Julkonsert

 

En donationsfond för Gnarpsbygden.

När vår kompis Kenneth hastigt gick bort i slutet av sommaren ville vi göra någonting fint i hans anda. Då bildade vi föreningen Gnarpsbygdens Väl med tillhörande donationsfond. Fondens syfte är att med ekonomiska medel främja utvecklingen i Gnarpsbygden.
 
Läs mer om fonden här...
 
Läs mer om föreningen här...
 
 
// Kröpen

Piss och Skit

Arkitekt Anders Nyquist föreläser om piss och skit och vikten av att skilja det åt. Samt vilka utmaningar vi står inför när vi ska hantera avföringen från en ständigt växande befolkning.:) Visste du t.ex. att du pissar i dricksvattnet varje dag?
 
 
 
 

Gnarps-tröjan

 
 
Vi har fortfarande god sortering av Gnarps-tröjan på lager. Tröjan är i 100% bommull finns i storlekarna S-XXL och kostar 100 kronor. Överskottet från försäljningen går oavkortat till marknadsföring av byn och att sätta Gnarp på kartan. Skicka ett e-post meddelande till ajengstrom@hotmail.com för att beställa din tröja.
 
Besök Föreningen Gnarpsbygdens väls hemsida. Tryck här...
 
 
 
 

Info mobilsamåkning

Nu på onsdag 16/10 19.00 kommer Maja Söderberg till Godtemplargården i Jättendal för att berätta om mobilsamåkning och hur det fungerar.
Maja är en av initiativtagare till ett projektet för mobilsamåkning i Tolg Småland.
Hjärtligt Välkomna!
 
Relaterad länk:  http://www.fairenterprise.net/foretag/mobilsamakning/
 
 
 
 

E-demokrati

Angeläget att jobba mer med.
 
 
Artikel från dagens DN.
Stora skillnader i e-demokrati
 
Gotland och Linköping är bäst på e-demokrati, enligt Dagens Samhälle som har bearbetat SCB-statistik om 250 kommuner. De jobbar brett med den digitala kommunikationen mellan medborgare och politiker, bland annat genom information på sociala medier, debattforum på webben och webbsändningar från fullmäktige. Dagens samhälle bevakar kommuner, landsting, stat och EU. Nu har tidningen granskat svenska kommuner vad beträffar e-demokrati. Två kommuner är bäst på det, enligt Dagens Samhälle: Gotland och Linköping. Bland annat är de två kommunerna bra på att sprida information till medborgarna via sociala medier, debattforum på webben och webbsändningar från fullmäktige. Tryck på länk för att läsa hela artikeln. 
 
http://www.dn.se/ekonomi/stora-skillnader-i-e-demokrati/
 
 
Så långt har den digitala demokratin kommit i landets kommuner. http://www.dagenssamhalle.se/sites/default/files/edemokratitoppen.pdf
 
E-petition förklaring se länk. Tryck här...
 
 
 
 
 
 

Gröna näringar.

Kika på det här. Intressant!
 
 
 
 

Tomter i Gnarp

Idag finns inga byggbara tomter inom planlagt område i Gnarp om någon står i begrepp att uppföra en villa. Finns det någon av mina läsare som söker en tomt i Gnarps-området eller har någon bekant som skulle vara intresserad av en byggbar tomt med bra läge om alternativet fanns? E-posta mig i gärna mig och berätta. Jag försöker skapa mig en uppfattning om hur det ser ut. E-post: ajengstrom@hotmail.com
 
Det här är inte bra även om jag inte tror att nybyggarna står på kö direkt. http://nordanstig.se/Bygga---Bo/Lediga-tomter.html
 
//Kröpen
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0