Ett besök här skulle sitta fint.

Åk om ni har möjligheten. http://www.storsjoyran.se/  Fin sida. Kul med fysisk textning.
Ikväll var vi sju som badade i Åstjärn. Jag måste säga att jag kände pressen att se efter ungarna. Morfar fiskade. Skönt badvatten. Av familjen Engström/Starks tre representanter var det bara en som fick med sig en handduk. Så det gällde att inte vara sist upp ur vattnet.:)

www.gnarpcounty.egetforum.se
En video ni inte får missa.

Slänger in en video jag ramlade över i kväll. Kan inte undanhålla er den. Låten vet jag inte.... Den har fått en Grammy för bästa svenska video. Temat kanske känns bekant. Det finns två färger, svart eller vitt.


 www.gnarpcounty.egetforum.se

Ett dopp i Åstjärn.


Fanny och jag var upp till tjärn och badade i kväll. Kanon fint, solnedgång och inte en krusning på vattnet och öringar som då och då bryt vattenlinjen. (kortet är från ett annat tillfälle) Har du inte prövat bad i Åstjärn förr så passa på nu medans det fortfarande finns lite värme kvar. Varmt och bra badvatten. Ingen surunken dylukt som det ofta blir i tjärnar. Varför inte ta med spöt och grilla en korv på en gång.:)  Måste bara få visa ett kort på en flammande röd himmel över Ås. Amanda vid kameran.

www.gnarpcounty.egetforum.seKärlekens finter.

Tjingeling. Vaknade till framför TV´n alldeles nyss. Och datorn var ledig, de flesta har börjat leta sig mot nattaboxen så nu är det min tur.
Dagen har gått åt till följand, lite snabbt.
Klev upp vid 6.00 och väckte Amanda som följde med Emelie på NM i Timrå (dressyr) La mig omgående. Vi hade själv tänkt åkt och sett någon klass men sängen var för för skön och vi vaknade inte förrän vid tiotiden igen. Hursomhelst till Birsta skulle vi ändå med våra nyfyllda lönekonton. Vi hämtade upp Amanda i Timrå och hann strosa runt lite vid Timrå ridstadion. Körde dessutom fel i Timrå, har nog inte varit dit på 6-8 år men anläggningen är fortfarande lika imponerande som när den var ny och en hel del har byggts till utomhus.

Birsta var sig likt, speciellt när jag är där i sällskap med tre tjejer. Klädaffärer till förbannelse Mina inköp var avklarade efter tio minuter och sen var det bara att försöka hänga på. På Intersport har jag kunnat spendera några kronor rent spontant men snålheten kom sakta krypande. Vi hann med halva listan för när det var dax att attackera Hööks var klockan 17.00 och alla fackhandlare hade stängt. Och det räddade ytterligare några kronor.:) Usch!! jag börjar bli som Anton Svensson i Katthult tror jag.:)

Ikväll blev det en  cykeltur med Fanny och Viktor som förövrigt ramlat hem från Fiskens hockeyläger idag. Rätt nicest väder ikväll oxå. Var mest rädd att borda dom med fixien vid en eventuell paniksituation.

Då var det dax för dagens Donald. Idag får det bli kärleksdikten. Handlar kanske om när kärlek inte kan undvikas men förutsättningarna för den är omöjligt.  Dikten är som vanligt hämtad från John Irvings Hotel New Hampshire. Håll till godo.;)

"Kärlekens finter"

Med dessa manövrer för att undvika
att vidröra varandras händer,
dessa knep för att fästa blicken
på mer eller mindre neutrala ting
kan knappast hindra deras fall.
Starkare mediciner behövs.
De märker ju redan
att inga av deras knep har lyckats.
Om de så har slagits av blindhet
eller armarna huggits av dem,
hade det ändå inte hjälpt.

                 Donald Justice


www.gnarpcounty.egetforum.seSen ankomst.

Idag tar vi sen ankomst. Det är på temat när babysen inte vill komma, fast föräldrarna längtar sig galen och magen är totalt ohanteringsbar. Och i sina svagaste ögonblick kan man ibland tveka på om det är rätt att sätta barn till den ibland så ruggiga världen. (Nio månader är ju standard för er som funderar på att köra igång.)  :)


"Till ett tiomånaders barn"

Sen ankomst, nej,
tänkte vi klandra dej
för att du tvekar, säj?
Vem skulle inte tveka
på tröskeln att beveka
en värld som vår?

