Det var länge sen kommunalrådet kom från Gnarp.

Efter veckor av snickrande för att få till en majoritet i kommunen är det nu i praktiken klart att Nordanstig får ett minoritetsstyre bestående av S, V och Mp. I stort sett kommer styret att likna valresultatet. Det blev inga tydliga majoriteter för någon av de partier som bestämde sig för att samarbeta före valet. Och kanske fanns det inte hellre några andra lösningar. Varje parti har sitt ansvar mot sina väljare. Och man ger ju sig in i en valrörelse med ambitionen att få egen majoritet. Centern har kunnat valt ett aktivt samarbete, men går nu mot opposition och lämnar sitt passiva stöd till S, V och Mp att leda kommunen. Centern har sina väljare. Det är ett nytt val om fyra år och har nu möjligheten att visa hur alternativet till deras politik fungerar. S förhandlingsgrupp hade mandatet att hitta en lösning, men fick direktiv av sina medlemmar att söka samarbete med Centern vid ett eventuellt val av borgerlig samarbetspartner. 

Finns det nu några vinnare när varje parti känner sig mer eller mindre missnöjd? Absolut hävdar jag. Det blir i stort sett omöjligt att driva ideologiska frågor. Allianser över blockgränserna skulle ha fått en närmast förlamande effekt på politiken. Och kanske det bästa. Vi kommer att få en levande politik där bara bra förslag och frågor som kommer att överleva. Varje beslut måste förankras. Det blir en tuff uppgift för politikerna att komma överens men medborgarna tror jag kommer att vinna på det här i längden. Det är jag övertygad om.

Och vårt nästa kommunalråd är från Gnarp. Det var inte igår precis. Åke var den senaste någon gång på 80-talet. Jättekul! Jag säger ett stort Grattis till Monica och önskar henne all lycka vid rodret i att manövrera Nordanstig de närmaste fyra åren.:)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0