Vägar

"artikel"
Upp till bevis!
17 november 2011 var jag i en välfylld Bygdegård i Katrineberg. Det var med stor förväntan som vi alla såg fram mot denna information, angående upprustning av väg 546 mellan Åmot och Alfta.
http://arbetarbladet.se/torget/1.6116318-upp-till-bevis-?articleRenderMode=article_full_discussion%3Fm%3Dprint
 
Det här är en intressant utveckling apropå vägar. Att åter göra grusvägar av dåliga asfaltsvägar. Det är lätt att få såna här tankar själv ibland när vägarna är bedrövliga och vägunderhållet obefintligt. Men så tänker man tillbaka på arsenalen som behövdes för att hålla grusvägarna i skick. Det fanns ett vägverk som grusade, skrapade, vattnade och saltade året runt och den skötseln kräver nog även en grusväg idag. Hemska tanke, hur skulle en ounderhållen grusväg fungera när vägen blir knölig, massorna hamnar i rännstenen och skrapningen inte blir så frekvent.
 
Det talas hela tiden om att en levande landsbygd behöver fiber-uppkopplinging och det mesta av fokus ligger på det, men när vi vaknar upp och inser att vi nästan saknar vägar för såväl bilar som kollektivtrafik så är det ett minst lika stort problem.
 
Ja tänk att hur det blivit och vi frågar oss nästan aldrig vad vi får för pengarna. Vad ska vi med bilar och kollektivtrafik när det inte finns vägar. När man var ung trodde jag inte att utvecklingen kunde gå bakåt men nu är jag inte lika säker. Problemet är att har man en glasstårta i kylen och drar ur elkontakten så blir det inte automatiskt en glasstårta igen när man sätter i den. Det blir något annat som inte är så roligt.
 
Jag måste få citera Mona Castello och det hon skrev på facebook idag. Det skulle finnas en bruksanvisning på hur en kommun/land whatever skulle skötas. Jag kan bara hålla med. Finns det en så är det dax att plocka fram den nu.:/
 
//Kröpen
 
 
 
 
 

gränsforsstämman.se

 
gränsforsstämman.se
 
 
 

Om lokal utveckling.

Från Hela Sverige Ska Leva om lokal utveckling.
Visioner och samarbete gör att man lyckas bättre med lokal utveckling av turism, mat etc. En gamma sanning, men ny global trend.http://www.svt.se/nyheter/sverige/forskare-det-ar-en-global-trend
 
 
 

Slamavvattningsanläggning Gnarp

Slamavvattningsanläggning Gnarp
Nordanstigs kommun avser att bygga en anläggning för avvattning av slam från enskilda slamavskiljare på Gingsta 1:3. Ansökan till Länsstyrelsen kommer att skickas in under 2013.

http://www.nordanstig.se/Bygga---Bo/Vatten-och-avlopp/Slamavvattningsanlaggning-Gnarp.html
 
 
 

Rapport från Åsvallsjoggen

Vi var tio stycken som kom till start. Sex stycken som sprang hela vägen och tjejerna cyklade till frästa vallen och sprang därifrån. Lite inofficiella tider som ni som är med nästa år har att gå på. Jon Melin hade bästa tid 1.28 och jag hade sämsta tid 1.49 och fick dessutom århundrades kramp på hemvägen. Men alla var glada och tyckte att det var en fin resa. Nästa år ska vi inte lägga det samma helg som Jordgubbsloppet men nästa helg var vi upptagen med annat och det vara lika bra att köra den här piloten på loppet som inte sprungits sen början av 80-talet. Tack till er som ställde upp och kämpade så väl.:)
 
Så här såg deltagarlistan ut i kvällens Åsvallsjogg. Lägger in de tider jag fick med mig.  

Jon Melin 1.28
Olle Pettersson 1.35
Ulf Carlsson 1.44
Björn Carlsson 1.44
Stig Wounder 1.32
Anders Engström 1.49
Carina Engström 
Ingela Söderlind 
Fanny Engström 
Moa Sjödin

Idag Åsvallsjoggen

Ikväll klockan 19.00 är det dax för Åsvallsjoggen. Alla är välkomna att ta sig runt den 18 km långa banan som går förbi två fädbovallar och bjuder på fantastisk havsutsikt på högsta punkten mellan vallarna. Välkommen!
 
 
 

Skolskjuts till slut

 
 
Jag är är mycket tillfreds över kammarrättens beslut att inte Nordanstigs kommun kan neka skolskjuts till andra skolor än sina egna i närområdet. Det viktigaste för mig är att att varje elev får tillgång till den skollösnings som passar dem bäst och att inte tjockleken på plånboken ska avgöra vilken skola en elev ska välja.
 
Det här är en demokratifråga och här har vi i kommunen varit ute på tunn is redan från början. Vi får jobba vidare med att förbättra våra skolenheter och göra dem attraktiva; för nu lever vi i morötterna och inte piskornas tid. Tryck på bild för att komma till artikeln på Helahalsingland.se.
 
//Kröpen
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi ses väl på fredag kväll?

Välkommen att springa/gå Åsvallsjoggen fredagen den 12/7. Sträcka Gnarp-Frästavallen-Åsvallen-Gnarp 18km. Start vid gamla skidstadion 19.00 Samling Kulturstjärnan 18.30 för registrering. Medtag egen dryck och gärna en mobiltelefon så att vi vet att alla kommit hem välbehållna. Ingen tidtagning eller anmälningsavgift. Info och frågor 073-810 47 12
 
 

Människor

Det som skiljer oss människor från djuren är att vi är just människor och då ingår det i uppdraget att försöka bete oss som sånna.
 
 
 

Åsvallsjoggen

 

RSS 2.0