Funderingar efter föräldramötet i Harmånger.

Var på föräldramöte i Harmånger ikväll, måste berätta om några reflektioner. Beslutet att lägga ner Harmångers  högstadium var nog detsamma som att göra en osynlig delning av kommunen med tanke på reaktionerna

Den information vi fick från UK nämndens ordförande och tjänstemän gjorde nog inte saken bättre. Jag tror att i fyra-fem årskullar framåt  från vår sydöstra del så är det nog inte så många som väljer att sätta barnen i den "nya" högstadieskolan i Bergsjö. Inte bara för att skolnedläggningen orsakat sår i själen, utan mer för att Stocka,Ström och Harmångers Flödena går mot Hudik.
Trafikflödeskarta Nordanstig.  http://gis.vv.se/tfk2/pdf/Kommunkartor/Nordanstig%20Kommun_a1l_tot.pdf

Annars i Jättendal, kommer bussen att fortsätta rakt fram istället för till vänster och Gnarpsungdommarna får välja på att åka den slingriga vägen till Bergsjö med Swebus ellar ta cykeln ner till Hosiannaskolan. Gå i Njurundabommen vore också ett alternativ då Njurunda ligger på ungefär samma avstånd som Glada Hudikskolan från Harmånger. Dit kommer nog en hel del av Årskogenbarnen att hamna då föräldrarna pendlar åt det hållet.
För egen del går inte flödet åt vare sig Hudik eller Sundsvall så det blir nog att välja Bergsjö eller Hosianna för Fannys del.

Går det inte att räkna hem lokalinvesteringar i Bergsjö så är beslutet taget förgäves. Men den befintliga idrottshallen kommer kanske att räcka till ändå. Det blir inte fler barn de kommande åren. Och Swebussarna går ändå halvtomma så kanske kan de åka till Viljan och ha idrott ibland.:)

Vi sparar det positiva till sist. Med små resurser, stora klasser och intagningsstopp för vikarier till trots gör lärarna ett fantastiskt jobb med våra elever. Bergsjö och Harmånger har också blivit uttagen som referensskolor i arbetet med den nya läroplanen. Spännande. God Natt.

Kommentarer
Postat av: nizze

Mässor kan vi satsa på och hjälp till uthyrare av fritidsboende men barn är tydligen inget att satsa på. En mässa ger mer reklam för kommunen än en bra skola ... fast personligen tror jag inte på det. Den stora delen av möjliga inflyttare finns i våra grannkommuner eller genom deras dragkraft. När det gäller den gruppen tror jag många tittar mer på hur situationen för barnen ser ut än på hur lätt det är att hyra ut fritidsboende och gå på mässor ...



2009-09-22 @ 08:47:39
URL: http://www.gnarsp.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0