Nordanstigskalaset


Chipläsare

 
Hälsningar från Tove och Ann-Sofie på Djurkollo
 
Roliga nyheter för byn
 
Vi har sagt det förr och jag säger det igen!I Gnarp finns den rätta viljan till att hjälpas åt. Det bor fantastiskt fina människor i vår by som tillsammans gör saker för vår bygd. Dessa saker som görs skapar möjligheter, erfarenheter och kunskaper bland annat och det hjälper vår by att blomma lite extra oavsett vad det gäller.
 
Den här gången har vår by samlat ihop pengar till en chipläsare. För er som inte vet vad det är så kommer det lite snabbinfo härAlla hundar ska enligt lag registreras på jorbruksverket i deras hundregister. I det registret så uppger man sina egna uppgifter, hundens uppgifter samt chipnumret som hunden har.Alla katter bör chipmärkas och anmälas till jordbruksverket på samma vis men tyvärr så saknas än så länge en lag på detta.Det är här en läsare kommer in i bilden. Med en chipläsare kan ni nämligen få fram numret och därför hitta äChipgaren om hunden/katten är registrerad. Fiffigt va ?
 
Så vad händer då när ni hittar en bortsprungen hund eller katt nästa gång?? Jo då kör ni bort på Djurkolló (det är där djurägarna i byn bestämt att den ska förvaras) med hunden eller katten om ni kan få denna med er, läser av chipnumret, går in på jordbruksvekets hemsida och vipps så har ni förhoppningsvis ägarens uppgifter framför er.Naturligtvis så ligger det en eldsjäl bakom det här.
 
Så stort TACK till Ann Gottvall som kom med den här fantastiska ideén och stort TACK till alla oss som hjälpte till att samla in pengar, Camilla, Albin, Liselotte, Ann-Sofie Lindh, Göran, Catherine, Sven-Erik (sommargäst), Ann, Johanna, Daniel, Kalle, AnnSofie, Tove och Ann-Sofie.
 
 

Gnarpsbygdens Väls Donationsfond

Fonden är bildad i till minne av Kenneth Söderlund och att i hans anda fortsätta stödja utvecklingen av vår bygd.

Donationsfondens syfte är att med ekonomiska medel främja utvecklingen i Gnarp. Målet är att effekten av fondens medel skall komma så många enskilda och sammanslutningar som möjligt till del. Alla enskilda, föreningar, företag m.fl. kan söka bidrag ur fondens medel under förutsättning att det främjar Gnarpsbygden.

Fonden uppbyggd som en ideell förening som är partipolitisk och religiöst obunden och är öppen för alla som känner ett engagemang för bygden. Medlemsavgiften i föreningen är 50 kronor.

Betalning av medlemsavgift och insättning av fondmedel görs på bankgironummer 241–7079 märk med "ditt namn" "medlemsavg". alt. "donation". För dig som vill veta mer om föreningens stadgar, fonden och dess sökkriterier är välkommen att kontakta oss i styrelsen.

Fondens stadgar

Föreningen Gnarpsbygden

 

Anders Engström Kassör

 

 

 

 

 

 

 


Fiskepremiär på Åstjärn

Gnarps FVO evenemang Fiskepremiär på Åstjärn lockade ett sjuttiotal glada fiskare. Ingvar Andersson och Klas Sjöberg har fått 3 respektive 4 fiskar hälsar Bage. Foto:Kent Hammarström
 
 
 
 

Byafiber

 
Information om byafiberprojektet på Allas Gnarps hemsida.
 
http://allasgnarp.se/wp/?page_id=382
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fiberprojektet

Är du intresserad av Fiber till ditt hus?

Arbetssättet bygger på byalagsprincipen där en förening bygger och äger sitt eget nät.
Kontaktperson för projektet: olle.englundh@telia.com
För mer information gör en intresseanmälan på denna länk:
www.bit.ly/byafiber

Gubbträning

Imorgon onsdag, klockan 19.00 är det gubbträning på NIF-Vallen i Haddäng. Alla gamla fotbollsentusiaster hälsas hjärtligt välkomna.

NIF

RSS 2.0