SWAP 2014

 
 
Boka bord hos Jan 070-240 77 60, Erik 070-544 98 92, Tomas 073-43 22 772 Borden kostar 50 Kr/st och borden finns på plats.
 
 
 
 

MAT OCH V75

Festkommittén inbjuder till mat, samkväm och en trevlig överraskning lördagen den 25/1 kl. 16.00 å´ NIF-Gården. OSA anmälan senast den 23/1 till Erik Larsson 070-544 98 92 eller Mats Melin 070-271 68 18. Kostnad 300 kronor, bindande anmälan. Lättöl och läsk till maten.

Väl mött Norrfjärns IF´s FK.
 
 
 
 
 
 
 

ABC-bostadsområden

Som hastigast idag såg jag slutklämmen på ett program som tog upp miljonprogrammens bostadsområden. Slutsatsen man drog var att fler områden skulle ha planerats efter ABC begreppet. Arbete Bostad Centrum i samma område. Vällingby var ett område planerat på det sättet. Tensta var det inte och det hade fått konsekvenser som man pekade på.
 
Jag funderade om man skulle adoptera lite av det tänket när man planerar framtida landsbygdssamhällen eller vad vi kanske skulle ta hänsyn till när vi river eller förtätar inom dagens planlagda områden. D.v.s närhet mellan försörjningsmöjligheter, bostad och mötesplatser. Då kunde man ju också försöka bilda sig en uppfattning om vilka framtida verksamhetslokaler som behövs för ett lokalt näringsliv. Kravet på framtida bostäder och vilka mötesplatser  och lokaler som lämpar sig för möten mellan människor. 
 
 
Här är länken till en kort förklaring på Wikipedia.  http://sv.wikipedia.org/wiki/ABC-stad
 
En länk som förklarar begreppet Nyurbanism http://sv.wikipedia.org/wiki/Nyurbanism
 
//Kröpen
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Basverktyg för kommunpolitiker

 

Jag fick en "idé" om ett basverktyg för kommunpolitiker. Det skulle kunna komma till användning när man ska fundera på eventuella konsekvenser av ett förslag. Eftersom jag har obegränsat med dötid så är jag är redan framme med en uppdaterad version Basverktyg för kommunpolitiker 2.0 Jag har markerat de farliga zonerna med rött och de lite bättre alternativen i grönt.:D
 
 
 

Möte Gnarps S-förening

Gnarps S-förening kallar till medlemsmöte torsdagen den 9/1 klockan 19.00 Vi träffas hos Karin och Åke Bertils på Stationsvägen 39. På dagordningen: Nomineringar till kommunfullmäktigelistan, skola och andra lokala frågor. Vi bjuder på fika. Kontakt/info ring Åke på telefon 070-288 09 21
 
Välkommen!
 
 
 
 

Fiskepremiär Herrgårdstjärn

 

RSS 2.0