Byfånen, en man värd sin vikt i guld.


Jag skulle vilja slå ett slag för orginalet eller byfånen. Varför??
Jo, att turister och inflyttade trivs i Nordanstig är i högsta grad primärt. Och med viss oro ser jag att några sommarstuge ägare varje år  i  min gamla hemby säljer stugorna och bryter upp. Ok det finns ingen handelbod längre. Men det skulle heller inte funka då önskemålen är lika många som individerna. Kaffe, falukorv och öl hör inte till baslivsmedlen längre.

Någon som däremot levde på det tidigare nämnda var byorginalet, byns profil.  Han hade en mängd funktioner. För honom kunde stadspapporna lätta sitt hjärta och tala ut. Ex, att hans chef var psykopat. Originalet lyssnade och delade med sig med sina praktiska kunskaper i ex snickring och nätfiske. Tillsammans drack de sig full på jäsning och öl i båthuset. När sommaren var slut hade den opraktiske 08:an förvandlats till en odödlig ur man.
Originalet letade mask och fiskade med familjens ungar och även de fick lära sig nätfiske och köra motorbåt.
Han gav mammorna komplimanger och en del snaskiga förslag men jag tror även de uppskattades ibland.

Han var kort och gott ett universalgeni som fick alla att känna sig uppskattade och det viktigaste han hade tid i massor för mänskliga kontakter. Idag gör vi reklam. "Kom till oss på landet, det är nästan som i stan." Ärligt talat, det är inte därför folk lämnar stan. Folk vill uppleva nått unikt.

Anställ några orginal och sprid ut dom över kommunen. Släpp byfånarna loss det är vår.:)

Kommentarer
Postat av: Nizze

De måste ju finnas kvar någonstans ... eller har vår tid med att förverkliga sig själv gjort att orginalet är den som lyckas bäst?Fast vi är nog alla lite orginella på vårt speciella vis - hemma i säkerhet och med persiennerna neddragna ?

2009-04-02 @ 20:50:57
URL: http://nizze.gnarsp.com
Postat av: Kröpen

Ja några finns nog kvar. Förresten, är det någon som behöver en jourhavande byfåne så ställer jag upp. Det är bara att ringa eller mejla. Vi har traditioner i släkten:)

2009-04-02 @ 20:55:49
Postat av: Scaramanga

universalgenier finns det väl gott om i gnarp?

Somliga klassiska har väl gått ur tiden, men det roliga med gnarp är ju att det hela tiden föds ersättare.

Men helt klart är de värda sin vikt i guld, de har ju lockat fram många leenden genom åren :D

2009-04-02 @ 22:57:51
URL: http://scaramangasfunderingar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0