Lång men rolig dag.

Ja då är jag hemma igen då. Efter en himla rolig dag. Först hantverksdag i Norrfjärden med hästskokastning. Och träffade massor av gamla bekanta, kul kul. Efter middag hos mamma och pappa var det dags att stå i inträdet på Mid Sweden nats. Också det kul. Dom flesta var väldigt mycket trevliga. Efter det blev de några cider medans Sigge Hill höll låda. Massor med trevligt folk. Efter en hamburgare och en Loka beslöt jag mig för att knalla hemåt En väldigt fin natt måste jag säga. Visslande och otroligt nöjd med dagen strosade jag hem. Nu sitter jag framför datorn med en mugg snabbkaffe och en smörgås och försöker summera dagen och jag tror inte att det kan bli mycket bättre :) Natti!!

Superhelgen är här.

Ja då har det blivit dags för Mid Sweden Nats helgen igen. Det kryllar av människor i Gnarp. Helt underbart. I morgon kör Norrfjärns IF sin hantverksdag i Norrfjärden. Helt klart blir det sammordningsvinster under bilträffdagarna. Många från bilträffen hittar dit. I år kan vi erbjuda extra många hantverkare och det känns jättekul. 12.00 kör vi på NIF-gården imorgon. Välkommen!!

I käll blir det hagbygge och iordnigställande av tävlingsplatser i Norrfjärn. Vi har också hittat en bil som tjejerna var och hämtade idag. En Passat TDI 02. Hoppas den får ett lyckligt liv hososs. På lördag ska jag vara funktionär på bilträffen på kvällen, det ska oxå bli kul.

Motivation, bottenläge.

Bottenläge för min motivation. En dag kvar att jobba före semestern. Och vad jag längtar. Problemet blir att komma till jobbet och göra nått bra av dagen i morgon. Jag brukar ha rätt bra driv annars, men nu har längtan efter semester helt tagit över handen. Och vad skönt det ska bli.:)

< object width="425" height="344">

Det är trevligt att bo i Gnarpsstacken.


I Gnarpsstacken är det trevligt att bo. Det finns....
Sporthall.Ridhus.Ishall.Industrispår, golfbana, lekpark, tre fotbollsplaner,många föreningar och massor av annat skoj. Det finns plats för många fler myror, flytta hit du oxå.:)


Fanny debuterar i Matfors. Motorseglare i Ås.

Efter diverse eskapader och slutmätning igår, var det dags för tävlings debut i Matfors kvällstävlingar idag. Och Twinkie och  Fanny överaskade oss, red felfritt och fick en rosett i Lätt:D. Så nu är det två mycket glada föräldrar och en stolt stora syster som kryper i säng. Och naturligtvis en överlycklig Fanny. Grattis lillbruttan.:)Alla är glada och på plats. Morfar och Bodil grattulerar.Prisutdelning.
Nu lyfter vi.
Förutom det. Åkte två motorseglare förbi ikväll. Måste vara en otrolig frihetskänsla. Men jag skulle nog inte våga.:)
Stort!


Ett högstadium i Bergsjö 2011.

Nu är det klart i högstadie frågan. Efter en utdragen debatt i Kommunfullmäktige beslutades det att gå på kommunstyrelsens linje med ett högstadium i Bergsjö från år 2011. Röstsiffrorna Ja ( 17 röster) Nej (14 röster). Desutom röstades det nej till ett förslag att lägga ner Fröstuna skola. Siffrorna blev 22-7 till Fröstunas fördel.  Det blev kanske inte en tydlig majoritet för högstadium i Bergsjö men ändå bättre än väntat. En två skolorslösning har dock varit att föredra då det knappa resultatet fortfarande mer hotar söndra än att få kommuninnevånarna att förstå. Nu har klubban dock fallit och nu kan vi bara hoppas att det på sikt går att räkna hem lokalinvesteringar i Bergsjö. Hursomhelst det sista ordet är nog inte sagt i de här frågorna. Det kan tyckas att det enda logiska beslutet när lokaler frigörs i Harmånger har varit att lägga ner Fröstuna, men demokratin fungerar inte alltid logiskt.
GodNatt!

Slutmätning av ponny.

Så där, då var vi hemma igen.  Fannys ponny är nio år i år och det är då de slutmäts in i sin ponny kategori. Han kan vara busig och vild som sju, men idag skötte han sig exemplariskt. Han är förövrigt den enda häst vi haft som lyckts med bedriften att slitit sig lös i transporten under färd och dessutom vänt sig och fått lastats ur med huvudet före. Vi borde kollat att han var slutmätt när vi köpte honom, men det tänkte vi inte på då. Nu ordnade det sig ändå och vi fick en tid på ATG kliniken i Sundsvall och tjejerna de båda mätmännen stälde upp så vi fick honom tävlingsklar. Förutom två mätmän krävs också en veterinär så det är en stor apparat för att fixa mätintyget på bara en ponny.  Men det har nog sina själ så att ingen fuskar och mäter in en stor ponny i kategorin under sin storlek. Vanligen ordnas mätdagar på våren då alla som behöver mäta kan åka till ett ställe. Själv har jag semester idag. Skönt. Det blev några timmar i Birsta oxå då vi fick inkartera hästen över lunchen.