       Donald Justice


www.gnarpcounty.egetforum.se
 

Sponsra tjejerna i US.:)

Tjejerna i ridklubbens ungdomssektion har börjat jobba ihop pengar till klubboveraller och hindermaterial. Nu söker dom sponsorer, både privatpersoner och företag som kan hjälpa dom på traven.:)
Ett antal sponsorpaket i form av hästskor i olika nivåer mellan 100-5000 kronor har tagits fram. Vill du hjälpa tjejerna och bidra till deras verksamhet kan ni kontakta mig via mejlen så kommer de ut och berättar mera.

anders.engstrom@wtnord.netDonalds födelsedags dikter.

Ja, här är som jag lovade ytterligare två dikter av Donald Justice hämtade från Irvings Hotell New Hampshire.
 Idag drar vi av födelsedagsbarn dikterna. När jag fyllde 40  började jag fatta innebörden av trettioårs dikten. När jag blev 30 förstod jag inte ett dugg. Men förtioårs dikten förstod jag tidigt. Men den är desto svårare att leva upp till. Få se vilka vi rycker ut ur boken imorgon.


Tretti idag såg jag livet hastigt fladdra förbi
som ljus i en tårta.
När solen gick ner på himlen,
blänkte det till ett ögonblick,
men ändå fanns det tid att önska,
innan ljuset dog bort,
om jag vetat vad jag skulle önska,
som jag en gång måste ha vetat,
när jag böjde mig fram
över den rena duken, upplyst av ljusen,
för att blåsa ut dem, alla på en gång."Människor på fyrti"

Vid fyrti lär man sig
att varsamt stänga dörrarna
till rum, dit man aldrig mer ska återvända.

                                              Donald Justice


www.gnarpcounty.egetforum.se
Då tar vi en Donald Justice.

Jag var väl 16-17 år då jag läste John Irvings Hotell New Hampshire för första gången. I boken fann några dikter av den Amerikanske poeten Donald Justice. Jag försökte förstå dom då, det var svårt. Några fattade jag till viss del andra hajar jag nog fortfarande inte. Boken hade nått sorts budskap som jag tog till mig kanske hittade jag min livsfilosofi. Vad den går ut på och hur jag ska beskriva den vet jag inte riktigt. Ungefär, Jag åker med på livets tåg så får jag se  vad som händer.:)
OK vi rycker en. Vi tar en om dan kanske. Om ni står ut. OBS! läsning sker på egen risk.

Du skulle inte känna igen mig.
Mitt ansikte får liv
i tvättrummens fuktiga speglar
när du trevar efter ljusknappen.
Mina ögon har samma uttryck
som statyernas kalla ögon,
när duvorna ätit upp brödsmulorna
du lagt ut och åter kommer flygande.
                                   
                                   Donald Justicewww.gnarpcounty.egetforum.seKalla kårar.

Måste bara få delge er det här. 

Det här Goethe citatet lästes idag på radion i samband med en recension av Roy Anderssons Film "Du levande"

"Gläds då, du levande, i din ljuvt uppvärmda säng innan/ Lethes iskalla våg slickar din flyende fot."

Det var som att häla en hink isvatten i kragen och låta det rinna över ryggen. :? Hua

Nu ska jag gå och lägga mig i min ljuvt uppvärmda säng, eller kan hända, har redan Lethes iskalla våg börjat slicka min flyende fot :)( Natti!www.gnarpcounty.egetforum.se
Jaha då var det natt igen.:)

Idag var vi på Sundsvalls Lantliga med Fanny och Twinkle. Hon red en Lätt:D och en Lätt:C. Vi hade hoppats på en fullföljd runda och det fixade dom med råge. Gick i igenom Lätt:D med bara ett tidsfel. Det var inte vanlig clearround utan en omhoppningsbana skulle ridas efter grundomgången och det var på omhoppningen tidsfelet kom. I Lätt :C blev det stopp på hinder tre och hon gjorde en snäll avglidning. Huvudsaken att hon inte slog sig. Överhuvudtaget var hon nöjd då C´n är lite överkurs än. Trevlig dag och flera duktiga Gnarpsekipage.:)

Behöver jag säga att vi badade i Åstjärn idag oxå.:) Fanny och jag. simmträningen fortsätter och varmt i vattnet som bara den.

