Semesterbloggen Dag 2.

Ja ha ja, dag två.:)
Dagen började för sent. Dvs jag sov över. Vaknade klockan nio då farbror Rolf ringde för att berätta att Gränsforsbruks yxsmedja var med på TV 4´s sommar pärlan, tror jag visst att det hette. Jag hann se Willy Björkman sätta yxan mitt i prick och ta en bild av sig och en brutta. Sen var det slut.:)

Klockan ja, vad var den? Amanda har ridning klockan 10.15 för Karin + att vi lovat hämta upp Ida-Lisa och häst i Skesta. Efter att ha sprungit runt som yra hönor kom vi i väg. Ida och Ia inga problem. Upp på klubben bara, sen snabbt hem till Amanda. Hon hade däremot fått lite problem. Pebbles har lite svårt att gå genom stallets lägre avdelning utan att få panik och där blev hon fast. Så Amanda fick kalla på undsättning. Den förste jag mötte var Viktor (granngrabben) som ledde hästen och Amanda som manade på bakom. Allt löste sig och samtliga kom upp i tid. Idag ridning innanför spåret och att få hästarna att svara för skänkeln.Pebbles, En snäll toppenbrud.

Under tiden fick jag oxå tag i två liter jordgubbar som vi gluffsade på på läktarn. Sen hem och lagade mat. Äggröra och bacon. Amanda dissade det och åt jordgubbar med mjölk, men jag tyckte det var helt ok. Nu var det bara att ladda om för Amanda och bege sig till Statoil till klockan 13 där Elin, pappa och Milina hämtade upp henne för resa till Söderhamn på Tävling. Milina försökte lite bättre idag och vann faktiskt Lätt:C´n, men annars var det fortfarande dåligt med tryck i tygeln. Hon fick godkänt i Lätt:B och jobbade lite bättre än i Matfors. Det som händer är att när hästen kommer in på tävlingsbanan och domarn blåser i pipan lägger hästen nästan ner verksamheten, då det intelligenta djuret vet att nu är det ridning "utan spö och smackning" hehe och då kan jag lata mig. Föga kul för ryttarn.:/ Men Elin gör ett himla bra jobb med henne och det är en otrolig förmån att få låna ut en ponny som just nu saknar ryttare här hemma till en tjej som ger henne så mycket. Tack Elin.:)

Sen for Fanny och jag till stugan i Norrfjärn för att röja ut lite vinter. Stugan ligger fint till på Alderskärsholmen utanför skäret och många skulle nog kunna döda för tomten. Men vi är ju av fiskarsläkt och det är ingen ide att ge bagarbarn bullar. Vi tycker den är ok men är där alldeles för sällan men vi ska åtminstone försöka sova där några nätter. Fanny drog igång som städledare och jag hakade på. Torkning, vädring  och sopning. Massor av skräp samlades ihop och vi fick fulla kofferten med böke på hemvägen.

Väl hemma började vi med skinksallad, Carina kom hem, vi åt, Moa och Fanny red, Carina och jag pysslade ute och i stallet. Sen tog vi (Carina och jag) en långpromenad runt Åsbacken och Vallen. Kollade lite loppisföster och pratade med lite folk. Kollade på det som var kvar av Holland-Uruguay, Hua vad spännande det blev på slutet. Måste hissa Uruguay, jäkligt bra kämpat i det här VM´et.

Ja det var den här dagen och nu sitter jag här och känner mig rätt utvilad. Ställningen? Färgskrapning? Nej, jag kom inte upp på väggen idag heller. Men imorgon, då jäklar ska det skrapas.:)

//Kröpen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0