Fredags tankar.

Ja då har jag ramlat hem på cykeln efter en arbetsvecka. En vecka som i huvudsak bestått av takskottning. Jag tror vi fått läget under lite bättre kontroll men än kan det komma ner rätt mycket snö innan solen tar på allvar.

I lördags skottade vi ridhustaket. Det höll på sluta i en större katastrof. Jag, Fanny, hennes kompis och Zingo vår hund befann sig på ridhusnocken när hälften av snön gav sig iväg. Felet var helt och hållet mitt. Jag trodde helt enkelt att det var för kallt för att snön skulle ge sig iväg. Då kändes det som en god ide att skotta fram plåten i en ränna från kanten och upp till nock och börja skicka iväg snöklumpar på 200 kilo på den solvarma plåten. Jag sa åt tjejerna att hålla sig vid nock om nått skulle hända. Sen jag fått ner avsevärda mängder snö sa jag till tjejerna som sprungit upp och ner och nu befann sig på nocken "att nu skiter vi i det här" och började själv gå mot nocken.
Det var då det hände. Det small till i ridhustaket och snön på min sida och över slussen in på andra sidan brakade iväg. Vi åkte med som vantar i vinden. Jag, hunden och Fannys kompis österut och Fanny åt motsatt håll. Jag och hunden slungades ut efter snön från kanten. Fannys kompis som var lite längre upp lyckades på nått konstigt sätt hålla sig kvar på plåten som väl var. Och Fanny stannade efter snön och kunde promenera ner vid slussen via bomförrådet.

Jag blev skiträdd att någon av tjejerna hade blivit begravda. Zingo låg på rygg och cyklade brevid mig. Jag ropade på tjejerna och kompisen svarade men inte Fanny med en gång. Efter ett tiotal sekunder ropar Fanny som grävde fram min jacka som låg längre ner innan hon fortsatte för att se vart det blev av oss. Det hade gått bra men vi var rätt chockade och vi förstod vad som kunnat hända om vi fått snön över oss. Nu var vi högt upp på taket och det räddade oss. Om snön hade gett sig iväg när vi var på väg ner vågar jag inte ens tänka på.

Hunden på taket? Jo från snödrivan kommer man upp på bomförrådet och vidare upp på slussen och sen upp på taket. Förr har jag alltid tänkt att snörasskydd ska hindra att människor på marken ska få snö och is i skallen. Men det är också till för att hålla snö kvar uppe på taket när man arbetar där. Det har de här veckorna med takskottning lärt mig.

Så var försiktig och tänk er för i helgen om ni beger er upp på tak för att skotta. Speciellt som det verkar bli soligt. Micke på Förmiddagen på P4 citerade Nalle Puh i veckan. Och där hade Puh en poäng. (det är kanske inte ordagrant men tänkvärt) "En ide som verkar vara bra när den är inne i huvudet, kan vara rätt fånig när den kommer ut och folk tittar på den"

Som sagt var. Trevlig helg Kröpen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0