Ikväll har vi varit på skäret och fikat. Finkväll.

Hade jag inte haft ett sånt härligt munsår har det definitivt blivit puben på campingen ikväll. Men bara jag ler stort blöder jag som en gris. Jag har väl trynfalats med nån ruda uppe i tjärnen, därav såret.:)

I övrigt har jag försökt satt mig in i textmaterialet om kommunens Vision 2020 idag. Vet inte om jag blev nått klokare. Ni kan läsa mina funderingar på forumet. Se länk här under.

Natti!

  www.gnarpcounty.egetforum.se

Semesterperiodens finaldag.


Ja då blev det semesterperiodens sista dag iaf, fast jag försökt hållt emot. Sov väl halvlänge, inga problem nu när tjejerna blivit större, dom reder sig själv. Jag hann inte mer än upp så gav de sig iväg med hästarna. Bosse har sovit över (en häst alltså) när Emma var och kollade in Falsterb horseshow. Alltid lika kul att låna honom han har ett hjärta av guld och är snäll med Amanda, kanske lite busig med henne ibland bara. Som alla andra dagar stod bad på schemat. Åstjärn idag igen. Fannny, jag och Rolf. Alla var i och Fanny simtränade. Jag tror inte jag badat så mycket nån sommar på tjugofem år eller nått. T.om jag rör mig bättre i vattnet nu. Kan trampa vatten rätt bra nu och ryggsim. Fast blir det en riktig kallsup infinner sig lite lätt panik. Några gulliga mini-ankor (doppingar kanske) ville vara med på bild, men då ville inte batteriet i kameran vara med längre tyvärr.:( 

Åstjärn beach med Gnarps varmaste badvatten.


Imorgon ska vi till Sunsvalls lantliga på ponnyhoppning med Fanny och Twinkle.  Håll tummarna.


www.gnarpcounty.egetforum.seSommarens bästa cykeltur?

Ikväll kom jag äntligen iväg till ERSK i Ragvaldsnäs på den där cykelturen jag gett mig den på att ta för att kika på deras stuga.  Det var första gången jag kör pararellvägen som Årskogen fick när E4 blev trefilsväg. Visst var det lite knöligt. Om du kör där med racerdäck får du ta det väldigt lugnt, men vilken natur speciellt vid myrarna och den lilla tjärnen. Jag nådde Årskogen och fortsatte mot Ragvalds. Fin cykling på asfalt och toppen väder. När jag kom till sista backen ner mot fiskeläget smsade jag ERSK att  "Jag landar om fem minuter om ni är hemma" Och det var dom. När jag kom ner stod husfar själv på bron och väntade. Jag fick en husesyn och vi kollade in miljön runt stugan, jättefint! Vi han oxå med och surra lite grann innan jag återvände mot gnarp. Trots att det var vid 21.30 tiden var det fortfarande varmt och överdragskläderna fick ligga kvar i påsen. Jag trampade till Norrfjärn fortsatte mot Sörfjärn och vidare mot Gnarp. Ärligt när jag lämnade Sörfjärn började jag känna mig lite slak. Vid Gällsta ishall började jag se och drömma om mat så då var nog förrådet tömt. Men jag nådde gamla Ås vid 23.00 och nu efter en massa fika  är jag mätt till sprickningsgränsen.

När jag tänker på den fina rundan kan jag inte låta bli att bli lite lyrisk. Den skulle passa utmärkt som ett motionsrunde lopp på cykel nu när man slipper E4. Något tävlingsmoment går inte att lägga in då tre järnvägsövergångar ska korsas. Men ärligt det ät ju för motionen man gör det.

Och vem vet kanske sträcker runan över 4.2 mil och skulle vara lämplig för Gnarp-maraton. Startar vi vid Kennys kapell vidare in på Skestavägen och in på Tjärnviksvägen och samma rutt som jag tog idag och tillbaka till Kenny så har vi kanske en mara. Men då behövs en organisation som heter duga och problemet med järnvägsövergångarna finns även där.

Jaja det är roligt att fantisera iaf. Annars har Fanny, Rolf och jag badat på Gåsjön. Trevligt bad, human vattentemperatur. Fanny matade mörten med bulle och gräsänderna med vaniljrån. Hon har hand med djuren hon.

Natti!

Idag var det dax för sommarens första naturbad.

