Iggesund- Gnarp 4-0

Det blev förlust i bortamötet mot Iggesund med 4-0. För matchfakta se nedan. Visst har det blivit några förluster på sistone men jag tycker ändå grabbarna visar att de vill kämpa hela matcherna, och hålla siffrorna nere.
Nästa match är hemma på Hoppskogen på torsdag 2/6 klockan 13.00.

Loppis NIF-Gårn 4/6. Välkommen!


Korskrogen-Gnarp 3-1

Det blev förlust för IFK med 3-1(2-0) när man mötte Korskrogen borta på tordagskvällen. Matchfakta se nedan. Hoppas kunna redovisa resultate från eftermiddagens bortamöte i Iggesund under kvällen.


Tidningen Fokus ranking av årets boendekommun 2011

Nordanstig placerar sig på 223 plats av landets 290 kommuner då tidningen Fokus rankar bästa boendekommun 2011. I rankingen om bästa kommun att vara ung i hamnar Nordanstig på 200 plats. Att arbeta är vår sämsta notering 237 plats. Då det gäller företagsklimat och pendling är vi på 214 resp 173 plats. Till Fokus kommunranking http://www.fokus.se/2011/05/sa-gick-det-for-din-kommun/

Här nere på bilden kan du se Nordanstigs samtliga placeringar i de olika kriterierna jämnfört med landets 290 kommuner. I tex kriteriet Idrottsföreningar, anmälda brott och *taxeringsvärde småhus ligger vi bra till. Medellivslängd och barnfattigdom dåligt. Kulturen, vedertagen fakta. Jag sammanställer siffrorna så det går att se vad som ligger till grund för rankingen för att kunna se starka och svaga områden. Tryck på miniatyr bilden.

* Vad det gäller taxeringsvärde småhus blev man onekligen förvånad. Kan det stämma. Iof vi har kust och det är svårt att säga vilken storlek det är på små husen.Tipspromenad mm.

Till Gnarps-Kannan gjorde vi en tipspromenad bestående av16 stolpar med A4 tavlor och 30 pilar. Ska du själv eller din förening ordna en aktivitet så är ni välkommen att låna den. Ring eller maila.:)
//Kröpen

?!

Nedläggningen av Backens skolas högstadium?!

Kommunfullmäktige gästar Grängsjö kapell 30/5

Kommunfullmäktige sammanträder måndag den 30 maj. Fullmäktiges sammanträden är öppna och allmänheten hälsas välkomna som åhörare till Grängsjö kapell i Gnarp klockan 18.00

Sammanträdet äger rum på Grängsjö kapell i Gnarp

På sammanträdet kommer bland annat att beslutas om
*justering av bygglovstaxan
*tillägg i Allmänna ordningsföreskrifter i Nordanstigs kommun
*direktiv över föreslagna målinriktningar


Teater i Ragvaldsnäs 29 maj 2011På finska heter det Kaipaus och på svenska Längtan
Sorglustig saga - smäktande story - säregen särleksförklaring
Det blir roligt, det blir musik och det blir sugande längtan på finlandsbåten M/S Kaipaus akterdäck. Friteaterns tre eminenta skådespelare bjuder upp till denna helt nya helaftonsföreställning: Mary Stoor den svikna Valborg Viilja - ett chockrosa godståg med plym, Mats Nolemo som den beigefärgade flaskskeppsbyggaren Sylvester Sordin och Carina Molander som Lucia Amorin - en ängslig ängel av kristyr, som med hjärtat i handen och skräckslagen precision alltid lyckas pricka katastrofen.

Riksteatern Gävleborg
Ragvaldsnäs söndagen den 29 maj klockan 18
Biljetter 120 kronor. Under 18 år halva priset.
Biljettbokning och information: Tommy Lindberg 0652-600 68 eller Agneta Tillman-Eklöf 0652-620 14 eventuellt resterande biljetter säljes vid entrén.
Servering i pausen

Arrangörer: Ragvaldsnäs Bygdeförening och Nordanstigs Teaterförening med stöd av Länsteaterföreningen

Inbjudan till sjumanna serie i fotboll.

