Mid Sweden Nats

 . 
För mer information följ länk. http://www.midswedenrebels.se/
 
 
 
 

Nordanstigs Föreningsråd

Nordanstigs Föreningsråd har haft årsmöte ikväll i Strömsbruk. Till ordförande omvaldes Michael Gradin, övriga ledamöter i styrelsen är Helena Hassel, Anna-Lena Aourosell Berglund, Anneli Åkerlund och Sven-Olof Svensson. Som administrativ spindel i nätverket finns Ulf Sundblad. Välkommen med era frågor och projektidéer.:)

Kosläpp i solsken

Några bilder från kosläppet vid Röde Lantbruk idag. Vilken fin möjlighet för barn och äldre att komma iväg och titta på kossor. Och vad glad de var.:)
  
  
 
 

 
 

Kosläpp

Idag 25/5 klockan 9.30 är det kosläpp på Röde Lantgård.
 
 
 
 

Ersmäss 2013

Ersmäss blev en kanondag! Vädret var det bästa på ett helt år och aktiviteter och folk runt hela byn.
Jag hade tänkt fotografera lite men jag hann inte med och ta så många bilder. Jag har några från starten i Gnarps-Kannan. Vann gjorde Johan Norlin och priset årets-moped gick till Lasse Jonassons Zündapp. Titta här nere så förstår ni varför.:) Avslutar med en bild på Carina och mig som Bage tog på Berget. 
 
Läs HT,s fina repotage på Hela Hälsingland.  http://helahalsingland.se/nordanstig/gnarp/1.5893228-solig-ersmass-pa-rull
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fokus Bäst att bo ranking.

Idag kom Fokus stora ranking om vilka svenska kommuner som det är bäst att leva och bo i. Tryck på bilden för att komma till kommunrankingen.
 
 
 
 

Ersmäss 2013

 
 
Hjärtligt Välkommen till Ersmäss i Gnarp 2013. Bl.a. bjuds på....
 
Program/Aktiviteter
 
Ca:10.00 Bakluckeloppis vid Säcken. Öppet hus på Gnarps Skola.
 
10.00 Öppet hus på Kulturstjärnan. Bågskytte,Minibilsracing, Fotoutställning, Modevisning. Tag foto , Grillning Musikuppträdanden Info om lokalerna.
 
Kl 10.00: Försäljning av chokladpraliner hos DarkPassion, Bergevägen 27 (mitt emot ICA). Obs! Endast ett litet urval så först till kvarn.
 
 
12.00 Moped-Rallyt Gnarps-Kannan Start: Gnarps Camping Mål: Gnarps Hembygdsgård.
 
19.30 Ersmässfirande med brasa vid Gnarps hembygdsgård.
 
21.00 Pubkväll på Berggården lördag den 18 maj med underhållning. Öppet från kl:21.00-01.00
 
 
Länk: https://www.facebook.com/events/117361215125164/
 
 
 

Åsvallsjoggen


Samråd Tågstopp

Ikväll är det dax för kommunens samråd i Ostkustbaneplaneringen. Där kommer det att diskuteras både framtida järnvägssträckning och stationslägen. Jag har tidigare sagt att gärna två tågstopp i kommunen och att vi behöver ha kvar vårt tågstopp i Gnarp. Tågstoppet i Gnarp har varit betydelsefullt för oss och jag funderar lite på varför det har varit lite av en succé med i snitt 49 resande per dag om vi räknar 240 arbetsdagar per/år. Min analys är att det beror på att vi delat stationsläget i Gnarp med Bergsjö och har en fungerande busstrafik i mellan. Om vi tittar på befolkningsbilden ser vi att Gnarp + Bergsjö ger 2254+2748=5002 personer och det är ändå en ansenlig mängd människor. Lägg sen till resenärer från Jättendal 877 totalt 5879 i närområdet. Det här är viktigt tänka på så att vi kan behålla den fina utvecklingen som vi har längs vägen Gnarp-Grängsjö-Gränsfors-Bergsjö.
 

STÄDDAG


Buss till samråd

Brobergs Buss kör tur och retur till samrådet för Ostkustbanan på måndag 6/5 om det finns intresse. Resan kostar en femtiolapp och avgår vid 17.30 tiden från Gnarps-station via Stjärnan, Statoil och vidare mot Bergsjö. Ring Anders 070-231 36 31 eller Magnus 070-267 35 26 för att preliminärboka.
Följ länken för mer information.
http://www.nordanstig.se/5.a00c77d13d224ff97b19be.html
 
 
 
 
 

RSS 2.0