Gnarps-Rundan 2014


Kultur och kultur i Nordanstig

 
 
 
 

Vikarier sökes

Huvudnyheter från Nordanstigs kommun
Vill du jobba som vikarie inom skola och förskola?
Vi är i behov av vikarier inom både förskola och skola.
Du som är intresserad är välkommen på informationsmöte
torsdagen den 25 september klockan 18.30 på Bergsjö skola.

Klicka på länken om du vill veta mera
http://www.nordanstig.se/5.10a8457e148613e4cb92ca.html

Höstutflykt GMV

Söndagen den 21/9 är det dax för moppeklubbens höstutflykt. Vi samlas hos Rune Stark, södravägen 17 klockan 10.00 för avresa mot Annsjön och Knoppe. I Gränsfors gör vi ett studiebesök på solenergianläggning. Medtag fika. Inställt vid regn och rusk. Väl mött GMV

Valundersökning Val till kommunfullmäktige.

Valundersökningen är avslutad. Nio röster gjordes på kvällen 13/9 mellan klockan 23.00 och 24.00 Tack till er som röstade och lycka till med valet imorgon.

KULTURARVSDAGEN

Sönd 14/9 kl 12-15
Välkomna till Sörfjärden, Gnarp där vi visar Klasuddens pjäsvärn och resterna efter Klasbergets luftspaningstorn. Gå även in i sädesmagasinet från 1772 och Brukskapellet från 1899 där utställning och fika finns. Längs kulturstigen berättar vi om Gnarps Masugn, Herrgården och villan m.m. Sillens 50-talsmack och –café öppet för visning. Passa på att gå hela kulturstigen med information i bild och text om Sörfjärdens rika historia. Parkering på festplatsen.

Gnarps Hembygds- och fornminnesförening
 

Val på söndag.

Ge oss gärna din röst på söndag, men framförallt, se till att rösta.
 
 

Projekt Byafiber

Kort information från arbetet med Byafiber. Läs mer på Allas Gnarps hemsida. http://allasgnarp.se/wp/?page_id=382

2014-09-01: I kväll har vi haft ännu ett informationsmöte angående byafiber på Gnarps Centralskola där 35st personer deltog och många bra frågor ställdes och vi kommer att hålla nästa informationsmöte i Årskogen den 9 september kl19:00 på Årskogslokalen.
Om man har bestämt sig att man vill ha fiber framdraget till sin fastighet via byafibermetoden så måste man bli medlem i Gnarps Byafiber och det gör man på följande vis:
1. Om man inte har redan gjort detta så börjar man med att anmäla sitt intresse via www.bit.ly/byafiber och detta för att vi ska se hur många och vilka som är intresserad. (Man har inte förbundit sig för något genom denna anmälan.)
2. Efter intresseanmälan så går man med i Gnarps Byafiber genom att betala in 100kr/hushåll eller 500kr/företag till bankgirot 564-0842 och skriver sitt namn och fastighetsbeteckning.
Medlemskapet gäller per hushåll så man behöver inte lösa medlemskap för varje familjemedlem.

Debatt
RSS 2.0