Chipläsare

 
Hälsningar från Tove och Ann-Sofie på Djurkollo
 
Roliga nyheter för byn
 
Vi har sagt det förr och jag säger det igen!I Gnarp finns den rätta viljan till att hjälpas åt. Det bor fantastiskt fina människor i vår by som tillsammans gör saker för vår bygd. Dessa saker som görs skapar möjligheter, erfarenheter och kunskaper bland annat och det hjälper vår by att blomma lite extra oavsett vad det gäller.
 
Den här gången har vår by samlat ihop pengar till en chipläsare. För er som inte vet vad det är så kommer det lite snabbinfo härAlla hundar ska enligt lag registreras på jorbruksverket i deras hundregister. I det registret så uppger man sina egna uppgifter, hundens uppgifter samt chipnumret som hunden har.Alla katter bör chipmärkas och anmälas till jordbruksverket på samma vis men tyvärr så saknas än så länge en lag på detta.Det är här en läsare kommer in i bilden. Med en chipläsare kan ni nämligen få fram numret och därför hitta äChipgaren om hunden/katten är registrerad. Fiffigt va ?
 
Så vad händer då när ni hittar en bortsprungen hund eller katt nästa gång?? Jo då kör ni bort på Djurkolló (det är där djurägarna i byn bestämt att den ska förvaras) med hunden eller katten om ni kan få denna med er, läser av chipnumret, går in på jordbruksvekets hemsida och vipps så har ni förhoppningsvis ägarens uppgifter framför er.Naturligtvis så ligger det en eldsjäl bakom det här.
 
Så stort TACK till Ann Gottvall som kom med den här fantastiska ideén och stort TACK till alla oss som hjälpte till att samla in pengar, Camilla, Albin, Liselotte, Ann-Sofie Lindh, Göran, Catherine, Sven-Erik (sommargäst), Ann, Johanna, Daniel, Kalle, AnnSofie, Tove och Ann-Sofie.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0