Kom ihåg Nordanstigs Föreningsråd Info träff ikväll.

Kom ihåg Nordanstigs Föreningsråd Info träff ikväll på Ridklubben.

Nordanstigs Föreningsråd informerar om sitt stöd till föreningarna i Nordanstig.
Vi börjar i Gnarp onsdag 31/3 KL 18.30 i Ridklubbens Cafeteria.
Alla ideella föreningar Välkomna!
Ev upplysningar: Sven Norman 0652-204 18 0730-68 04 21

Gnarpsbon.:)

Gnarpsbon. Fick den här av Pelle idag. Den är rolig men kanske lite elitistisk. Men jag kan inte annat än att hålla med.:)

NIF-Tipset

 

Vi kör en våromgång av det populära NIF-tipset. Försäljningen av rader pågår för fullt och sista inlämningsdag är 5/4.  Vill du delta med en rad hör av dig till mig på mejlen  ajengstrom@hotmail.com eller ring 073-8104712. Läs mer om NIF-Tipset här. http://www.norrfjarnsif.se/content/view/47/91/

 Välkommen med din rad. Norrfjärns IF

  


Nordanstigs Föreningsråd Träff i Gnarp.

Nordanstigs Föreningsråd informerar om sitt stöd till föreningarna i Nordanstig.
Vi börjar i Gnarp onsdag 31/3 KL 18.30 i Ridklubbens Cafeteria.
Alla ideella föreningar Välkomna!
Ev upplysningar: Sven Norman 0652-204 18 0730-68 04 21


När armodet kom till byn.

Fredagsbetraktelsen.

Efter att ha läst en insändare i dagens HT har jag förstått att armodet nått centralorten. Vilket jag tycker är trist. Det var emellertid länge sedan armodet nådde Gnarp. Centalorten har drabbats av naturligt armod. I vårt och de andra tätorterna i kommunen handlar det dels om ett konstruerat armod till fördel för centralorten. Trots att det går att devalvera servicen år efter år når man till slut en punkt där verkligheten kommer i kapp även det man vill försöka rädda. 

Tillslut skramlar det till ute på tomten och genom fönstret ser man att Verkligheten har kommit på besök. Han har parkerat sin rostiga gamla cykel utanför väggen. Men hav förtröstan. Med dagens utbyggda infrastruktur hävdar forskare att vi inte har någon statsbildning längre. Vi är inte i behov av service vid en punkt då servicen kommer till oss i stället. D v s vi behöver ingen centralort längre. Varje ort och by i kommunen är sina egna centralorter där det står varje medborgarna fritt att utveckla sina liv och sin boendemiljö. Då kan varje medborgare bli sin egen stadsplanerare.

Nu har vi ju som jag sa ingen statsbildning längre och då kanske vi inte behöver en stadsplanerare heller. Och jag tror att Bergsjö har en enorm utvecklingspotential och en stark inre kraft om innevånarna själv tar initiativet och driver utvecklingen. Byn har fina bostadsområden och har ett naturskönt läge. Det finns en hake, Bergsjö måste komma ut ur den kommunala kuvösen. Växtkraften är dålig därinne. Jag kommer ihåg ett Bergsjö med elupplyst slalombacke där kommunens alla ungar åkte skidor varje tisdag och torsdagskväll. Bergsjö var ett torn dit innevånarna ville. Försök hitta den känslan igen.


Ett litet exempel. Under första hälften av förra århundradet blomstrade handeln i Bergsjö och förutom Hudiksvall och Sundsvall var det den närmast att betrakta som en liten köping och mötesplats för innevånarna i de andra tätorterna. Visst hade handeln minskat vid tiden för kommun sammanslagningen. Men kombinationen Nordanstigs kommun = Bergsjö har inverkat negativt på handeln då kommunens övriga innevånare istället undvikit att besöka den i deras ögon gynnade orten. En liten finess att nämna är att centralorten i Åre kommun är Järpen vad det nu kan ha betytt för utvecklingen där.:) 

Länkar: HT http://helahalsingland.se/asiktstorget/insandare/1.1877413-nu-ar-mattet-ragat

Jerker Söderlind http://jerkersoderlind.blogspot.com/
Ny Facebookgrupp.

Socialdemokraterna Nordanstig har fått en egen grupp på Facebook. Där kan du få information om aktiviteter och evenemang, diskutera politik mm. Det finns en väg framåt för vår kommun. Tillsammans ska vi forma den.  Välkommen! vem du än är, vad du än är.:)
Länk till gruppen: http://www.facebook.com/group.php?v=info&ref=mf&gid=346010894604

Gnarpströjor.

Förenigen Gnarsp fortsätter sin försäljning av Gnarpströjan. Vinsten går oavkortat till marknadsföring av byn och sätta Gnarp på kartan. Tröjan kostar 100 kronor, är i 100% bommull och finns i storlekarna S-XXL. Nu kan vi också erbjuda tröjor med litet brösttryck och även i några barnstorlekar. Beställningar och frågor: Mejla mig på ajengstrom@hotmail.com. Vi skickar tröjor med brev över hela Sverige. Besök gärna vår hemsida: http://gnarp.org/wiki/index.php/F%C3%B6reningen_GNARSP

Vad tycker folk om oss där ute?

En av alla bloggar som handlar bla om Nordanstig
http://razmatazuz.blogspot.com/2010/02/kultur-och-musikskolor-nordanstig-i.html
RSS 2.0