Tjingeling alla Gnarpare och ni andra oxå förstås.:)
Imorse drog vi timmer till klockan 10.15, Fanny och jag. Carina var på jobbet och borta för länge sen. Jag gick ut och stöd matade Bosse lite då betet är i magraste laget på hemmasidan. På åsidan däremot hade Milina och Twinkle andra problem. Bromsinvasion. Dom sprang i stort sett hela tiden för att komma undan flygfäna. Bosse däremot hade gjort sig fin i lergropen utanför stallet och hade en skyddande rustning mot bromsen.

Jag hämtade Fanny som vaknat och hängde framför TV´n. Fanny mockade och vi tog in kusarna så dom fick vila. Bara under tiden vi tog på grimmorna åkte vi nog på 5-6 bromsbett var. Dom var helt galen idag och hästarna hade blivit  svettiga när de försökt att hålla sig undan.

Efter frukost/lunch och några varmkorvar kom vi på att vi skulle dra till Åstjärn och bada. Temperaturen i vattnet var väl så där, men jag lyckades plåga mig i och döm av min förvåning när oxå Fanny slank i och simmade. Det har aldrig hänt förr hon har alltid varit världens badkruka . Ni mår tro att jag var stolt över henne och jätteglad att det har lossnat. Resorna till varmvattnet i Nacksta har gett resultat. Tänk om vi kunde återuppväcka badet i Gnarp också. Vad bra det vore för ungarna.

Jo, oxå har vi ju tokat oss hela dan. När vi var på väg till tjärnen från bilen sa jag "kom nu sing song sum sum" till Fanny. Hon frågade om jag blivit galnare och vad det betydde. Jag sa att det betydde "flickan som bär badkläderna". Sen har vi fortsatt kalla varandra tokiga saker hela dan. T.om när vi fiskade på Alderskär ikväll.

Hästarna sover ute inatt och morgondagen lär inte bli bättre vad det gäller bromsplågan.

Natti!! Nu går "Himla Simla Seng Släng" i säng snart. Om ni undrar vad det betyder så betyder det "Han som inte går och lägger sig nån gång och sover halva dagen för att han har semester.":)

www.gnarpcounty.egetforum.se

Måste livet vara så här, tar det inte slut snart....

Ja det frågade sig en av mina tidigare arbetsgivare och i hans fall var det kanske förståeligt ibland.:)
Hej alla urfasade semesterhängare förresten. Vi har kommit fram till dagens höjdpunkt surftimmarna eller småtimmarna som normalt folk skulle säga. Idag har jag startat min sista semestervecka. Jag kanske har än mer semester den här veckan då Carina börjat jobba. Nu kan jag odla alla later och olater. Hmm, mest olater.

Men vissa saker ska ju planeras. Jag visste mycket väl att Fanny hade hoppträning för Pia Eriksson den 13/7. Jag hade själv skrivit in det på ridklubbens hemsida. Och när Holma frågade mig om vi kunde ta ett pingismöte på måndag den här veckan, sa jag att det gick alldeles utmärkt. Jag har semester och har INGENTING för mig. Problemet var att idag (nu igår) var det måndagen den 13/7 och Carina har börjat jobba och kommer hem klockan 17.30 och Fannys ridgrupp startar 19.00 och mötet 18.00 och 17.30 ska jag vara på klubben och bygga och jag har ingen bil och jag måste hjälpa Fanny med Twinkel. No I did´t again! Dubbelbokning fast jag bara hade två aktiviteter att koordinera på en hel vecka.

Så här brukar det oftast bli. Jag blir så trött.:) Ok det löste sig fint. Grabbarna flyttade fram mötet en timme. Amanda ryckte in och byggde. Jag hjälpte Fanny med Hästen och promenerade upp med dem. Carina hann hem och åt. Fanny kom upp i god tid. Carina kom och tog hand om Fanny och jag kikade lite på gruppen före och stack iväg på mötet vid 18.45. Pingismötet var trevligt och vi blev klar så att det timade att jag hann upp på ridklubben och ledde hem Twinkel och vi gick hem och eldade. Fanny fikade och åkte med Carina hem. Fanny bjöd även sina ridvänner på tårta ikväll då hon agerade plog förra hoppträningen. Men det ombesörjde farmor och farfar.

Så tack alla som står ut med mig och räddar mig när jag ställer till det.:)

Inget särskilt.

