Gamla idrottsbilder

Historiska idrottsbilder från Gnarpsföreningarna. Bengt Pantzare har en idé om en permanent utställning på Gnarpsviljans läktarsektion där Gnarpsföreningarnas historia visas. Som ett led av detta efterlyser vi nu historiskt idrottsmaterial. På Gnarp.org/wiki finns en sida där du kan ladda upp dina bilder. 
 
Lägg till en bildtext och berätta bildens historia, ungefärligt år när den är tagen och från vilken förening. Du hittar sidan under gnarp.org/wiki avdelningen lokala projekt. För att du ska kunna ladda upp bilder behöver skapa en inloggning på wikin, alternativ att du laddar upp bilden med tillhörande text i gruppen Gamla Gnarp på Facebook. Du kan även e-posta bilden till mig på ajengstrom@hotmail.com. Ladda upp dem i full storlek så att bildkvalitén blir så bra som möjligt.
 
Länk till Gnarp.org/wikin: http://gnarp.org/wiki/index.php/Huvudsida
 
 
//Kröpen

Nytt År, nytt tak

Lycka kan vara ett nytt tak. Grattis gamla hus, som snart stått ut med oss i 18 långa år. Ett stort tack till Wickströms Plåt och Isol som gjorde det möjligt.
 
 
 
 
 
 

 

Meningslösa oväsentligheter

Har influensa. Var lite piggare ikväll, fick då ett infall att sätta mig ner och sorterade ut gamla papper, eller gallra arbetsmaterial och inaktuella dokument som det skulle heta om det hade varit arbetsrelaterat. Eftersom helgkänslan inte riktigt infunnit sig efter att ha tillbringat nära en vecka snorande hemmavid så fick väl det duga som fredagsmys.
 
Först ut var husmappen, deprimerande, sprängfylld med papper. Några papper var från förra århundradet och det man kan fundera på idag, är varför i all värden just det, och det, och det papperet kändes viktigt att spara då. Betar mig igenom pärmar, mappar och skrivbordslådor, papper från idrott, föreningsverksamhet, församling, försäkringar, hästar, fordon, gamla bankpapper, politik m.m.  
 
Men det är ändå rätt speciellt, det mesta av de papper man plockar igenom oavsett om det ska sparas eller inte väcker en del minnen och känslor. Många gånger händelser och situationer som du helt glömt, andra påminner om utmaningar av olika slag då man funderat hur i hela helv..  ska vi ro iland med det här, och även sånt som kändes helt ovidkommande då, som sedan visat sig vara rent livsavgörande för vad vi skulle komma att göra senare i livet.
 
Men det är det väl ofta så, just nu, i det här ögonblicket, så tycker du kanske att du pysslar med någonting helt meningslöst, och kanske ställer dig frågan varför du överhuvudtaget håller på. För det mesta kan din bedömning naturligtvis vara klockren, men sett i backspegeln så kan det visa sig att det många gånger var då livet tog en annan vändning och aldrig mer blev sig likt, både på gott och ont.
 
Kvällens resultatet blev en hel säck med gammalt nonsens, siffror och bokstäver, livets råmaterial som ska brännas så fort tillfälle ges.:)
 
Godnatt
// Kröpen

RSS 2.0