Medborgarkontor kombinerat med föreningskansli.

La en text i Facebook gruppen Vision 2020 Nordanstig Naturligtvis. Den handlar om en ide om ett gemensamt föreningskansli som vi fått här i Gnarp när vi jobbat i grupper, kombinerat med en ide jag fick idag om ett medborgarkontor.  Här är texten, lite ändrad. Gnarp och Harmångersbor skulle ni uppskatta den servicen. Skriv gärna en rad om förslaget i min blogg.

En liten ide, blandat med idéer vi diskuterat tillsammans här hemma. Det vore trevligt med ett litet medborgarkontor i Gnarp för att öka tillgängligheten Det kunde vi kombinera med ett gemensamt kansli för Gnarpsföreningarna där vi kunde dela på skrivare, scannrar kopiatorer etc. Bemanningen kunde lösas genom att en anställd på kommunalkontoret flyttar ut eller efter rullande schema. Det kunde bli ett intressant omväxlande jobb att arbeta mot medborgare, näringsliv, skola, föreningar mm. Föreningarna skulle också kunna stå för bemanning med frivilliga efter rullande schema. Med dagens teknik spelar det inte någon större roll med avståndet till kommunalkontoret och medborgarna kunde enklare få ett personligt möte. Ett likadant kontor skulle också kunna finnas i Harmånger. Kanske kan biblioteken nyttjas till det här. Utveckla gärna. Lägg till och dra ifrån.:)
Anders

Kommentarer
Postat av: Kröpen

Ett annat förslag vore om var och en av kommunens tätorter fick en personlig kontaktman/kvinna inne på kommunalkontoret. Rätt person skulle kunna göra stordåd på sin ort.

2009-10-01 @ 06:13:16
Postat av: Lottapotta

Låter som en strålande idé! och vilket roligt jobb, det skulle jag vilja ha!!!

2009-10-01 @ 19:10:40
URL: http://gama.zoomin.se
Postat av: Kröpen

Ja skulle nog vara stimulerande för anställda på kommunalkontoret att bli fadder åt en av våra tätorter.

2009-10-01 @ 21:31:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0