Sov överraskande länge i morse. Kan ha varit för att Amanda beställde väckning till klockan sex för att hon skulle följa med Emielie till Matfors på dressyr. Jag somnade så fort hon hade satt fotsulorna i golvet. Hon gjorde nog tre tappra försök att prata med oss men det var lönlöst.:)

Gjorde det för lördagarna obligatoriska V75an. Ingen vinst så klart och 36 kronor fattigare. Sen bar det av till Nackstabadet. Det enda stället med humant badvatten enligt Fanny. Ja OK enligt mig oxå.:)
 
Väl hemma brände vi lite kött och majskolvar på grillen, Kokt färskpotatis i klyftor grillade i ugn till. Hämtade hem Amanda och det var helt OK att sitta ute +++++.

Sen gjorde tjejerna iordning hästarna. Carina,jag och Zimpan följde med dem på en skogstur. Det blev lite markarbete i ridhuset oxå.

Tog en cykeltur med fixien när jag kom hem. Svängde förbi Gunsan och det skulle jag inte gjort. När han fick prova mitt skötebarn trampade han loss bakdrevet från svetsen så det gick runt, runt. Occchh vad jag hatar snigel. Typiskt Gunsan, han ska aldrig mer få prova min cykel. Dessutom ska jag berätta för pappa oxå.:) Äääh skämt och sido jag förstod att det skulle hända. Jag är tom glad att jag slapp trampa loss det. En olycka har ju kunnat hända och vad bra att folk ställer upp som försökskaniner på mina prototyper.:)
 
Idag vet jag inget om. Amanda ska iväg med Emelie på Stovisning på Bergsåker. Kanske hamnar vi där, natti.

www.gnarpcounty.egetforum.seHälsinglands museum, Mulle Meck och äntligen provkörning.

Inte en dag till inne tittande på regnet tänkte vi och drog igång lite lokala aktiviteter. Jag,Carina och Fanny  åkte in till Hudik och gick på Hälsinglands museum. Fritt inträde och himla trevliga utställningar. Mindre prylar och bra presenterat. Historien om Skogbonaden var intressant. Gå in och kika själv här i länken vet ja. www.halsinglandsmuseum.se/def-utstallningar.asp?lnk=utstallning&cid=3 Sen blev det Mulle Meck tillsammans med Ulrika och Gustav. Mulle Meck utställningen som nu har blivit permanent och fått en egen lokal på Käppuddsgatan, den överraskade. Ungarna hade skitkul i flygplan, kojor och rymdraketer. Själv tyckte jag det var kul att gå i Mulles verkstad och fundera på vad alla delar hade suttit. Tom kaffe på inträdet som bara var 30 kronor för oss (vuxna):P
I Mulles snickarverkstad kunde du gå loss och spika som bara den. Och överallt kunde man ta del av pc programmen på datorer. Kolla länken. http://www.mullemeckigladahudik.se/

Ikväll stod Carina och Fanny i Hamn cafeet i Norrfjärden med farmor. Själv softade jag framför TVn i Kröpan. Och äntligen i kväll hade det torkat upp så jag kunde ta en premiärtur på fixien. Jag tappade kontrollen två gånger. När jag halkade ner i en vägspricka och ville frihjula och nerför en backe. Men det var bara att spreta med benen och låta pedalerna skena så i det stora hela gick det toppen. Största överraskningen är att det går så bra uppför. Pedalerna skjuter på och det är bara att trycka och lägga till kraft. Men utförskörningarna behöver jag träna mer på.:)

PS. Glöm inte och rösta på Fannys ridstövel. www.ridstovel.se/?boot=12945

http://www.gnarpcounty.egetforum.se/


Cykeln är klar, (i grova drag.) Se bild.:)


Tur att det är dåligt väder så jag kan vara i källarn och bygga cykel under semestern. Cykeln jag byggt är en så kallad fixie. Dvs bakdrevet är låst och det finns inget frihjul så tramporna snurrar hela  tiden som på en trehjuling.  Du bromsar genom att pressa emot med fötterna. För säkerhets skull satte jag på en handbroms fram. Man vet inte vilka olyckor som kan inträffa och jag ju 42 år oxå.

