***GOD JUL***

 
En riktigt God Jul tillönskas vänner och bekanta!
Carina och Anders
 
 
 
 
 
 
 

Säljer min Midland Cb-Radio

 
Säljer min Midland Cb-radio inkl. transformator. 40 kanaler AM och FM. Liten behändig radio, funkar lika bra hemma som i bilen. Pris 600kr Ring mig på 073-810 47 12
//Anders

Börja med Cb-radio

Tycker du det här med Cb-radio låter intressant och funderar på vad man i all världen behöver för prylar för att börja? En gammal radio kanske du har redan, antagligen har den 22-23 kanaler, 1 eller 4 watt sändareffekt och sänder med AM(amplitudmodulering) det funkar utmärkt för att köra lokalt. Behöver du investera i en radio så hittar du en för överkomligt pris på conrad.se. De nya modellerna har 40 kanaler, AM och FM och 4 watts sändareffekt. Kommer du igång på alvar så finns det även apparater med sändningssättet ssb där du kan sända med 12 watts uteffekt. På bilden ser du ett exempel på behändig radio från conrad.se som också funkar bra i bilen.
 
 
En bra antenn är a och o, helst en halvvågsantenn, en våg i frekvensen 27MHz är 11 meter så du behöver en c:a 5 meter lång antenn som ska placeras så högt upp som det bara är möjligt. Bra om det går att sätta den i ett maströr i ett skorstensfäste. På bilden ser du ett exempel på en bra billig antenn från conrad.se
 
 
 
Radion ska också drivas med ett 12 volts batteri eller en nätadapter. På kjell & c:o hittar du adaptern på bilden till ett humant pris, den har funkat för mig. Om inte kontakten sitter på radion när du köper den, behöver du också en kontakt.
 
 
 
 
Sist men inte minst innan vi kan börja sända så behöver vi en antennkabel och två kontakter. Kabeln RG58 kan du köpa på Kjell & c:o för 20 kr/m, även två kontakter som ska lödas fast i kabeln PL-259. Se bilder.
 
 
Nu har du det som behövs för att sätta igång och då allt är monterat och klart kan du ratta in kanal 4 och anropa mig och Rune. Här nere kan du titta på en insperationsvideo från Farpoint Farm Lycka till!
 
 
 
//Kröpen
 
 

Haddäng, din nästa hemadress?

Mamma och pappa funderar på att sälja sitt hus i Haddäng. Huset har skog och natur in på knuten, samtidigt som det ligger nära landsvägen (bra vintertid). Garage med smörjgrav, vattenburen värme. Naturtomt. Bra förrådsutrymmen. C:a 3km till havet. Är du intresserad och funderar över något ring eller smsa mig på 073-810 47 12. Se bilder nedan. 
Mvh Anders 
 
 
 

RSS 2.0