Vem tjänar på kriminaliteten.

Tråkig utveckling med alla inbrott.Det är för jäkligt.
Ibland kan man undra om det görs tillräckligt mycket för att förebygga den här typen av brott.Eller om de som tjänar pengar på den här utvecklingen själv sanktionerar brotten.
Lägger vi ner tillräckligt mycket energi på att få våra ungdomar på rätt spår eller ligger det för stora vinstintressen i att skydda oss, vår egendom och vårda våra unga.
Vilka skulle förlora på om det from. i morgon inte begicks fler brott och alla ungdomar skulle bli skötsamma.Granskar man subkulturen som formar våra ungdomar i dag så ligger det oftast "normala"människor vinstintressen bakom som likt andra oskyldiga  måste skydda sig mot de människor vi eventuellt hjälps åt att skapa.Bra exempel på folk i branchen som har svårt med gränsdagningen är poliser som rånar banker. Kriminella som är väktare den ena veckan och rånar värde transporter nästa.Vakter som är kriminellare än dom de vaktar och hela larm industrin som tjänar på att vi alla ständigt hålls livrädda. Och det värsta är när samma aktörer både har vinst intressen i ex,vis underhållningsspel eller droger som leder till kriminalitet och avleda kriminalitet.
Nu menar jag inte att det inte är det är andras fel då människor stjäl, då kriminaliteten i sig är ett personligt val. Men de som direkt eller indirekt  påverkar ungdomar på ett negativt sätt i tidigt skede bör vara medveten om slutprodukten.

Det här är ingen vi mot dom situation utan vi hjälps alla åt att skapa kriminaliteten i samhällets kölvatten.


RSS 2.0