Klättring på Skuleberget

Vi tog en tur till Höga Kusten i lördags. Målet var Skuleberget och de klättringsleder de ordnat där eller Via Ferratan som den kallas. Berget så mycket avskräckande ut. Först trodde vi att den vita leden "den enkla" var en överkomlig led då den var för ungdomar mellan 5 och 80 år. Men ni vad vi fick klättra, det var rena utmaning för oss.  Efter ett besök på Naturum begav vi oss i väg för att hyra utrustning och en lätt chock infann sig när vi förstod vart vi skulle klättra. Efter säkerhetsgenomgång och fullt munderade i klättersele gav vi oss iväg. På selen satt två karbinhakar. En skulle alltid sitta i wiren som var monterad längs leden och flyttas över vi varje öglefäste. Jag tyckte det funkade bra tills vi kommit upp 50 meter men sen drogs jag med lätt höjdskräck. Det blev egentligen inte bra förrän vi kommit riktigt högt upp då försvann den plötsligt. Jag och Gunnar försökte klättra utan att ta hjälp av fotstöd och wire därav viss panikkänsla ibland. Och även om du vet att du är säker är det sista du vill att bli hängande i selen.
 
Sammanfattningsvis var det en kanonupplevelse och det var värt varje öre av de trehundrakronor det kostade. Jag lägger ut lite bilder här nere så kan du se hur vi "Jag, Gunnar, Fanny och Moa letade oss uppåt mot fika i toppstugan. Tryck på länkarna för att se respektive hemsidor.
 
 
 
 
 
 
 

Teater Mellanfjärden Affisch

 

 Läs mer på http://www.mellanfjarden.se

 

 

Kom ihåg mopedåkare-kvällen imorgon.

Tisdagen den 17 juli anordnar GMV mopedåkare-kväll. Vi träffas för fika på Café Skäret i Norrfjärden vid 19-tiden, snackar lite och planerar framtida aktiviteter. Sprid det här vidare till alla som kan tänkas vara intresserad. Väl mött.:)

Spelmansstämma

 
 
 

GÄDDFISKE-TÄVLING

I morgon tisdag 9/7, GÄDDFISKE-
TÄVLING gnarpsån kl 18-20, 50 kr/person, anmälan/betalning (innan fisket påbörjas) från 17:30 vid Gnarpsbadens festplats, 50% av behållningen som penningpriser
/ /Gnarps FO


Landsbygd och livskraft.

Från Hela Sverige ska leva. Ladda ner senaste numret här.
 
 
 
 
 

Plankan

Plankan är vår kampanj för att samla in pengar till underhållet av NIF-Gården. Vi tar där tacksamt mot ett bidrag, stort eller litet. Förrutom denna kampanj kommer vi också att sälja lotter och genomföra lite andra aktiviteter.

För att lämna Ditt bidrag till Plankan så sätter Du in det på postgiro 800 00-3, och märker talongen "Plankan".

Mopedåkare-kväll

Tisdagen den 17 juli anordnar GMV mopedåkare-kväll. Vi träffas för fika på Café Skäret i Norrfjärden vid 19-tiden, snackar lite och planerar framtida aktiviteter. Sprid det här vidare till alla som kan tänkas vara intresserad. Väl mött.:)

Rapport

Rapport. Befolkning, service och företagande i Sveriges gles- och landsbygder.
Ladda ner rapporten här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Familjedag på Lars-Daniels

 
 
 

RSS 2.0