Föreningsträffen i torsdags.

Föreningsträffen  på Bergsjögården var intressant. Kul att höra när alla möjliga Nordanstigsföreningar berättade om sin verksamhet. Och de här människorna är en enda stor kunskapsbank och det finns miljoner saker att lära av varandra. Får vi behålla Ulf Sundblad som projektledare och försöka få till en föreningssamverkan vore det toppen.

Hur det ska arbetas är mer en sak som vi får treva oss fram till. Men vi ges möjligheten att ha ett kunskapsutbyte och dra nytta av våra erfarenheter i framgångsrika projekt, bidrag framställningar mm. 

Att tillsammans förkovra oss i föreningsteknik, styrelsearbete och ekonomi (utbildning av kassörer, skatte och lönefrågor etc.

Samarbeta kring material, utrustning och maskiner.

Samordna, marknadsföra och synka ihop olika evenemang så att det passar ex gästande familjer. Göra verklighet av Pantzares gamla ide helt enkelt. Anna-Lena i Harmånger har oxå kommit långt i funderingarna kring samma sak.

Ha en långsiktig strategi för att kunna komma överens och rikta pengar till olika tyngre projekt så att det inte hela tiden blir ett pyttsande av medlen.

Saker som kom fram som kommunen måste bli bättre på är att bli tydligare. Vem kan föreningarnas vända sig till när de har en fråga. Utan skickas runt till olika tjänstemän.    

Nu är det inget av det här som kommer att bli enkelt. Det krävs en massa nötande och knölande innan det går och hitta fram till rätt verksamhetsform. Och det måste oxå till att vi får behålla Ulf och att han kan fortsätta jobba med det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0