Gnarpsidrotten har nöjet att inbjuda till byaserien i fotboll. Max fyra lag får plats i serien som spelas med sjumannalag. Vid tre eller fyra deltagande lag spelas serien med ett dubbelmöte. Anmäler bara två lag sig spelas serien i bäst av fem matcher. Spel på egen risk. Det här är naturligtvis en liten chansning men jag vill gärna kolla upp intresset genom att lägga ut en inbjudan. Domarfrågan löses gemensamt och på bästa sätt bland lagen. Alla kategorier spelare är välkomna. Aktiva, motionärer gärna mixade lag. Vi sätter sista anmälningsdag till 10 juni. Jag har ett lag som anmält sig preliminärt så vi behöver åtminstone ett till.

För anmälningar och frågor ring eller maila. 073-810 47 12 ajengstrom@hotmail.com

Gnarpsidrotten är mitt gamla enmannaprojekt och tanken är att den ska arbeta för att fylla den funktion som Korpen hade tidigare. Adress till Gnarpsidrotten. http://gnarpsidrotten.blogspot.com/

//Kröpen

Fler bilder från Gnarps-Kannan


Bilder från Gnarps-Kannan. Gnarp-Hög 2-2.

Under Gnarps-Dagen spelades det fotboll på Hoppskogen. Hemmamötet mot Hög slutade 2-2 efter att Gnarp legat under med 1-2 i halvtid. 2-2 målet slogs in av Jonas Kovac och i första halvlek målade Marcus Letterås.

Gnarps-Kannan blev en liten överaskning i positiv bemärkelse då hela 29 ekipage dök upp vid starten på Röde camping. En stor publik slöt upp för att vinka av sällskapet innan de gav sig av på tävlingsrundan som 27 deltagare fullföljde. Vandringspriset Gnarps-Kannan vanns av Mats Melin Norrfjärden på en Puch alabama och priset till årets moped gick till Rune Stark och hans Puch MS 50. Hoppas kunna publicera lite fler bilder från Gnarps-Dagen här på bloggen.Vinnaren av 2011-års upplaga av Gnarps-Kannan Mats Melin på en Puch Alabama.Priset årets moped gick till Rune Starks Puch MS 50 som fick nästan 50 % av rösterna.Runes MS-50 på sin Puch MS 50. Bilden stulen av Per Wetter.:)Bild från lördag morgon vid starten på Röde Camping. Bild tagen av Erik Larsson.Hela fem tjejer kom till start BRAVO! fortsätt så.:) På bilden från vänster Ann-Britt, Lina och Carolina. Bild:Erik LarssonFler bilder kommer. Skicka gärna in bilder om du har några du vill dela från Gnarps-Dagen. Adress: ajengstrom@hotmail.com

Gnarps-Dagen 21 Maj.


  Nu är det bara snart ett dygn kvar innan Gnarps-Dagen sparkar igång. Det ska bli så spännande.:)

  På Gnarps-Dagen händer bla.

  10.00 Öppethus på Gnarpsskolan.

  10.00 Innergårn i Grängsjö. Butikerna har öppet, kaffe på altanen, Second hand, mannekänguppvisning begagnade kläder, brödbak+försäljning, hamburgerförsäljning och pilkastningstävling

  10.00-14.00 Bakluckeloppis vid skolan. Föreningen Säcken har öppet och annordnar samtidigt bakluckeloppis vid skolan, Anmälan görs via Säckens hemsida eller på mail till sackengnarp@hotmail.com

  11.00-16.00 Marknad på torget vid pappersgrossen i Röde. Uppträdanden, mm

  12.00 Moped-Rally med start på Röde Camping, mål på Hembygdsgården. Banan går mellan byns kända landmärken ca 20,5 km. Tips-frågor och några lättsamma tävlingar fäller avgörandet. Vid målgång utser publiken årets moped. Fika försäljning på hembygdsgården. Kaffe och mackor. Möjlighet till övernattning med gemensam grillkväll på Röde Camping. Anmälan/Kontakt Anders"Kröpen" Engström 073-8104712. Erik Larsson 070-5449892.

  12.00 Gnarps gymnastikförening firar 80-års jubileum med div aktiviteter. Jazzdans-tjejerna har uppvisning på skolgården med jämna mellanrum, start klockan 12. Det ordnas också en Tipsrunda. Barnen vinner ett pris vid varje rätt inlämnat svar och bland de vuxna kommer det att dras en vinnaren som kontaktas efteråt. Start vid skolan

  14.00 Fotboll på Hoppskogen. IFK Gnarp-Högs SK

  14.00-18.00 Hembygdsgården öppnar. Fika försäljning Kaffe mackor.

