Trima-lokalen i Bergsjö.

Har semester idag. = Tid med att undersöka saker. En sak som borde ligga i alla kommunmedborgares intresse är att  Ålö-koncernen hittar en köpare som är beredd att köpa Trima-Lokalen i Bergsjö. Där kan arbetstillfällen skapas och vår gemensamma skattekraft kan växa. Jag fick veta på ett möte jag var på i veckan att lokalen värms upp och sköts. Bra, positivt. Tänkte att idag ska jag gå ut på nätet och se hur lokalen marknadsförs på fastighetsmarknaden.

Till min stora förvåning hittar jag i stort sett ingenting. Ok, jag vet att det att det är Ålö-koncernen som äger lokalen och också säljer den när- och till vem dom vill. Men vad gör vi i kommunen för att tala om för marknaden att här, i Nordanstigs kommun finns en lämplig industrilokal som står tom samt att uppmuntra Ålö till en försäljning.

Det har pratats om några lokala entreprenörer, något investmentbolag till och med  kommunen har nämts. Men annonseras fastigheten ut på öppna marknaden någonstans? Det vore intressant att få veta. Det kan vara så att det behövs mark undersökningar för att lokalen ska kunna bjudas ut. Jag tror på en lösning där en entreprenör tar över och driver fastigheten efter bästa förmåga. Och självklart vill Ålö ha betalt. En kommentar jag hört under tiden före valet var att Ålö var så fruktansvärt dyra på fastigheten. För dyra för vem. För den lokala marknaden i Nordanstig eller för den öppna marknaden som objektet inte verkar ha nått.

Utförsäljningen av vägverkets lokaler i Gnarp är ett bra exempel. Entreprenören har gjort ett bra jobb och där sjuder det av liv. Är det någon som vet mer om hur lokalen i Bergsjö marknadsförs. Tipsa och lägg gärna länkarna här på sidan. Det är Ålös angelägenhet till vilken lokalen säljs men det är på vårt och kommunens ansvar och intresse att frågan hålls vid liv.

Kommentarer
Postat av: Nizze

Det där att tro på att vissa saker är självklara får inte vara självklart. Vill vi ha hit företag så måste vi ju ta alla chanser att hjälpa varandra och visa vad vi har att erbjuda.

2010-11-04 @ 17:54:28
URL: http://nizze.gnarsp.com
Postat av: Björn

Krantillverkaren HIAB i Hudiksvall har aldrig producerat så mycket som de gör nu. Mycket tack vare att konjunkturen har vänt men kanske mest p.g.a. att koncernen har flyttat stora delar av produktionen från Holland och Finland till Hudiksvall.Ryktet gör gällande att detta har lett till att man idag är ganska trångbodda och letar efter ytterligare produktionslokaler (som komplement till anläggningen i Hudiksvall, det är såklart inte tal om att flytta därifrån). Gamla Trima har då nämnts som ett alternativ. Vet inte hur mycket sanning det ligger i det här men det kan ju inte skada för kommunen eller någon företagare att undersöka?

2010-11-04 @ 20:46:36
Postat av: Kröpen

@Nizze Du har så rätt. Det är dom små, små detaljerna som gör det.

@Björn Ett sånt besked skulle vara fantastiskt roligt för kommunen. Och betydelsen knappt mätbar.

2010-11-04 @ 23:53:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0