Meningslösa oväsentligheter

Har influensa. Var lite piggare ikväll, fick då ett infall att sätta mig ner och sorterade ut gamla papper, eller gallra arbetsmaterial och inaktuella dokument som det skulle heta om det hade varit arbetsrelaterat. Eftersom helgkänslan inte riktigt infunnit sig efter att ha tillbringat nära en vecka snorande hemmavid så fick väl det duga som fredagsmys.
 
Först ut var husmappen, deprimerande, sprängfylld med papper. Några papper var från förra århundradet och det man kan fundera på idag, är varför i all värden just det, och det, och det papperet kändes viktigt att spara då. Betar mig igenom pärmar, mappar och skrivbordslådor, papper från idrott, föreningsverksamhet, församling, försäkringar, hästar, fordon, gamla bankpapper, politik m.m.  
 
Men det är ändå rätt speciellt, det mesta av de papper man plockar igenom oavsett om det ska sparas eller inte väcker en del minnen och känslor. Många gånger händelser och situationer som du helt glömt, andra påminner om utmaningar av olika slag då man funderat hur i hela helv..  ska vi ro iland med det här, och även sånt som kändes helt ovidkommande då, som sedan visat sig vara rent livsavgörande för vad vi skulle komma att göra senare i livet.
 
Men det är det väl ofta så, just nu, i det här ögonblicket, så tycker du kanske att du pysslar med någonting helt meningslöst, och kanske ställer dig frågan varför du överhuvudtaget håller på. För det mesta kan din bedömning naturligtvis vara klockren, men sett i backspegeln så kan det visa sig att det många gånger var då livet tog en annan vändning och aldrig mer blev sig likt, både på gott och ont.
 
Kvällens resultatet blev en hel säck med gammalt nonsens, siffror och bokstäver, livets råmaterial som ska brännas så fort tillfälle ges.:)
 
Godnatt
// Kröpen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0