Tjärnviks Industriområde.

Vad kommer att hända med Tjärnviks industriområde i framöver? Just nu vet vi inte vem som tar över fastigheten, om den får annan verksamhet, kommer att användas som timmerterminal eller läggas ut till försäljning. Men annars vore en utveckling liknande gamla vägverkets lokaler i Gnarp vore önskvärd. Men området är stort, liksom lokalytorna. Lokalerna värms idag av en panna som är anpassad för lokaler och virkestorkar. Hur den fungerar för bara lokalerna och om den kan anpassas vet jag inte.Vilken verksamhet skulle kunna skapas därute om inte nuvarande ägare fortsätter med någon ny verksamhet? En företags-by? Vidareförädling av virke? Verkstäder? Ersättningsindustrier? Lagerhotell? Kombiterminal/Torrhamn? En industri kan ge många sysselsättning men också företagsnätverk kan växa sig kraftfulla och är inte heller så sårbara.

Möjligheterna är många men tillfällena att hitta intresserade företag och exploatörer är begränsade. Vi måste nå rätt aktör i rätt tid. Anläggningen ligger bra till. När en branschtidning listade Sveriges 25 viktigaste logistikpunkter låg en i Norrland och det var Sundsvallsregionen. Där befinner vi oss i stort sett. Se sid 8 i länken http://www.intelligentlogistik.se/files/IntelligentLogistik_Nr1-09.pdf Det här måste vara ett litet plus då det gäller läget både för tillverkning och lagerhållning. På Statoil i Gnarp sker många chaufförsbyten både när det gäller bussar och lastbilar. Några bolag har övernattningslägenheter i Gnarp. Så geografiskt ligger vi bra till. En busshamn skulle förövrigt planeras där nere samtidigt som trafiksituationen ska förbättras.

Lagerhållning är något som jag funderat på i veckan Exempelvis reservdelar, lagerhålls, packas och skickas från Tjärnvik. Kanske mot någon Norrlandsnäring. Eller i lite större skala kombiterminal. Hittade en uppsats i ämnet. http://www20.vv.se/fud-resultat/Publikationer_000801_000900/Publikation_000819/ETABLERING%20AV%20KOMBITERMINALER.pdf Mer i ämnet här. http://www.jernhusen.se/

Det kommer säkert att komma fram fler intressanta idéer på träffen på tisdag. Den ser jag fram emot. Det är svårt att veta vad man ska göra i en sån här situation. Men om alla hjälps åt och vi prövar oss fram har vi alla chanser att göra några små genombrott.

//Kröpen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0