Kommunerna med flest prissänkta villor.

Nordanstig är en av kommunerna i listan med flest prissänkta villor. Di skriver.

http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3FO%3DRSS%26ArticleId%3D2009%255C11%255C29%255C364021

Kom ihåg tombola och lite annat strunt.

Glöm inte att besöka Gnarps Ridklubbs lotteri på Blågården på skyltsöndan. Där träffar du bla tomtarna Börje och Rune och andra glada människor. Jag slår på trumma för det här idag för i morgon åker vi på Stockholm horse show och är tillbaks på söndag. Det ska bli supertrevligt. Gillar atmosfären och alltid lika roligt att gå på mässan för en inbiten nörd. Nu är jag ju insnöad på rätt många saker både bildligt och bokstavligt. Nordanstigs-Fronten som jag är medlem i har bytt namn. Det nya namnet är föreningen GNARSP kort och gott. Besök vår nya sida på Gnarp.Orgs wiki. http://gnarp.org/wiki/index.php/F%C3%B6reningen_GNARSP Välkommen som medlem och skriv gärna en rad i gästboken. Tänkte oxå riva av fredagslåten redan i kväll. Håkan Hellströms "Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din" Håll till godo och ha  en trevlig och förhoppningsvis regnfri helg.

 

Hoppning på klubben idag.

Rombergska-cupen i hoppning Omg 3 på Gnarps Ridklubb idag söndag. Kom och titta på våra duktiga ungdomar. Första start 10.00. Fika försäljning och lotteri. Välkommna!

Julmarknad på Berget.

Glöm inte Julmarknaden på hembygdsgården Bersberget idag lördag. Tror den går i gång vid 12.00.
GNARP LYFTER.

Brinner du för närings och utvecklingsfrågor i Gnarp och hela kommunen. Har du tips och idéer Gillar och nätverka. Välkommen till Nordanstigs-Fronten Gnarp. Kontakta någon av oss i gruppen. Besök vår hem sida på Gnarp.orgs wiki. Följ länken. http://www.gnarp.org/wiki/index.php/Nordanstigs-Fronten 

Skönt att se på landslaget och kunna slappna av.

Råkade zappa in på kanalen som visade vänskapsmatchen Sverige-Italien Svt 24. Visst var det lite skuggboxning och inte så himla hårt spel som när det verkligen gäller. Men vad skönt och kunna sitta och kika på fotboll i lugn och ro utan att behöva ora sig för uteblivna VM platser, tabellstreck och andra spänningsmoment. Och kul med alla spelare vi fick se då det byttes friskt. Och framförallt att matchen gick i en kanal alla har tillgång till. Godnatt!

Ett bra visionsmöte i Gnarp. Men...

Visionsmötet i Gnarp blev jättebra. Mycket kom fram och diskuterades Att stadsplaneringskontoret har en bestämd uppfattning vart de önskar ett framtida tågstopp kan nog de flesta använda sin intuition för att räkna ut. Men den enda tanken jag tog med mig hem var vad stadsplaneraren sa mot slutet. Enligt honom var stadsplanering tunga frågor som allmänheten inte var speciellt intresserad av. Men om det måste jag berätta följande. I Gnarp är vi MYCKET intresserad av stadsplanering och hur kommunen ska utformas i framtiden. Och det tror jag gäller i övriga kommundelarna också. Vill stadsplaneringskontoret ha tågstopp i Jättendal säg det rätt ut i stället, sitt inte och mumla i skägget till det konkreta förslaget kommer och allmänheten får en massa obehagliga överraskningar. Behöver högstadiet lokalerna på Bergsjögården, säg det rätt ut. Det är helt OK. Försök inte göra gällande att Bergsjögården är för Nordanstig vad folketshus är för Hudiksvall i tidningen. Försök inte tunnla medborgarna. Tala klarspråk och motivera direkt, annars blir det bara värre för alla.

Vad var det Charles Franklin Kettering sa. " Jag är mycket intresserad av framtiden. Jag ska själv leva i den"


Rombergska Cupen i dressyr (omg 2)

Välkommen på Rombergska Cupen i dressyr (omg 2) på söndag 8/11 på Gnarps ridklubb. Start ca 10.00. Cafeterian är öppen.

