Nytt förslag om en högstadieskola på två orter.

KS tog på nytt upp ärendet om kommunens skolstruktur och ger ett nytt förslag till kommunfullmäktige där man vill riva upp beslutet från 22 juni 2009. KS föreslår nu att det ska finnas en högstadieskola på två orter. Det tidigare beslutet var att det skulle finnas en högstadieskola i Bergsjö. KS tog det nya förslaget efter att bland annat ha lyssnat till en redovisning av Framtidens skola och redovisning av dagens elevunderlag. Ärendet tas upp i kommunfullmäktige måndagen den 17 maj 2010.

Text och Länk hätad från Nordanstigs kommuns hemsida http://nordanstig.se/Nyheter/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv/4-28-2010-Kommunstyrelsen-KS-sammantradde-28-april-2010-och-beslutade-bland-annat-om--nytt-forslag-till-skolstruktur-med-en-skola-pa-tva-orter--280-000-kronor-till-raddningstjansten-i-Hassela--tre-foreningar-far-bidrag-fran-KS-utvecklingsmedel.html

Om det här förslaget går igenom hoppas jag att det blir en nystart på hur vi ser på vår kommun. Vi har åtta stycken unika tätorter med omkringliggande byar som var och en på sitt sätt erbjuder sina speciella möjligheter och boendemiljöer. Vi är beroende av varandra för vår framtida utveckling och kan skänka varandra ett varierande och rikare liv.


Modevisning Gnarpsviljan 4/5.

Ungdomssektionen i Gnarps ridklubb bjuder in till modevisning på Gnarpsviljan 4/5 klockan 18.00 I sammband med modevisning finns möjligheten att hyra ett loppisbord för 50 kronor. Klicka på annonserna för att se dem i full storlek.
Välkommen! GRK


Fotbollsspelare sökes.

Norrfjärns IF/IFK Gnarps fotbollsgäng är i desperat behov av spelare. Vi är inne i tidernas generationsväxling och måste förnya spelarmaterialet . Som vanligt är hjärtat och kärleken till fotboll viktigare än spelarkompetensen. Om du är intresserad, vänligen hör av dig till Mats Melin på telefon 070-2716818. Redan idag kan du göra debut i en tränings match mot Hassela.:) Eller mejla mig på ajengstrom@hotmail.com.

Gnarps befolkning växer.

Gnarp har fortsatt bra befolkningsutveckling. Närheten till två städer och bra pendlingsmöjligheter samt ett bra utbud av fritidsaktiviteter och fritidsanläggningar gör att det är en heltrevlig by att bo och verka på. Bostadsbristen är emellanåt ett problem men Gnarp vill växa och vi får hjälpas åt att hitta en lösning på det framöver. Här finns också byggbar industrimark och industrispår. Se artikeln från HT nedan.


Norrfjärns IF Årsmöte.

Norrfjärns IF har Årsmöte den 19/4 klockan 19.00 på NIF-Gården. Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Vi bjuder på fika.

Välkommen!


Försörjningsbördan 2008 och 2025

Här är lite prognoser om försörjnings bördan i kommunerna 2025. Dvs hur många 100 personer i arbetsförålder ska försörja i åldersgrupperna under 18 och över 64 år 2025.

Siffrorna för 100 arbetsföra personer i Nordanstig idag är 71 och beräknas 2025 vara 93. Jämförelsen med riket är idag 63 personer och 2025, 74 personer. 

Artikeln är hämtad från Dagens Samhälle. Länk http://www.dagenssamhalle.se/zino.aspx?articleID=17688Gnarps skola firar 50 år 2010

Från Nordanstigs kommuns hemsida idag. Kul! Festligt!
Länk till sidan. http://www.nordanstig.se/4.3291c03d124dd65203280005764.html

I år är det 50 år sedan Gnarps skola invigdes. Det vill vi fira tillsammans med alla intresserade, lördagen den 5 juni. Dagen kommer att innehålla olika lättsamma aktiviteter och det finns möjligheter att gå runt på skolan och minnas tider som varit och se tiden som är.

Planeringen pågår för fullt och vet ni att ni har något att bidra med till firandet, är ni varmt välkomna. Det kan handla om gamla fotografier, artiklar, föremål eller något helt annat. Kontakta då någon på skolan. Program och inbjudan kommer att skickas ut och affischer sättas upp. 
 
Välkomna lördagen den 5 juni!Glad Påsk alla underbara.

Glad Påsk alla underbara människor. För allvarligt. Vad jag är glad och tacksam att jag förmånen att bo och verka i den kreativa miljö som Gnarp erbjuder. Visst, allt är inte så perfekt och vackert. Men utveckling behöver inte vara vacker. Det är trivseln, samvaron och att få utlopp för kreativiteten som är det viktigaste. Mycket är bra här, men allt kan bli ännu bättre. Och det kommer att bli ännu bättre. Föreningsrådskvällen på ridklubben var toppen. Vilken entusiasm. Och kom ihåg att ta med de yngre och äldre generationerna i det ni gör de bär på ovärderlig kunskap. 

Totalt stjärfritt ute. Men det kommer det inte att vara på NIF-Gårns bonade trägolv i morgonbiti då KM pingisen drar igång. Juniorerna kör igång 10.00 och Seniorerna KM+motionsklass startar 12.00. Välkommen vem du än är. Vad du än är.:)

Jag kör av en låt oxå som jag blir störtglad av när den kommer på radion på jobbet just nu.:)


RSS 2.0