Stadsbyggnad, eget ägande, självförvaltning

Titta gärna på det här om ni har några timmar över. Har ni ont om tid, titta 42 minuter in i klippet då gnarpsättade Jerker Söderlind pratar Rosengård och stadsbyggnad samt vikten av eget ägande och självförvaltning. Jag tror det även skulle kunna fungera i glesbygd för att höja det medborgeliga engagemanget. 
 
http://youtu.be/2dzYHNACzrU
 
 
 
 
 
 

Gnarps-Dagen 23/5

 
 
Gnarps-Dagen Öppethus- och aktivitetsdag 23/5 Klockan 00.00-24.00

Årsmöte IFK Gnarp

Dag: Söndag 22 mars
Tid: 17:30
Plats: Blågården

Vi uppmanar alla medlemmar att medverka på mötet!

VÄLKOMMNA!

/Styrelsen

Fullmåneskidtur

Dags för en fullmåneskidtur. Idag fredag 6/3. Nere vid havet är det inte så mycket snö så vi har Åsvallen och myren bredvid som ett alternativ. Fika och sittunderlag kan vara bra att ha med sig. Vi startar med förprat hemma hos Gunnar Sjödin ca 22,00. Alla är välkomna.

Alternativ körfältsindelning

När Petra Modees motion om cykelvägar var upp för behandling i kommunfullmäktige i måndags höjdes några röster för att det var kostnadsdrivande att anpassa vägar till cykeltrafik, vilket oxå naturligtvis stämmer. Men det finns ett mellanting. Enfilsvägar med målade cykelbanor på sidorna och när fordon möts går de försiktigt ut på cykelbanorna. Egentligen är det ingen skillnad på hur vägen fungerar utan tack vare utformningen så flyttas fokus till det ömtålig, fotgängare och cyklister. I en replik var jag upp och föreslog jag att kommunen skulle verka för att några provvägar målades upp. T.ex. 40-sträckan från Röde upp till byn, en sträcka som ibland kan vara rena skräckupplevelsen när du cyklar. I Sverige har vi ju även vinter och  vinterväg och när inte målning syns ska vägen naturligtvis fungera som den gör idag. Läs mer om alternativ körfältsindelning i Trafikverkets rapport nedan.
 
Tryck här för länk...
 
 
 
 

Skotercafé Grängsjö kapell

Skotercafé Grängsjö kapell Lör.7 mars och 14 mars mellan kl. 11.00 - 15.00. Nygräddade våfflor med sylt och grädde, Korv med bröd och Kaffe/Te/Choklad finns att köpa.

RSS 2.0