Postnummer

Jag kom och tänka på ett av Gabriel Brånbys förslag idag då jag var och postade en ridkavaj åt dottern. Adressen gick till en kommun som har kommunnamnet som postnummerort. Jag är, trots att många anser mig som gnarpsfanatiker inne på att använda sockennamnen i mindre utsträckning och mer begagna kommunnamnet och bynamnen. T.ex. Röde i Nordanstig eller Bjåsta i Nordanstig. Varför? Socknarna är den gamla administrationen, först kyrkorna och sen kom de borgerliga kommunerna. Kommunsammanslagningen gjordes 1974 men vi tänker fortfarande i de gamla banorna. Istället för bra enheter (skolor och äldreboenden) placerade på logistiskt bra platser är det av större vikt att de ligger i socknar som härstammar från de gamla indelningarna. Jag tror inte vi kommer att kunna tänka nordanstigstanken förrän vi är en del av en ännu större region men då är det så dax.
 
Kanske kunde vi börja med postnumren på förekommen anledning. Istället för att skriva 82077 GNARP kunde vi skriva 82077 NORDANSTIG eller som Gabriel föreslog ett gemensamt postnummer 82070 NORDANSTIG och skriva orten i adressfältet som jag gjorde idag. Vår adress skulle då bli.
Gnarp Ås 120
82070 NORDANSTIG

Kanske är det enklare vi behåller postnumren och skriver NORDANSTIG. Jag tycker att vi ska se på Nordanstig som en enda glesbefolkad stad och försöka lägga saker där det fungerar istället för att hålla på som vi gör idag och svälta ut varandra. Civilsamhället kommer att fortsätta utvecklas på de gamla sockenorterna men den offentligaservicen måste läggas där den blir kostnadseffektiv och tillgänglig. Vi måste koncentrera oss på kartan,  hur människor rör sig och vägarna om vi ska kunna bygga ett fungerande samhälle med tidsenliga enheter och inte stirra oss blinda på gamla instutioner. Byta postadress löser naturligtvis ingenting men det skulle åtminstone hjälpa tanken en bit på vägen. Det bästa är att du kan göra någonting åt det här med en gång. Skriv 82077 NORDANSTIG nästa gång du postar brev (om brevet ska till Gnarp, 82070 NORDANSTIG om det ska till Bergsjö) det kommer att fungera.:)

//Kröpen

Mid Sweden Nats 2013

 . 
För mer information följ länk. http://www.midswedenrebels.se/
 
 
 
 

Glad Midsommar

En riktigt Glad Midsommar tillönskas er alla.:)

//Kröpen

Åsvalsjoggen Uppdatering

Den tolfte juli är det Åsvallsjoggen 18 km. Vi har varit och checkat av banan. Upp till Frästavallen och ner från Åsvallen är det helt ok. Avsnittet mellan vallarna behöver märkas upp lite mer. Har börjat snickra ihop några träkryss att komplettera med. Start klockan 19.00 vid gamla skidstadion. Samling vid Kulturstjärnan 18.30 för registrering så att vi är säker på att alla kommer hem. Obs! ingen startavgift. Ta med dryck och gärna en mobiltelefon. Jag kommer att engagera lite folk som kan undsätta deltagarna efter vägen. Jag hoppas att jag klarar mig runt själv.:)
 
Väl mött. KröpenMidsommar på Berget

 
Midsommar på Gnarps Hembygdsgård(Bersberget)!
Midsommarafton 21/6 kl 12-15.00.
Kaffe, ostkaka, tombola, barnlotteri, ponnyridning, lekar och musik.
Alla är Varmt Välkomna!
Kom gärna och hjälp till att klä stången dagen innan, den 20 juni kl 18.00.
Arr: Gnarps hembygdsförening.
 
 
 

Lokalt service-verktyg

I höstas byggde jag en turist-info på Gnarp.org/wiki. Det såg ut så här Tryck på bilden..
 
 
 
Nu har jag suttit och knåpat på ett service-verktyg på samma tema. Har lagt in några poster under det så att ni ser hur det fungerar. Välkommen att lägga in företag och föreningar där ni tycker det passar. Tycker du att det är krångligt att lägga in länkar skriv bara namnet under en kategori. Om någonting passar under fler kategorier lägg det där också. Tryck på bilden för att komma dit.....
 
 
 
 //Kröpen
 
 

500 Startups

Läs först den här intressanta artikeln http://blog.svd.se/siliconvalley/2013/02/10/32-startup-foretag-i-ett-rum/ 
 
Tryck sen på bilden för att komma till 500 startups webbplats. Det här är ju förstås en helt annan värld än på vår med både kompetens och riskkapital i massor. Men har du ett bra svar på de tre enkla punkterna på bilden så är det i de flesta fall skillnaden på en bra eller dålig ide. Hos acceleratorn finns otroliga möjligheter för de få som blir antagen, får finansiering, ges tillgång till mentorer och får chansen att provköra sitt projekt. 
 
Frågorna är lika enkelt ställda som de är svåra att svara på.:)
*Vilken är produkten
*Vilka ska köpa den
*Hur ska du tjäna pengar på den
  
 
 
 
 
 
 

Fotboll idag 6/6


RSS 2.0