Spännande kväll.

I kväll sammanträder kommunfullmäktige i Nordanstig. Då får vi veta hur på vilken eller vilka orter det kommer bedrivas högstadieverksamhet framöver. Tre förslag finns. Behålla två högstadier som idag med vissa ändringar, ett högstadium i Bergsjö alt Harmånger. Hursomhelst vad som än väljs hoppas det blir en tydlig majoritet. Men jag är rädd att det inte blir så och leder till fortsatta spänningar i frågan.

Midsommar i Norrfjärn, lite kort.:)Förväntansfull väntan på traktorn, en klassiker.Huh! Traktorn nästan redan full, men bara nästan.Så där nu var det packat och klart. Birger betraktar lasset.Då åker vi.Fler traktorer på väg.Massor med gamla bekanta.Midsommarstången har börjat sin vandring, tjejerna bär.De glada musikanterna Mats, Micke och Bosse spelar och efter kommer stången. Kan det bli mer rätt sommar.Inte direkt bekväm med situationen, men här är jag oxå.Café skäret har en djävulsk adress. Men här i iskällarn har det nog svurits bra förr i tiden.:)Fanny pysslar med sin lotterivinst. Vinst NR.1Nere på skäret igen. Efter maten.Metspöna åker fram.

John Blund har varit i farten.På den här vyn tröttnar man aldrig.Dax att bege sig hemåt Fortsatt glad midsommar allihopa

Tankar från Gnarp, kämparnas boning.Jag var ju som sagt ledig idag och då passade jag på att ta paketcykeln och åka till Bergsjö i några ärenden. (apoteket och Systemet, en dålig kombination, ja jag vet.:)

Funderade på det här med vart högstadiet bör ligga. Det är ju aktuellt nu, speciellt när fullmäktige fattar beslut på måndag. Och än i det sista är det ytterst oklart var högstadiet hamnar. Vilken ort det än blir Bergsjö eller Harmånger kommer den ort som inte får behålla högstadiet drabbas negativt.  I Gnarp har vi offta drabbats av förlorad service, ibland genom politiska beslut och ibland av andra strukturella förändringar ex. posten. Det har gjort att vi är van att kämpa. Och för dem som är van att kämpa är inte motgångar några problem på lång sikt, och bara lite besvärligare på kort sikt. Och i slutänden får det iaf en positiv effekt för orten. Det här funkar om förändringarna går långsamt som i Gnarp, men går det fort kan hela orter rivas sönder. Vi  har  redan ett högstastadium i Gnarp (Hosiannaskolan) . Vill mina ungar börja där får dom göra det redan i höst. Och vill dom gå kommunalt åker de gärna dit skolan finns, det är dom vana vid.  Men vilket kommunalt högstadium vi än lägger ner i Bergsjö eller Harmånger kommer det att innebära ett trauma för orten som förlorar skolan och leda till en negativ utveckling som kan leda till ekonomiska effekter som vi inte ens kan föreställa oss på sikt för hela kommunen. Får Harmånger skolan kan det också leda till utflyttning från Bergsjö och Hassela. Den dag då elevantalet är dåligt på en av skolorna kommer frågan att avgöra sig själv. Jag hoppas fullmäktige går på S Hogenbrants förslag (två skolor) på måndag hur ont det än kommer att göra att finansiera det. Iaf tills vi vet bättre hur framtiden ser ut. Vi ska nog mer se beslutet att behålla två högstadieskolor som en investering än en kostnad. Kanske kommer det  i framtiden visa sig som en av de viktigaste investeringarna som gjordes i början av 2000-talet i Nordanstig.  Nämn gärna en investering kommunen kunde göra idag, som skulle kunna få större effekt än att ha kvar de bägge högstadieskolorna.

I Bergsjö passade jag på att besöka komvux och ta en fika. Där lyste flitens lampa trots att somarlovet för länge sen börjat.


www.gnarpcounty.egetforum.se/

En kanonfin Midsommar tillönskas och julinatten.