Den är byggd på ramen av en gammal Crescent racercykel. De andra delarna är organdonationer. Jag fick hjälp att fixera bakdrevet av en stensäker kille på Gränsfors. Den är inte vacker, men det ska bli kul att prova den.

www.gnarpcounty.egetforum.seSO?

Jo, jag skulle vilja reklamera den här semesterveckan. Vart vänder jag mig? Till SO (semesterombudsmannen)? :lol: :lol: :lol:

RÖSTA PÅ FANNYS DESIGNADE RIDSTÖVEL!!

Fanny är med i en tävling där hon designat en ridstövel. Rösta gärna på den.:)
Här är länken.
http://www.ridstovel.se/?boot=12945

Besök ett fornminne härhemma.:)

Tråkigt? Jag måste ge ett litet tips.:) Gå in på Riksantikvarieämbetets hemsida och gör ett fornsök på Gnarp. Bege er dit och titta om ni hittar något. Du ser var det är beläget på kartan och till varje fornminne finns en enkel beskrivning i pdf fil.
Här är länken till startsidan. http://www.raa.se/cms/fornsok/start.html

Annars är det väl mellandagar vad det gäller semestern och det är nog vädret en bidragande orsak till. Tillbringade lite tid i gårmorse i cykelverkstan där jag försöker bygga en fixie. En fixie är bara en vanlig cykel med fast nav så att tramporna snurrar hela tiden som på en trehjuling ungefär. När man bromsar mottrycker du med pedalerna för att minska farten. Att fixera ett drev vid navet har dock visat sig svårare än väntat då motkraften är stor. Ja ja i värsta fall får jag köpa ett nav. Men det är liksom ingen sport, Kanske kan min polare Erik svetsa ihop paketet. Men problemet är att allt är i olika material. Hmmm??

Tjejerna och jag var ner och hämtade ponnyerna i Kröpan. Amanda har börjat rida igång Milina och då är det enklare att ha henne här hemma oxå kommer hovis på fredag. Ikväll är det hoppträning för Fanny. Hoppas att Twinkie sköter sina kort.
Byggprojekten ligger på is. En orsak är bristfällig inspiration, orsakat av bla bristen på medel.:)

Jag avslutade gårdagen med att köra en idiotrunda på cykel runt hästfarmen. Kanske skulle jag sluta att pressa på med tanke på Michael Jacksons hastiga frånfälle, Jag börjar ju liksom komma upp i ålder jag oxå. Men det är nog farligare att låta bli skulle jag tro.

Funderar nu på att cykla och köpa jordgubbar. Berätta gärna om ni besökte nått fornminne och hur det gick.

Over and out/Kröpen

Hemma igen. Skattefritt bad i Nacksta.

Ja då är vi tillbaka i den triviala vardagen igen då. Ja riktigt så illa är det inte. Semestern pågår i över två veckor till. För min del alltså. Det här blir Carinas final vecka. Hoppas vädret bjuder på ytterligare sol och baddagar. Vi kom hem från Öland sent igår kväll så morgonen ägnades åt att dra timmerstockar. Tror jag släpade mig upp vid 10.30. Idag stod skattefritt bad i  Medelpad på programmet.  Fanny simtränar och då är Nacksta bassängens 28 gradiga vatten ypperligt .Och speciellt idag då landtemperaturen var 18 grader i Sundsvall, Brrrr.

Det är ju så det är. Vi utnyttjar baden i Medelpad och betalar aldrig en skattekrona dit. Vilka banditer vi är.:) Sen åt vi grillat hos Larsan,  Bodil och Kalle, Johan, Susanna och grabbarna var också där. Vi hade en helmysig kväll trots att utetemperaturen var i svalaste laget.

Idag lossnade det riktigt i bassängen och Fanny simmade  utan simpuffar på det djupa för första gången. Vilken känsla för oss alla. Som hon har velat lära sig men iskallt vatten har gjort henne blå och lila. Det här med simningen har varit hennes akilleshäl men nu är det historia. Nu återstår bara massor med vattenträning. Även jag har utökat min simkunnighet den här veckan. Tydligen kan alla lära sig umgås med vatten. Fast jag har tvivlat, i 35 år.

Imorgon ska jag ta ut cykeln och harva runt en sväng, jag längtar redan.

