Gränsforsstämman

 
 
 
 
 
 

FIBERMÖTE

Allas Gnarp bjuder in till fibermöte.
 
På söndag den 29/6 kl.18 kommer Olle Englundh till Kulturstjärnan och informerar om byafiber. Så om ni har frågor eller är nyfiken på hur vi kan få fiber till alla hushåll i Gnarp och inte nöjer er med att endast surfa via mobilnätet i framtiden så är ni varmt välkommen.
 
 
 

Hantverksdag 28/6

 

Aktivitetsbaserat (kommun)kontor

Så här mitt i natten fick jag en idé utifrån Bengt Pantzares punkt kontorshotell i hans utkast till fördjupad översiktsplan. Ett nytt kommunalkontor kommer hur som helst att behöva uppföras om vi ska fortsätta driva kommunen. Kommunen bygger ett Aktivitetsbaserat kontor i närheten av E4. Kontoret ska ha 100-120 arbetsplatser i öppet landskap. Skrivbord, en hurts och klädskåp med tillgång till fiber. 60 platser tar kommunen själv och de andra kan bokas och hyras av lokala företag, pendlare som jobbar hemifrån, sommarboende och entreprenörer med uppdrag i närområdet. Förutom arbetsplatserna ska kontoret ha cafeteria, konferensrum, videomötesrum, skrivarrum och tysta utrymmen om du vill sitta enskilt eller parvis. Även bilpoolen skulle kunna användas av fler än kommunens anställda. Tänk vilken korsbefruktning det skulle kunna bli här.:)
 
Länkar:
http://mer.se/aktivitetsbaserade-kontor/
http://www.bsk.se/nytt-kontor-nya-arbetssatt

Byafiber

Ett meddelande från allas gnarp. Hej alla Gnarpsbor, Allas Gnarp är involverad i ett byafiberprojekt där vi behöver hjälp med 3 personer som ska utgöra en interimsstyrelse för Gnarps fiberförening och man behöver inte ha några kunskaper i vad som innebär med fiber och bredband utan mer att kunna hålla ihop ett projekt och ett stort intresse att få fiber.Vad är nu detta kanske ni undrar? Som många kanske har läst och hört så kommer kopparnätet att försvinna i framtiden vilket innebär att om man inte har någon fiber framdraget till sitt hus så för man nöja sig med mobilnätet. Regeringen har som mål att 90% av alla hushåll och företag i Sverige ska ha tillgång till bredband med en hastighet om minst 100 Mbit/sekund år 2020. För att detta ska bli möjligt i vår kommun så har det startas fiberföreningar i de flesta övriga orter och vi ligger i startgropen. Detta projekt leds av Olle Englundh som är en fiberlots med stor erfarenhet av bredband och telefonteknik och han har dragit ett stort lass och fått till en övergripande byafibergförening som kommer att heta Nordanstigs Byafiber och under den kommer varje ort ha sin egen byafiberförening. Varje byafiberförening ska se över sitt område vilka hushåll som finns och hur man ska kunna dra fram fiber till samtliga och fiberföreningen kommer att äga nätet och hyra ut den till operatörerna vilket även innebär väldigt låg eller till och med ingen anslutningsavgift. Om vi inte hoppar på detta projekt nu så är risken stor att vi kan få vänta upp till 30år på fiber i samtliga hushåll i Gnarp om man ser på den utvecklingstakten som är idag. I Bräcke kommun har man genomfört med stor framgång.Mer information hittar ni här, http://www.ssnf.org/informationsbank/Ovrigt/fiber-till-byn/ochhttp://nya.bracke.se/byggabo/bredband/fiberforeningaribrackekommun.4.206d067b135cf0d9d2880009869.html .Så känner ni att ni är rätt person att vara med på detta projekt eller känner någon som kan tänkas vara det hör av er till Allas Gnarp eller direkt till mig och vi kommer att vara med och stötta i detta projekt samt vi har tillgång till kompetens inom bredband och markentreprenad. Dela gärna detta inlägg.Hör gärna av er med diverse frågor till oss. Kontakta allasgnarp.se för mer information

Framtida av och påfarter

Här är några alternativ på framtida av- och påfarter E4 Gnarp som jag hittade då jag gjorde dagens sökningar.
http://www.trafikverket.se/PageFiles/7324/Plankartor_140429_Baling_Gnarp_2.8MB.pdf
 
 
 
 
 
 

Åsvallsjoggen 2014


Norrfjärdsbladet Sommaren 2014

Norrfjärdsbladet Sommaren 2014 Tryck här..
 
 
 
 
 
 
 

Midsommarfirande Norrfjärden
Fiskepremiär

 
 
 
 

Inbjudan till årsmöte GMV‏

Gnarps Mopedveteraner kallar till årsmöte måndagen den 16/6 klockan 19.00.
Plats: Hamnen Norrfjärden ute på Alderskär. Sedvanliga årsmötesförhandlingar+Fika.
Vid regn träffas vi i Ås Gnarp på Åhsens loge.
 
Väl mött! Styrelsen GMV

Mid Sweden Nats

 

Mid Sweden Nats Gnarp 2014. 26-27-28-29 Juni

För mer info gå in på www.midswedenrebels.se
 
 
 
 

RSS 2.0