Wolfguard??

Det har kommit till Gnarp Countys kännedom att kommunstyrelsens arbetsutskott väntas föreslå att kommunstyrelsen tillsätter 1,5 miljon i utvecklingsmedel för att tillsammans med mittuniversitetet utveckla ett system för vargövervakning kallat Wolfguard. Systemet ska förutom ren övervakning av vargars rörelsemönster arbeta med en kombination av ljus-, ljud- och luktsignaler för att på det sättet hålla kommunen vargfri. Viljan var från början att få Nordanstigs kommun helt vargfri men när det föll i förvaltningsrätten ser det nu ut som man försöker hitta andra vägar att lösa vargproblematiken. Vad Gnarp County erfar kommer systemet i steg 1 att omfatta centralorten medans kransbyarna får tillförlita sig på byaspan och annan ideell verksamhet.

Jag vet att det här låter helt befängt. Enligt uppgiftslämnaren går det inte att sova på nätterna så länge inte vargfrågan har fått en lösning. Ni som vet mer och har ytterligare uppgifter kan kanske berätta mer.

Kommentarer
Postat av: Bert-Åke Varg

Jag tror att det här är rätt väg att gå. Speciellt då vi har tidigare positiva erfarenheter av samarbete med mittuniversitetet i att utveckla och öka förtroendet för den Nya skolan.

2011-04-01 @ 06:55:34
Postat av: Maritha Ulvskog

Enligt källor kommer även textillinjen på Forsa folkhögskola att involveras när det gäller vargövervakningen i de områden som inte omfattas av Wolfgard. Där kommer kamofluagekläder i fårskinn från Haddäng sys upp. Även en prototyp av "Sven-Erik Sjölund" dräken håller på att utformas för de värst drabbade områdena.

2011-04-01 @ 17:17:33
Postat av: Kröpen

Jag vill med kraft dementera uppgifterna från dagens HT där kommunen sas vilja satsa på två vargrevir.

2011-04-01 @ 17:29:50
Postat av: Zecke Ylander

Alla vargar som inte stannar i kommunen ska få en egen dator ...

2011-04-01 @ 19:02:41
Postat av: Anders

Skulle man inte behöva ett sånt system i Gnarp för att ge tidig varning om jättendalingar närmar sig?

2011-04-03 @ 09:50:07
URL: http://blogg.aftonbladet.se/fornojsampappa

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0