Allas Gnarp

Det blev en trevlig kväll igår på Berggården då Allas Gnarp bildades www.allasgnarp.se  Ove höll i mötet och Karl-Rune Lindberg valdes till föreningens första ordförande. De är kanonbra att Gnarp har en egen styrelse som kan tillvarata Gnarpsbonas intressen. Vi går in i en spännande tid i svensk historia. Landsting ska bli regioner och hitintills vet vi inget om vår framtida indelning eller om Gävleborg tillåts bli regionkommun. Omsorg, vård och skola kommer att ta en betydande del av kommunernas resurser. Så det lilla extra, utvecklingen i byarna och boendemiljöerna kommer till stor del att bli en civil angelägenhet. Därför känns det extra kul att se att så många unga pigga förmågor som representerar föreningen. Vill också passa på att tacka för kaffet och de goda kanelbullarna.
 
Jag vill avsluta det här inlägget med den kanske vackraste texten en svensk författare knåpat ihop. Nämligen Vilhelm Moberg ur hans utvandrar epos. Kanske börjar inte vårt liv på nytt men det markerar att vi både är lika nyfiken på vad vill ska hända i framtiden, som vi är intresserad av våra förfäders sedvänjor och bruk. Och texten markerar också att vi har framtiden i våra händer om vi bara hjälps åt. Håll till godo.:)
 
"För dem började livet på nytt: De fick förlita sig helt på sig själva och fritt bruka sina krafter. De bröt gamla sedvänjors makt, uträttade sina egna angelägenheter på sitt eget sätt och lydde inte någon annan vilja än sin egen. Här överläts det åt dem själva att skaffa en styrelse: I vildmarken njöt de helt sin olydnads nya frihet.
 
//Kröpen
 
 
  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0