Jaá sossarna vet vad folk behöver dom.

De är inte konstigt att Kommunisterna får lägga ner i Nordanstig. För deras politik sköter Socialdemokraterna så bra. Är allt som inte är kommunalt och fungerar livsfarligt. De små mäniskornas egna tagna initiativ måste omedelbart slås ner.

Endera tar du i mot de Socialdemokratiska paketen som dom vet att folket vill ha, eller också blir du utan paket.

Sånt som små vanliga mäninskor skapar i små nätverk till egen nytta finns det inget överseénde med. Alla har vi nog våra drömmar om att skapa oss ett fritt fördomsfritt samhälle där en ann är lika god som en ann.
 
Ett samhälle där vi finner nya lösningar på gamla problem. För det kommer alltid att uppstå nya problem som behöver lösas.

Vi kommer aldrig att uppnå drömmen om det färdigbyggda samhället. Alltid kommer någon att komma i kläm. Alltid kommer några att utnyttja andra.

Vi måste acceptera varandra och våra olika behov. Vem vet exempelvis vad som är bäst för barnen. Dagis, dagmammor eller att få vara hemma. Vilka värderingar man ges i tidig ålder om det är tex, kristna, socialistiska eller vad det nu är. Det är det upp till föräldrarna att bestämma. 

Mycket kan hota mäniskorna och dess motivation men inget är så farligt som när som när andra sätter sig som förmyndare och tänker åt dem. Försvinner vår fria tanke försvinner hela vårt själsliv och vi tappar styrfarten. Vi går ner oss i ett motivationslöst träsk. Och det är det som på sikt leder till missbruk och psykiska problem, att inte kunna påverka den samtid vi lever i.

Vad kan vara värre än att vara en motivationslös icke tänkande varelse. Jo att vara en motivationslös fattig icke tänkande varelse. Att bli totalt beroende av de mäniskor som tänker åt en. 
Och det är i det här läget många befinner sig idag. Politiker köper med vår hjälplöshet som grund våra röster. Ju svagare våra röster blir desto starkare och mer beroende är vi av dessa politiker.

Nej ! Ryck upp er Gnarpsbor och Nordnstigsbor  redan i morgon börjar vi bygga vårt eget drömsamhälle med våra egna behov som utgångspunkt. Då kommer här att skapas en smältdegel av möjligheter. Och en tillfredstäld människa som kanske inte har mer pengar men är mer lycklig än idag.

God natt! Anders.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0