Eftersom vi är ledig från Tjärnvik i morgon så har midsommarledigheten börjat redan nu. Jag firar väl med att stanna uppe och ser på nån halvpjåkig film tills det börjar ljusna. Inget är som juni natten. Ska leta efter Harry Martinssons dikt så det blir rätt. Ett ögonblick. :)
Ok där var den. Nu kommer den, se upp, nej ner. :) En kanonfin Midsommar tillönskas alla.

JUNINATTEN
Nu går solen knappast ner,
bländar bara av sitt sken.
Skymningsbård blir gryningstimme
varken tidig eller sen.

Insjön håller kvällens ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan de ha mörknat
spegla morgonsolens lågor.

Juni natt blir aldrig av,
liknar mest en daggig dag.
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort på ljusa hav.


Harry Martinson


www.gnarpcounty.egetforum.sePå spaning efter en hygglig bil.

Vi letar bil. Den gamla, Fården har gett upp. Håller sakta på att förintas. En massa villkor måste uppfyllas. Hunden ska gå in där bak. Det ska gå att dra hästfinkan. Den ska passa bra för pendling. Nått i grövre mellanklassen. Ju mer vi tittar ju vilsnare blir vi. Helst en bil som inte kostar skjortan och ruinerar oss på lång sikt. Och som håller amorteringstiden ut. Tur att jag har min pedal försedda vän iaf.  Och när vi hittar bilen, hoppas vi inte köper grisen i säcken. Vi drar av en Jussi och förtränger det här med bilköp så länge. Och nu har vi ju midsommar att ta hant om oxå.:) Hittar vi en bil blir vi fågelfri och förhoppningsvis inte pank.

PS. Har ni nått tips är ni välkommen. I VW Passat klassen ungefär.www.gnarpcounty.egetforum.se

Ok, det är ju bra för pärerena.

Ok, det är ju bra för pärerna. Men inte för mig. Det enda positiva måste vara att jag slipper cykla till jobbet och kanske att hästarna får en dusch men annars är jag ingen regn man. Men det är söndag och då vill jag inte ha regn.

Jag blir mer och mer övertygad om att den Svenska sommaren är en illusion Om jag tänker på den som jag minns den ser jag sol, badbollar, tjejer och smälta glassar och känner hur stenarna smärtar barfota fötter.

Den sommaren har jag förgäves sökt hitta de senaste åren. Men nej, jag hittar den inte. Alttid finns en underton av kyla hur varmt det än är. Kanske förförra helgen, då var det genuint varmt. Så där så ingen kommer undan värmen. Hmmm?

Var somrarna bättre för eller är det för att jag är äldre och hormon tillväxten avstannat? Ja jag vet inte. Folk verkar ha mer kläder på sig. Men iof vet jag inte hur folk klädde sig på Gnarp vid den tiden. Jag är ju Haddäng och Fjärsbo. Umgicks mestadels med badjävlarna. Och det hörs ju på namnet. Badjävlarna kan inte ha mycket kläder på sig.

Kanske blev jag grundlurad och klädde av mig jag också, fast jag frös? Tänk om det är så? Kanske det är därför jag är så frusen? Och bor i pannrummet hela året. Nej det måste vara det där med hormonerna. Det har helt enkelt kommit badstrandssand i generatorn och kanske i genitalierna också.
 
Det enda som kan få mig riktigt varm är en Evert Taube visa när han sjunger om varma platser dit jag aldrig kommer att komma. Spanien, Argentina och Australien Håll till godo.:)
 www.gnarpcounty.egetforum.se

Stigen som leder bort.

-Satsa på basservicen för innevånarna ! Satsa på basservice för innevånarna! Satsa på basservice för innevånarna.!
-Va sa?
-Vi sa att prioritera så att Nordanstigs kommun blir en bra kommun att bo och leva i.
 -Vad menar ni ? Här finns inget att anmärka på, vi gör de rätta långsiktiga prioriteringarna Vi planerar för de som kommer att komma att bo här.
-Men vi som bor här då?
-Ni är för få.

Fokus rankning av kommunerna. Blev tillgänglig idag  12/6 Läst bakifrån.
www.gnarpcounty.egetforum.seGud finns nog inte.

Idag talade de om Humanisternas kampanj "Gud finns nog inte" på radion. Påståendet är lika relativt som "Gud finns nog" Frågan är vad Humanisterna vill vinna och vad de som vänjer sig mot kampanjen riskerar att förlora. Då tron i sig själv är personlig och tillgänglig för alla. Kampanjen verkar inte vända sig mot någon specifik religion men jag förstår att budskapet i den känns kränkande för samtliga.
Hur som helst här är en länk till kampanjen.
http://www.gudfinnsnoginte.se/

Bakar vi in religionen i människors kultur är det inte speciellt humanistiskt att vilja bekämpa eller tillintetgöra den . Att ta ifrån någon, det dom tror på. Men har för mig från diskussionerna på Orgen att Humanisterna och humanism är vitt skilda saker.

