Lördag

Det här var en skön dag. Började att kara undan snön vi fick i slutet av veckan. Det blev lite att ta rätt på, men vad gör väl det när man är ledig och behöver röra på sig. Sen var vi väg till Jättenda och åkte skidor.  Började med att sanera klister från två par skidor, som Fanny och jag sedan vallade efter bästa förstånd. Vi började med fyra kilometer skate. Lånade Fannys skidor och Emils pjäxor, gick väl sådär. Klassiska stilen funkade hyffsat, lite släpp kanske. Det blev fyra kilometer även där.
 
Sen var det travet, knåpade ihop två system för 24 och 36 kronor, fick fyra rätt på det ena och det får väl ses som godkänt då sju rätt gav över miljonen. Min lilla femkronors dubbel gick däremot in och jag erhöll 71 krona.
 
Veckan som var har väl inte kantats av något speciellt. Ja det ska vara X-trafikmötet ang. den nedlagda sträckan Gnarp-Sundsvall på linje 29. Hur tänker man, och vem är kunden? X-trafik har ett uppdrag från regionen att öka resandet. Problemet uppstår när man prioriterar en tänkt kundgrupp framför en befintlig kundgrupp som nyttjar tjänst. För mig är den resande som själv kan finansiera sin resa med bil och väljer kollektivtrafiken kunden. Det här verkade inte vara helt klart i den genomgång vi fick på Gnarpsskolan i onsdags. Tjänstemännen var nog mer inne på att de som gett dem uppdraget att öka resandet var kunden och de resande var en samling individer med "enskilda behov" 
 
Linje 29 är mer än en förutsättning och kanske även en slags naturlag för resande mot Sundsvall från Sanna i Hudiksvall till Årskogen i Gnarp. Dra gärna in bussen längs gamla E4 i Njurunda så man når industrierna längs gamla den gamla sträckningen. Hur X-trafik ska lösa det är deras problem, se bara till att det fungerar. Nöjda kunder som köpt tjänst i 30 år har plötsligt fått problem att ta sig till jobbet i tid. Lös det här omgående.
 
Nu ska här sovas på Hammarbacken, få se om det kan bli lite skidåkning oxå imorgon.
 
Godnatt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0