Här är lite bilder från Öland och här hemma. Naturligtvis glömde vi kameran när vi var på slotten. TYPISKT:/(Fanny, vår senaste simmare i härligt ljus på studsmattan.A&F på Ölands djur och nöjespark.Fika med vår nya arbetshäst. Jag älskar klimat anläggningen.Trots all sol så körde vi in i Vision 2020. Men det är bra att ha en vision även om den är grumlig. Och ser den ut så här finns det ingen risk att den samlar damm heller.:D Men undra vilken keps som behövde lyftas?

Gnarpsbor på två slott/dag.

Idag har vi varit på Kalmarslott och Borgholmsslott. Gissa om det har blivit kommersialiserat sen Carina och jag var hit för 18 år sen. Men servicen är ju så mycket bättre oxå. Guidning butiker caféer och sånt. Då hette Borgholm slottsruin nu slott. men slott är ett bättre namn efter som det inte byggdes riktigt färdigt. Sen blev det äventyrsbad i Kalmar.

När jag jämnför de här attraktionerna med de historiska sevärdheter vi kan visa upp för långväga besökare känns det en smula hopplöst. När folk här nere redan etablerat en kultur fanns bara Samer, lappkåtor och renar på våra breddgrader. Inge ont om samerna de är de som står för vår urkultur. Gör jag ett snabbt överslag på något vi skulle ha kunnat locka med historiskt så var det synd att Bergsjökoa inte bevarades. Det har kunnat vara något det. Vi får sluta tänka medeltid och pilgrimsleder här hemma. Det kan på sin höjd kittla någon lokalt. Bättre att utveckla ett fungerande samhälle i nutid istället. Berätta istället att samer kom ner med sina renar istället för drygt hundra år sen, det är intressant. Varje år kom resande (tattare kallade) ner till havet för att göra kvastar. Dom tältade, eldade, sjöng, spelade och arbetade. Farfar och farmor var god vän med flera av dem. Ett par hette Bror och Maria. Skojar Bror kallad. Pappa och Rolf växte upp och lekte med deras barn. Brant hette en av barnen.  Sånt är historia, nästan i nutid.

Natti.:)

Gnarpsbor på rymmen.

Vi Ås infödingar har kastat oss ut från Nordanstigs kommuns otrygga sköte. Och befinner oss nu på ett hotellrum i Kalmar. Det känns som det är år och dag sen vi lämnade Gnarp senast och känslan när vi begav oss ut på Ölandsbron i soldiset idag var nära nog obeskrivlig. Ingen skugga över Gnarp men ibland längtar vi ju alla bort lite till mans.

Vi sov i Norrköping i natt. Kom fram vid 23.30. Scandic i stan var överfullt så vi fick det enda hotellrum som var ledigt ute på Åby vid norra infarten istället.  Förövrigt måste det vara härifrån vår gamla förbundskapten i fotboll "Åby" Eriksson kommer i från. Jag vet inte, jag kan bara gissa, jag är ju från Gnarp.:)

Vi körde ner mot Kalmar i morse 24 mil och fortsatte rakt ut på Ölandsbron efter att ha fixat hotellet, Scandic igen i två dagar.:) Vi tog besöket på Ölands djur och nöjespark idag med en gång. Artrikedommen imponerade och vi fick bege oss till vattenlandet i förtid för att hinna med. Fantastiska vattenrutschbanor.

När Amanda frågade mig om jag skulle åka den värsta = nästan frittfall och ut i 1.40s vatten flög fan i mig. Amanda stod och tvekade i den ena i de identiska paren då jag plötsligt hoppade i den andra rännan och skrek, "du får ärva mitt frimärksalbum" och gav mig iväg i liggande rodelställning. Det tog bara nån sekund så slukades jag upp av vattnet och det var ju riktigt kul. Så det blev nog tre-fyra åk. Sen prövade vi berg och dalbanan oxå. Jag känner helt enkelt inte igen mig själv men jag tror det är åldern. Förr sa jag alltid nej till farliga saker för jag kunde alltid göra dem sen. Men säger jag nej nu kanske jag missar den enda chans jag har att någonsin pröva dem.:)

I morgon blir det lugnare (och billigare) aktiviteter. Kalmar slott och Borgholms slottsruin. Det är lämpligare för en medelålders man som jag. Mina hyperkänsliga ögon klarade allt vatten då det inte alls var så farligt klorat som vi trott. peppar, peppar. Nu sover tjejern och jag ska oxå följa deras exempel.

Ha det! Kröpen

RSS 2.0