör det dessutom med en nyframtagen payoff. "Bergsjö-Den tongivande byn". Jag blev jätteglag och säkert många med mig som förstått det här. Om Bergsjö utvecklas, lyckas och går fram som egen ort kommer det att uppskattas av alla i hela kommunen. Därför ska oxå kommunen förstå nyttan med medborgardemmokrati och lokal byautveckling. Mer sånna här initiativ i alla orter och byar i kommunen. Låt oss slå varandra med häpnad, då kommer vi oxå att uppskatta varandra. Det är inte ofta jag ger Bergsjö fem stjärnor, men det tänker jag göra idag. Bravo!:)


JuninattenJuninatten


Av Harry Martinsson


Nu går solen knappast ner,
bländar bara av sitt sken.
Skymningsbård blir gryningstimme
varken tidig eller sen.

Insjön håller kvällens ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan de ha mörknat
spegla morgonsolens lågor.

Juni natt blir aldrig av,
liknar mest en daggig dag.
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort på ljusa hav.


Datum för Gnarps-Rundan
Inte för att jag vill tala hösten så här i midsommartid. Men jag vill bara meddela datum för årets Gnarps-runda på cykel (37 km). Den kommer att köras lördagen den 3 september. Nytt för i år som pilotprojekt är att om intresse finns för ett riktigt kraftprov i löpning kommer jag samma dag att märka upp ett helmaraton där man förutom Gnarps-runde sträckningen springer upp en sväng i Haddäng (Kalla det gärna Gnarps-Maraton om ni vill). Om några tappra anmäler sig får man tillförlita sig på egen langning av vätska och mat. Förutom att det i Norrfjärn erbjuds fika. Men fler av byarna längs vägen kanske hänger på. Start och mål sker som i fjol vid Kenny Hanssons kapell i Böle. Så nu har ni nått att träna för i sommar.:)Gnarp-Vismarå 0-8

Gnarp hade full huggning att freda sig när Vismarå gästade Hoppskogen i söndags. Vismarå är ett speltekninskt bra lag med en hel del riktigt duktiga spelare som trappat ner eller bildat familj. Vi bjöds på en hel del finesser och löpvägar som man sällan ser i sexan. Med tre träningar i veckan skulle det här laget funka i mycket högre sammanhang. Gnarp då? I första blev det tre snabba mål i baken och ytterligare två innan halvleksvilan. Det var var helt enkelt svårt att hänga med. I andra kom man ut med mycket piggare fötter + några ommöbleringar och då såg det riktigt bra ut långa perioder. Gnarp saknade en anfallare som upphäver tyngdlagen och måste bevakas extra den här dan. Men heder åt Micke som vaktade målet lugnade ner mannarna och såg till att man fick ut någonting av matchen trots övermäktigt motstånd. En kul detalj var att Patrik "Pata" Sundin återfanns i motståndarlaget där han inte gjorde någon besviken. Kul match att titta på men plågsamt för ett Gnarpsfan får bli summeringen av matchen.:) Matchfakta se nedan.Fotboll Hoppskogen Gnarp-Wismaråå´Hoppskogen söndag 12/6 16.00 Välkommen!

Bergesta firar 10 år.

Bergesta äldreboende i Gnarp firar
10-årsjubileum 14 juni 2011 klockan 11-15 
Musikunderhållning och mingel.


Bild av dagsformen.

En bild säger mer än tusen ord. Så här känner jag mig ikväll. Skönt att det är några vanliga dagar kvar innan helgen. Besöket i Dalarna i måndags gav intryck på mig. Hur får vi Gnarp eller kommunen att bli lika inbjudande som Dala-samhällena. Dom ligger minst 25 år före oss i turistfrågor. Turismen är förankrad ända ner på vedbackenivå. Har är vi en klick som pratar om frågorna men hur engagerar man alla? Och så att alla ser en nytta i det. Jobba med "Håll Sverige rent"s verktyg vore kanske en bra start. http://www.hsr.se Med den regionsindelning som är aktuell nu på flera håll innebär att Gnarp kan bli porten in norrifrån i en jätteregion. Vad vill vi då ska synas, hur ser ett bra första intryck ut. Vad jag tycker i regionsfrågan personligen? Tycker kopplingen arbete-utbildning är viktigast då löser sig sjukvården per automatik. Därför ser jag helst att vi hamnar i samma region som Sundsvall. Men jag måste medge att chansen verkar vara liten.
Godnatt.:)

Forsa-Gnarp 4-1

Det ville sig inte riktigt när Gnarp mötte Forsa borta i söndags. Slutresultatet skrevs till 4-1(1-0) Matchfakta se nedan. Det är bara att ta nya tag för grabbarna. Ny match 12/6 klockan 16.00 hemma på Hoppskogen. Resultat från länk: http://svenskfotboll.se/ovriga-serier/spelprogramresultat/?scr=result&fmid=1631187Gnarp-Nor 2-1

Det blev seger för IFK Gnarp med 2-1(0-1) då man mötte Nors ABK på hemma Hoppskogen idag. Målen slogs in av Patrik Stenborg och Stefan Sjöblom. Grattis! Matchfakta se nedan. Från länk  http://svenskfotboll.se/ovriga-serier/spelprogramresultat/?scr=result&fmid=1631180
Inbjudan till sjumannaserie i fotboll.

Inbjuda till byaserien i fotboll. Max fyra lag får plats i serien som spelas med sjumannalag. Vid tre eller fyra deltagande lag spelas serien med ett dubbelmöte. Anmäler bara två lag sig spelas serien i bäst av fem matcher. Spel på egen risk. Det här är naturligtvis en liten chansning men jag vill gärna kolla upp intresset genom att lägga ut en inbjudan. Domarfrågan löses gemensamt och på bästa sätt bland lagen. Alla kategorier spelare är välkomna. Aktiva, motionärer gärna mixade lag. Vi sätter sista anmälningsdag till 15 juni. Jag har ett lag som anmält sig preliminärt så vi behöver åtminstone ett till. Obs! Det här blir lite av ett försöksår och inga matcher kommer att spelas förrän i augusti.

För anmälningar och frågor ring eller maila. 073-810 47 12 ajengstrom@hotmail.com

 //Kröpen

RSS 2.0