  15.00 Premiär på filmen om Gnarp på Kulturstjärnan som är gjord av filmaren Hélène Aastrup-Samuels Stocka. Fika försäljning och mingel.

  15.00-16.00 Framröstning av årets moped på hembygdsgården.

  17.00 Andra föreställningen på filmen om Gnarp på Kulturstjärnan som är gjord av filmaren Hélène Aastrup-Samuels Stocka.
  Fika försäljning och mingel.


  19.00 Ev extra föreställning på filmen om Gnarp på Kulturstjärnan.

  Pub-kväll på Berggården.  Finns det fler händelser och evenemang ring eller maila mig så lägger jag in det.

  //Kröpen


Strömsbruk/NFF-Gnarp 2-0

Det blev förlust med 2-0 för grabbarna borta mot Strömsbruk/Nordanstigs FF.
Se länk för matchfakta.
http://svenskfotboll.se/ovriga-serier/spelprogramresultat/?scr=result&fmid=1631156Gnarps-Dagen annons.Tryck på bild för full storlek.

Gnarps-Dagen annons i Nordanstigarn. Länk http://stockapublishing.com/wp-content/uploads/2011/05/nsnr144.pdf


Fredag.

Ja då var det fredag och helgvila igen och tur är väl det. Det blir allt enklare att lova mer än vad kroppen kan hålla. Fredagen den 13 är det dessutom. Förra gången den inföll blev vår katt Ragnar överkörd, ingen rolig dag precis. Med viss tvekan fick Kurt gå ut ikväll.

Jo apropå byaserien. Ett lag har redan anmält sig. Kanon! Men målet är som sagt var fyra lag. Min tanke med bara fyra lag är att det blir överskådligare och det material som finns har lättare att räcka till. Samt att lagen äger sin egen serie och mer lättadministrerat Jaja, vi får se vad det slutar.

Moppe-rallyt på Gnarps-Dagen närmar sig och det ska bli så himla kul. Bara vädergudarna är med oss. Ha en toppen helg.

// Kröpen

Moppe-Rally möte 12maj. Artikel i HH.

Vi har haft mopperally möte ikväll och vi har gjort en liten tidsjustering gällande röstnings-förfarandet till årets moped Det går bra att börja rösta redan när mopederna kommer i mål vid tretiden. Och röstningen avslutas vid 16.00. Sen förrättas prisutdelningen så fort rösterna räknats.

Länk till Artikel om Gnarps-Dagen i Hela Hälsingland. http://helahalsingland.se/nordanstig/gnarp/1.3159240-gnarp-har-spikat-sin-egen-dag

Inbjudan till byaserien i fotboll.Gnarpsidrotten har nöjet att inbjuda till byaserien i fotboll. Max fyra lag får plats i serien som spelas med sjumannalag. Vid tre eller fyra deltagande lag spelas serien med ett dubbelmöte. Anmäler bara två lag sig spelas serien i bäst av fem matcher. Spel på egen risk. Det här är naturligtvis en liten chansning men jag vill gärna kolla upp intresset genom att lägga ut en inbjudan. Domarfrågan löses gemensamt och på bästa sätt bland lagen. Lag från alla kommundelar är välkomna att anmäla, gärna mixade lag. Vi sätter sista anmälningsdag till 10 juni.

För anmälningar och frågor ring eller maila. 073-810 47 12 ajengstrom@hotmail.com

Gnarpsidrotten är mitt gamla enmannaprojekt och tanken är att den ska arbeta för att fylla den funktion som Korpen hade tidigare. Adress till Gnarpsidrotten. http://gnarpsidrotten.blogspot.com/

//Kröpen


Gnarps-Dagen uppdaterat.

  På Gnarps-Dagen händer bla.

  10.00 Öppethus på Gnarpsskolan.

  10.00 Innergårn i Grängsjö. Butikerna har öppet, kaffe på altanen, Second hand, mannekänguppvisning begagnade kläder, brödbak+försäljning, hamburgerförsäljning och pilkastningstävling

  10.00-14.00 Bakluckeloppis vid skolan. Föreningen Säcken har öppet och annordnar samtidigt bakluckeloppis vid skolan, Anmälan görs via Säckens hemsida eller på mail till sackengnarp@hotmail.com

  11.00-16.00 Marknad på torget vid pappersgrossen i Röde. Uppträdanden, mm

  12.00 Moped-Rally med start på Röde Camping, mål på Hembygdsgården. Banan går mellan byns kända landmärken ca 20,5 km. Tips-frågor och några lättsamma tävlingar fäller avgörandet. Vid målgång utser publiken årets moped. Fika försäljning på hembygdsgården. Kaffe och mackor. Möjlighet till övernattning med gemensam grillkväll på Röde Camping. Anmälan/Kontakt Anders"Kröpen" Engström 073-8104712. Erik Larsson 070-5449892.

