Är centralisering och centralortbyggande lösningen.

En intressant intervju från dagens P4 Västernorrland som Carina lyssnade på när hon for till Sundsvall. 
Dalarna ligger steget före oss i Gävleborg. Både då det gäller besöksnäring och levande samhällen. Flera småskolor i Kramfors är hotade och då bjöd man in Leif Nilsson från Smedjebacken. Lyssna, tänkvärt.


Kort om inslaget.
Och i går träffade föräldrar till barnen i de nedläggningshotade skolorna i Kramfors Leif Nilsson, kommunalråd i Smedjebacken. Deras kommun har brottats med liknande problem med vänt det till något positivt. Vi pratar med berörda föräldrar
Länk till inslaget http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3366&grupp=6227


Gnarpsrundan 3 september.


Gnarps Lexikon

På Facebook har det skapats en grupp som heter "Du vet att du är från gnarp om". Där har det kommit fram massor med roliga fakta om Gnarp så att jag bestämde mig för att göra ett Gnarps Lexikon på Gnarp.orgs egen Wikipediasida. Följ länken till huvudsidan. Där hittar du "Gnarps Lexikon"" under rubriken "Lokala Projekt". http://gnarp.org/wiki/index.php/Huvudsida Där kan du lägga till platser, personer, företelser, lokaler etc. Välkommen.:)

Skyltning Information

Vi har många små sevärdheter att visa besökare. Har hittat två bra pdfer. Den ena ger tips och råd om skyltning i natur. Den andra rör information och besöksnäring i Luleå skärgård. Får ni några ideer skriv en rad. Filerna är rätt stora så det tar lite tid.

http://www.naturvardsverket.se/Documents/publikationer/91-620-1233-9.pdf


http://www.lulea.se/download/18.142ad110e98d650dc80001459/Informationsplan+med+bilder.pdflangvind.com

Gnarsp.com länkar tills vidare till sidan langvind.com. En intressant sida som drivs av HT´s tidigare chefsredaktör Jörgen Bengtsson. Innehållet i artiklarna berör till stor del samhällena längs Hälsingekusten. Trevlig sida. Kika in.:)

Pingis för alla.

Pingis för alla på Gnarpsviljan.
Varje torsdag mellan 19-22 hela hösten.
Nya och gamla spelare i alla åldrar, amatörer som proffs hälsas Hjärtligt Välkomna.:)
NIF


Kalle körde Cykelvasan.

Gnarp har haft deltagande i Cykelvasan. Kalle Mohlén körde 4,5 mils varianten på tiden 1.56.26 Det räckte till en jättefin 114-onde plats av 1200 startande. Och dessutom 6 plats i klassen. -Nästa år ska jag träna för 90 km sträckan och försöka få en skaplig tid. Vidare säger Kalle att se spurten och känna stämningen när eliten gick i mål i 90km loppet var en närmast obeskrivlig känsla.
Grattis! till en kanonfin prestation.:)


Kalle Mohlén till höger och brorsan Jonny efter väl uträttat arbete. Jonny hade tiden 2.24.29 och hade placerade sig på 459 plats. 80:onde man i sin åldersklass. Grattis! till er bägge.


KRÄFTFISKE 2011 GNARPSÅN.

Större text. Klicka på miniatyr.Gnarpsrundan Affisch


Fotboll Gnarp-Tallåsen 11/8 på Hoppskogen.


Byakamp lördagen 3 september kl 11.00

Det här är en kanongrej. Lördagen den 3 september ordnar Gnarps Lekparksförening familjedag med byakamp vid lekparken i Röde.
Byarna tävlar i 10-mannalag 5 killar/5 tjejer. (inga deltagare under 7 år.)
Varje by får anmäla hur många lag de vill, men det måste vara personer som har anknytning till byn. Får man inte ihop lag får man låna från angränsande by.
Stafettgrenarna får man veta på plats.
Anmälningsavgift 250kr/lag
Sista anmälningsdag den 27 augusti.

Anmälan görs till Anna-Cari Hansson 0652-21135, Anna Dahlin-Hansson 0652-20163

Grillen kommer att vara tänd för de som vill. Ta med picknickkorgen!
Kaffe, dricka, glass och lotteriförsäljning på plats.
Det är en familjedag så det är en nykter tillställning.

Berggården ordnar pubkväll efter byakampen.

Nu kommer Gnarpsrundan på cykel dessvärre att hamna pararellt med byakampen. Men se det så här. Vill du inte byakampa så kan du välja att cykla istället och det är bara att bege sig till lekparken efter målgång. För det här med byakamp är ett superbra initiativ gagnar sammanhållningen i byn.

Gnarpsrundan på cykel 2011.
Pumpa däcken och packa picknickkorgen. Lördagen den 3 september är det dax för Gnarpsrundan på cykel igen. Start: Som i fjol vid Kapellet i Böle klockan 11.00. Sträckan är Böle- Åkne- Tjärnvik- Årskogen- Trångsund-Fågelharn- Norrfjärn- Sörfjärn- Böle 37 km.Cykling i egen takt och det går bra att starta vart som helst efter sträckan. Men dyk upp vid 11.00 i Böle för inräkning så att ingen blir kvar efter vägen. Asfaltsväg förutom mellan Tjärnvik och Årskogen där det är ca 2 km grusväg. På NIF-Gården i Norrfjärn kommer det att finnas korv,dricka och kaffe till självkostnadspris.  Anmälan/frågor ajengstrom@hotmail.com eller på telefon 073-8104712 Evenemanget är helt fritt och ingen avgift tas ut. Cykling sker på egen risk. Hoppas på fin höstdag på cykeln.

Välkommen!


Stöd till upprustning av jordbruksbygd.

Här finns det en chans att få lite extra draghjälp till att göra landsbygden vackrare. Det finns pengar att söka hos Länsstyrelsen för upprustning av miljöer i jordbruksbygd. 12 miljoner bidragskronor väntar för de lantbrukare som vill vara med och rusta upp förfallna lador eller nedrasade gärdesgårdar. Det här är en dåligt utnyttjad chans att göra landsbygden vackrare menar Länsstyrelsen. Radio Gävleborg har ett reportage om det idag. Kolla länkarna.:)

Till artikeln Radio Gävleborg http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=4621663

Läs om stödformen Utvald miljö hos Länsstyrelsen http://www.lansstyrelsen.se/gavleborg/Sv/lantbruk-och-landsbygd/lantbruk/eus-jordbrukarstod/utvald-miljo/Pages/index.aspx
"Stay hungry, stay foolish." ...

Måste bara dela det här. Det är så bra. Det är ett tal som Steve Jobs (Apple grundare) höll till 2008 års avgångselever på Stanford Universitetet De avslutande orden är precis som de i rubriken. Härlig kväll. Efter en skogspromenad hamnade vi vid Åstjärn och där blev det bad i bara förlovningsringen.:) Klicka på länken för talet.
http://www.youtube.com/watch?v=UF8uR6Z6KLc

RSS 2.0