Sjukvård hot mot utveckling

I sommar har jag träffat några personer från storstadsregioner med stugor i Hälsingland. De tycker det mesta är toppen häruppe och kunde mycket väl tänka sig att flytta hit.
 
Men det finns ett orosmoln som de ser det med att rycka upp bopålarna och flytta sin folkbokföringsadress och det är sjukvården. Det finns en oro att den inte håller måttet. När man är ung och frisk är det inga problem, men när krämporna kommer och kroppen behöver löpande service hur blir det då. Dålig tillgänglighet, vården i Sverige är inte kvalitetssäkrad och rättvis mellan landstingen, det skulle behövas rikssjukvård, är några av synpunkterna.
 
Jag vet inte hur det ligger till men det är inte bra att de finns frågetecken kring sjukvården, speciellt när de som är oroliga tillhör just den kategori människor vi politiker hoppas på när det gäller inflyttning och arbetspendling. Välavlönade, akademiker som ökar skattekraften och i många fall också kan bidra till utveckling lokalt.
 
Kommunernas status tror man ju som politiker skulle kunna avskräcka men är man bara pigg och arbetsför och är det inga problem. Problemet är oron för den dag du inte är det, när du ska få vardagen att fungera. Det här är helt klart något att fundera kring. Jag har tänkt ta upp det i flera veckor men nu när regnet stod som spön i backen blev det läge.
 
Kröpen
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0