  12.00 Gnarps gymnastikförening firar 80-års jubileum med div aktiviteter. Jazzdans-tjejerna har uppvisning på skolgården med jämna mellanrum, start klockan 12. Det ordnas också en Tipsrunda.  Barnen vinner ett pris vid varje rätt inlämnat svar och bland de vuxna kommer det att dras en vinnaren som kontaktas efteråt. Start vid skolan

  14.00 Fotboll på Hoppskogen. IFK Gnarp-Högs SK

  14.00-18.00 Hembygdsgården öppnar. Fika försäljning Kaffe mackor.

  15.00 Premiär på filmen om Gnarp på Kulturstjärnan som är gjord av filmaren Hélène Aastrup-Samuels Stocka. Fika försäljning och mingel.

  15.00-16.00 Framröstning av årets moped på hembygdsgården.

  17.00 Andra föreställningen på filmen om Gnarp på Kulturstjärnan som är gjord av filmaren Hélène Aastrup-Samuels Stocka.
  Fika försäljning och mingel.


  19.00 Ev extra föreställning på filmen om Gnarp på Kulturstjärnan.

  Pub-kväll på Berggården.  Finns det fler händelser och evenemang ring eller maila mig så lägger jag in det.

  //Kröpen

   


Gnarp-Bjuråker 1-1.

Seriepremiären på Hoppskogen mellan Gnarp och Bjuråker slutade 1-1. Ett rättvist resultat om man ser till hela matchen då Bjuråker efter en bra start följt av lång period av Gnarps övertag kom tillbaka i slutet av matchen. Bjuråker tog ledningen i första halvlek genom mål av  Andreas Larsson och inte långt därefter kunde Jakob Hiltunen kvittera, ett resultat som stod sig matchen ut. Gnarp hade ett bra tryck i slutet av första men bollen ville inte in i sista momentet. Vid Päzzans ribbskott var gästerna riktigt illa ute. Trevlig match, bra domare. Här kommer lite bilder.:)

IFK Gnarp-Bjuråker 1-1(1-1)
Mål: Gnarp Jakob Hiltunen. Bjuråker Andreas Larsson
Ett glatt gäng före matchstart.Tolle förbereder sig för bevakning av linjen.Sundberg, Sundin och Jonsson före avspark.Joel gjorde en bra insats i målet.Päzzan in action.

1-1 Jakob Hiltunen.Päzzans skott i ribban.Freddes nick i slutet av matchen.Päzzan straxt utanför.Avspark Div 6 Norra Hälsingland.På lördag 7/5 är det äntligen dax för fotbollspremiär i Div 6 Norra Hälsingland. IFK Gnarp börjar mot Bjuråker GIF hemma på Hoppskogen. Avsparken går klockan 12.00. Vill dock lämna en liten reservation gällande spelplan då jag inte vet om Hoppskogen är spelklar och matchen går på Vallen-plan. Håll utkik på annonsering på anslagstavlorna Vi håller tummarna  för kanonväder på lördag. Välkommen!Sista april i Norrfjärn.
Igår var det sista april. Då var vi ner till skäret i Norrfjärn. Kameran kom med så det blev lite bilder tagna. Efter ett besök vid majbrasan var det dax för den obligatoriska korvgrillningen på Alderskär vid Pappa, mamma och farbror Rolfs stugor.Det var Carina, jag och Fanny med kompis vid elden. Och fick vi glatt sälskap av Carro, Erik, deras tjejer och Magnus. Och pappa, mamma och farbror Rolf såklart.:)Magnus var förste eldmästare, Carina andre och en och annan korv fick fiskas upp ur brasan.:)Jag kom med på några bilder. Tyvärr blundade jag på samtliga.:/Skönt inne i stugvärmen. Carro, Erik och lite av Magnus.Färdig grillat. Brandkåren släcker. Tack för en trevlig kväll. Hoppas att alla hade en mysig Valborg:)

//Kröpen


RSS 2.0