www.gnarpcounty.egetforum.seGäääsph!:)

Vilka antingen eller dagar vi har nu. Det är inte fint väder men nästan. Det är inte semester men nästan. Det går inte att lämna allvädersstället hemma på morgnarna men nästan. Det är inte pollenfritt men mycket bättre, åtminstone för min del Jag är inte riktigt trött men nästan osv. I kväll var jag däremot trött som bara den. Skolmötet började 18.00 och jag slängde mig på sängen för att vila efter middan. Fanny som är en mycket förstående dotter lät sin utpumpade fader ligga och dra timmerstockar. Carina var lite sen hem från jobbet och ramlade in tio i sex och påminde mig om mötet. Yrvaket med gyrot ur funktion rev jag åt mig några rena klädspaltor och begav mig till skolan. Massor med föräldrar var där och rektorn informerade om hösten eller vad de visste om hösten och vad som var inom hans och personalens kontroll. Visst fanns det frågetecken men i det stora hela hade de gjort ett jättebra jobb med planeringen och ett visst lugn infann sig faktiskt:) Att det är nattavara i svappavara i kommun framledes kan väl inte ha undgått någon. Att säga att där kan vi skära si, och där så, är lätt att säga. Men när besparingarna ska omsättas i praktiken av rektorer och pedagoger är det en helt  annan sak. Resurserna är små men jag tror att de kommer att lyckas på Gnarps skolan med bibehållen kvalitet. Känns mycket bättre efter kvällens föräldramöte måste jag säga.

 www.gnarpcounty.egetforum.se
Så röstar Nordanstigsborna.

Så röstar Nordanstigsborna. Följ länken till valmyndigheten.
www.valmyndigheten.se/val/ep2009/valnatt/kommun/21/32/index.html

Så röstar riket.
www.valmyndigheten.se/val/ep2009/valnatt/rike/index.html

Rösta i valet till EU parlamentet.

Rösta i valet till EU parlamentet. I dag har du chansen att välja vilka politiker som ska representera Sverige  i EU de kommande åren. Många tycker att parlamentarikerna har åt skogen för mycket betalt. Ännu en anledning att du röstar för att få in dugligt folk på platserna. Kanske kan Gnarp visa ett rekordhögt valdeltagande i kommunen. Har du tappat röstkortet går det lika bra att rösta om du tar med din legitimation.

Gnarp County forum.

Nu har Gnarp County ett alldeles eget forum. Då jag gillar forumformen skarpt och inte hade något annat Gnarpsforum att tumla runt på så snickrade jag ihop ett eget förra lördan. Jag hittade en hygglig mall och satte upp lite kategorier. Väldigt likt Orgens gamla forum, men det är ju det jag är van vid också. Nizze har hjälpt mig med en logga, länkar i sidfötter och däruppe också förstås youtubestödet. Tusen tack Nizze! Forumet är annars väldigt enkelt och helt reklam finansierat. Till forumet hör också en kalender, döpt till Gnarps Almanackan. Annars är målet ett snällt, roligt forum där du också kan ge och få information om ett och annat.
Välkommen att läsa och skriva. Har du nån fråga eller förslag skicka den till anders.engstrom@wtnord.net

Länken till forumet är. www.gnarpcounty.egetforum.se/  Eller följ länken här i bloggen

Hantverksdagen 2009.

Hantveksdagen 2009.

Det blir självklart hantverksdag även i år, närmare bestämt lördagen den 27 juni klockan 12.00.

Hantverksdagen, som av tradition hålls på NIF-gården med omgivning första helgen i juli, är vårt ekonomiskt viktigaste evenemang.

Där kan man, bland mycket annat, se hantverkare både i arbete samt deras färdiga produkter. I år så har vi följande hantverkare på plats:

 • Smycken & Stenar
 • Knivtillverkning
 • Flugbindning
 • Skotillverkning
 • Rabarberblads gjutning
 • Träslöjd
 • Scrapbooking
 • Glasmålning
 • Bildväv
 • Symnad Stickning
 • Kokning kådsalva
Nöjer man sig inte med detta så kan man tävla i yxkastning, pilkastning och luftgevär, eller avnjuta det hemgjorda godiset som finns att köpa här.

Självklart kan man avnjuta hemlagad ostkaka, eller kaffe som avnjuts med färskostsmörgåsar (hemlagade). Hantverksdagen har en stor hanverkstombola och till den tar vi tacksamt mot priser. Allt från broderier, mattor, handbundna flugor, sylt och fågelholkar mm mm.!
Lotterna tar slut fort, och man hinner sällan gå två gånger.

Hjärtligt Välkommen! Norrfjärns IF

RSS 2.0