Vision Nordanstig besöker Gnarp.

På Tisdag 10/11 18.30-20.30 Besöker Nordanstigs kommuns visionsgrupp, politiker och tjänstemän Berggården i Gnarp. Information om visionsarbetet, Nordanstig-Naturligtvis, möjlighet att ställa frågor, diskussion om utvecklingsfrågor mm. Medverkar gör bla Stig Eng, Nordanstigs Kommun. Alf Bohlin, NFF. Ulf Sundblad, Föreningslivet. Kristina Gernes, Ungdomsrepresentant. Ta chansen att träffa våra beslutsfattare på hemmaplan. Väl mött!
http://www.nordanstig.se/filearchive/Naringsliv/Nordanstigs-utveckling/byatraffar-slutlig-version.pdfLäsEn viktig brevbärare.

Här kommer ett avsnitt från min favorit julkalender från när ungarna var små. Pettson och Tomtemaskinen. Passar bra när vi fått snö och allt. Findus (Ika Nordh) träffar en magisk brevbärare (Johan Ulveson) också stackars Ingvar Hirdvall som Pettson som försöker få ordning på alltihop. Johan Ulvesson spelar flera roller i kalendern  är ju helt galet bra. Och vill man ha en riktigt bra Jul ska det nog blandas i lite magi.:)

 
Bra cover på Bowies Modern Love.

Måste få plåga er med den här covern på Bowies "Modern Love" Den är bra orginal men än bättre här. Har ni någon gång velat slutat med något och inte kunnat av diverse skäl. Inte klarat att flytta från er hemort eller nått. Eller som Donald Justice säger om människor vid 40. Dvs då du varsamt lärt dig att stänga dörrarna till de rum dit du aldrig ska återvända. Här toppar lidelsen och inlevelsen Bowies version. Lyssna på The Last Town Chorus här. Att aldrig kunnat säga adjö. Men har försökt att göra det. Den är ruggit bra. Håll till godo.:)  Nordanstig, gärna i lust, men i nöd. Nej Tack.!

I en insändare i dagens HT skriver Maria Karstöm en insändare angående att Folkpartiet som enda parti driver frågan om en sammanslagning, alternativ delning av Nordanstigs kommun. Bara tanken beskrivs som Utomordentligt fånig. Nu är nog inte Folkpartiet eller dess medlemmar de enda som tänkt med tanken genom åren när apatin infunnit sig emellanåt. Nu säger jag inte att kommunen ska delas. Men jag tycker inte att det går att låsa sig i frågan. Vi måste alltid vara öppen för förändringar. Ta tex. alla kommunens föreningar. Ärligt talat vad vore Nordanstig utan sina ideella föreningar i alla dess former. Kanske bidrar dom till 50-60% av kommunens attraktionskraft. Då överdriver jag inte. Jag tror bara att några inte förstått det än. Om förutsättningarna för lokalbidrag, anläggningsbidrag och Kommunala delen av LOK-stödet förändras till det sämre för att kommunen pågrund av sin litenhet inte har möjlighet att hålla sig med lagstadgade specialkompetenser och klara basverksamheten pga av en minskad skattekraft måste alternativet om ny kommunindelning absolut vägas in. I föreningarna är skillnaden mellan nöd och lust hårfin, så lås er inte i tanken. Jag har ofta anklagats för att vara lokalpatriot men i den här frågan är mina ögon vidöppna. Och det är alltid medborgarnas bästa som måste komma i första rummet och inte i första hand att en kommun ska fortleva. Länk till insändaren nedan.

http://helahalsingland.se/asiktstorget/insandare/1.1490278


Katarina talade på S-Kongressen.

Katarina Bylin Nordanstig och Gnarp var en av talarna på S-Kongressen i helgen. Följ länken för att se henne in action. Och gissa om det är en stolt kusin som bloggar om det.:)

http://asalindestam.blogspot.com/2009/11/gavleborg-pa-scenen.html


RSS 2.0