Sanningsenliga och aktuella siffror i skolfrågan.

Oavsett vad ni tycker om centraliseringen av högstadiet till Bergsjö tycker jag att det är viktigt att de färskaste siffrorna kommer fram. Sen är det upp till väljarna att bestämma vad de tycker i frågan. Eftersom Expressen publicerar siffrorna idag är det bra om alla kan läsa dom. Läs i den gula texten hur siffrorna ska tolkas. Ursäkta kvalitén
Saxat ur Expressen 8/8.


Kommentarer
Postat av: Kröpen

Vad jag kan förstå så har Bergsjö en större andel behöriga till gymnasieskolan. Men Bergsjö verkar förlora en större andel elever helt. Däremot måste fler elever ha tillgodogjort sig undervisningen på Backens oavsett om de är behöriga till gymnasieskolan eller ej. Samt att det förväntade resultatet mätt mott rådande grundförutsättningar är +2 på Backens och -1 i Bergsjö. Backens undervisning verkar grunda sig mer på att lära för livet.

2010-08-08 @ 20:19:11
Postat av: Kröpen

En fråga som går att ställa sig är om betygskriterierna är likapå bägge skolorna eller om det spetsats på en av skolorna ?

2010-08-09 @ 16:39:52
Postat av: Catherine

Jag tycker det är så tragiskt att Backen kommer att försvinna, väldigt tragiskt :(Som det ser ut nu så kommer vi att välja att låta Vincent åka till Hudik istället för Bergsjö när den dagen kommer att han börjar mellanstadiet.

Om inte ngn större förändring sker i Bergsjö...men det är väl inte ngt man kan förvänta sig antar jag.

2010-08-11 @ 07:20:32
URL: http://kulturboa.se
Postat av: Karl-Erik-Nordlund

Kvällspressen m.fl. fokuserar mycket på betyg, och betygsstatistik.

Sanningen är nämlingen den att betygen säger ingenting i detta sammanhang.Kommunen hade en gång målsättningen att hälften av avgångseleverna skulle välja studieförberedande program i gymnasiet. Har vi levt upp till detta?En bättre parameter än betygen, är att se hur många gymnasieelever per årskurs som återfinns på individuella programmet efter den första november.Varför just 1/11? Gymnasiet kör på halvfart fram till den 1/11 med mycket grundskolerepetition.

Gymnasiet får interkommunal ersättning för elever som går på gymnasiet fram till den sista oktober, därefter är det fritt fram att höja studietakten.

D.v.s. de som inte hänger med hoppar av.KEN

2010-08-11 @ 21:00:59
URL: http://ken.nunet.se/wordpress

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0